No to poszalałam ale rezultat wyszedł znakomity. Podałam łososia, ulubioną rybę z jeszcze bardziej ukochanymi buraczkami zasmażanymi [ klik ] a całości dopełnił sos majonezowy z tahini, pasuje
Moje Małe CzarowanieSKŁADNIKI: 250 g szpinaku baby 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 opakowania serka Arla Apetina® kremowego pesto i rukola garść
ClauditteMissCookingPyszny, mięciutki, zapiekany placek drożdżowy z mocno serowym nadzieniem przypominającym farsz do pierogów ruskich. Przepis znalazłam na stronie ' Moje Pyszności '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto
My Culinary ArtSkładniki: ziemniaki ugotowane 1 kg, cebula 2 sztuki, czosnek ząbki 6 sztuk, fasolka szparagowa 1 puszka, olej rzepakowy 2 łyżki, mozzarella 10 dag, jajka 4 sztuki
W Mojej Kuchni LubięCiastka (ciacha!) z mojego dzieciństwa, trochę zapomniane… a szkoda. Zapach amoniaku może niektórym przeszkadzać, ale po wystygnięciu nie jest już tak wyczuwalny. Amerykany przypominają trochę
Oryginalny smakSkładniki: 1 większa cukinia, 2 większe marchew, 1 większa papryka czerwona, 1 większa cebula, 4 większe czosnek ząbki, 1 nieduża papryczka chilli, 1/2 pęczka koperek siekany
W Mojej Kuchni LubięSkładniki : 40 dag szpinaku - może być mrożony 4 jajka 4 płaty łososia 1 serek Almette śmietankowego smaku 5-6 ząbków czosnku sól, pieprz olej lub masło
Proste Potrawysypka Drukuj Komosa ryżowa – quinoa jak gotować oraz własciwości window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 szkl. komosy 2 niepłne szkl. wody szczypta soli Sposób przygotowania Komosę przed gotowaniem przepłukujemy gorącą wodą. Wrzucamy na wrzątek. Gotujemy komosę w osolonej wodzie, ok 4 minuty od zawrzenia. Garnek przykrywamy pokrywką i dajemy kaszy "dojść" Notatki Jak będziemy wyłączać garnek z kaszą(...)przejmujemy się tym, bo woda będzie wchłonięta przez kaszę. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/komosa-ryzowa-quinoa-gotowac-oraz-wlasciwosci/ BosowKuchni Artykuł Komosa ryżowa – quinoa jak gotować oraz własciwości pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuKulinarne przygody Gatity serdecznie zapraszają wszystkich czytelników bloga na konkurs z produktami Poltino w roli głównej. Do wygrania są dwie super nagrody ! Zachęcam Wa gorąco, bo naprawdę warto wziąć udział. Wszystkie szczegóły dotyczące konkursu znajdziecie poniżej. Jesienna zupa z Poltino - konkurs Poltino to jedna z największych firm przetwórstwa owocowo-warzywnego w Polsce. Oferowane przez(...)nią produkty pochodzą z przyjaznych naturze terenów południowo-wschodniej Polski. Wśród sprzedawanych przez Poltino produktów znajdziecie między innymi mrożone owoce, warzywa, mieszanki warzywne, zupy, warzywa na patelnie, dania gotowe i zupy krem. Waszym zadaniem konkursowym będzie podzielenie się ze mną przepisem na pyszną jesienną zupę z warzywami. Jej skład zależy od Waszej pomysłowości. Do przepisu dołączcie zdjęcie Waszej
Kulinarne przygody Gatitysmaku lekko czosnkowym. Podawana z grzankami z chleba tostowego o smaku ziół prowansalskich, jest idealna na zimowy obiadek. Nam w zupełności wystarcza jako sycące danie obiadowe. Składniki: • 6 ziemniaków • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki oliwy • 200 g sera pleśniowego • 1/2 szklanki śmietanki 30% • sól, pieprz do smaku • natka pietruszki • 4 kromki(...)prowansalskich • 2 łyżki masła Wykonanie: • Cebulę obrać i pokroić w kostkę, po czym przesmażyć na oliwie. Dodać posiekany czosnek. • Zalać ok 1,5 litra wody gorącej, lekko posolić. • Wrzucić obrane ziemniaki, pokrojone w kostkę i gotować, aż będą miękkie. • Dorzucić ser pokrojony w kostkę, zagotować, aż się rozpuści. • Zmiksować zupę blenderem, doprawić solą
To co kochamDanii i choć przepis może wydawać się skomplikowany, składa się z wielu elementów, to de facto nie jest tak trudny w przygotowaniu, trzeba poświęcić mu jednak nieco czasu. Chleb jest bardzo smaczny, miękki i wilgotny, a dzięki zastosowaniu melasy - lekko słodki. Wypieki nie są moją mocną stroną, jednak ten chlebek, mimo nieco skomplikowanej procedury, udał mi się wyśmienicie i gorąco
Codzienne Gotowaniekurkumy i opcjonalnie skropiony sokiem z cytryny lub limonki. Zdrowy, smaczny i bardzo szybki w przygotowaniu. Sprawdzi się o każdej porze roku, na uroczystym obiedzie lub jako codzienne danie np. w porze lunchu. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 2 łyżki masła lub oliwy 1 łyżka oliwy 2 garści zielonych liści jarmużu (bez twardych łodyżek) 2 ziemniaki obrane i pokrojone(...)kostkę 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry 1 mały brokuł podzielony na różyczki, łodyżki pokrojone 1 por umyty i pokrojony ( tylko biała i jasnozielona część) około 1 l gorącego bulionu jarzynowego, drobiowego lub wody 100 ml mleczka kokosowego lub śmietanki 30% 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz OPCJONALNIE : 2-4 łyżki mleka kokosowego lub zwykłego krowiego
cool and mintydałam całą, niedużą główkę) - 4 płaskie łyżki soli himalajskiej (można dodać morską) Ogórki umyć, pokroić w podłużne plastry, mniej więcej takiej samej grubości. Upakować ciasno w przygotowane wcześniej słoiki, czym ciaśniej tym lepiej. W garnku przygotować marynatę z wody, octu, cukru, dodać curry, kurkumę, pokrojone w plastry, obrane ząbki czosnku, sól, ziele angielskie oraz ziarna pieprzu. Marynatę zagotować i gorącą
Smaczne Zdrowekwiatów lawendy (świeżych lub suszonych) 4 łyżki brązowego cukru – lub więcej, jak ktoś lubi Sok z 1 cytryny Ok. 1 litra bardzo zimnej wody Lód Lawendę zalać szklanką gorącej wody. Dodać sok z cytryny i cukier. Gotować pod przykryciem ok. 15 minut, aż powstanie syrop. Przecedzić. Ok. pół szklanki syropu przelać do karafki, dopełnić wodą z lodem, podawać(...)plasterkami cytryny. Pijąc można wyobrażać sobie, że odwiedza się właśnie chorwackie miasteczko Hum – najmniejsze miasto świata, gdzie piłam tę lemoniadę pierwszy raz w życiu. Źródło: wikipedia Smacznego ! Nie dajcie się upałowi i napiszcie koniecznie w komentarzach, który przepis podoba się Wam najbardziej. Do zobaczenia :) Paula Wpis dodaję do akcji: Artykuł Lemoniada w trzech smakach pochodzi z serwisu Patchwork
Patchworkmówi za siebie: kiełbasa eksportowa, schabczak w bułce, kaszanka z przydziału, czy babciny kompot spod lady, to tylko niektóre towary luksusowe z ich posiłków pierwszego sortu. I, mimo że dania kompletnie w nie moim guście to chłopakom, naprawdę należą się gratulacje za pomysł. Podczas niedzielnych Ulicożerców nie mogło oczywiście zabraknąć cotygodniowego Bazaru Smakoszy . Tym razem w wersji dość(...)okrojonej, ale niepozbawionej ulubionych stoisk. Przechodząc obok Ottomańskiej Pokusy , nie mogłem oczywiście się oprzeć i nie zakupić kilku kawałków mojej ukochanej baklavy, Obok tradycyjnej z orzechami włoskimi i pistacjami, gorąco polecam kokosową w formie bransolety. Każdy miłośnik kokosu będzie zachwycony. Nie mogąc się zdecydować na konkretny posiłek, wybraliśmy moją ulubioną pizzę od Happy Little Track . Lepszej margharity nie znajdziecie
Food Square