Książka „Chleb” Jeffrey’a Hamelman’a już ze mną, zapas drożdży, mąk żytnich, pszennych, płatków i otrąb naszykowany, ale termin ważności na opakowaniu gotowej mieszanki zaczynał się zbliżać do końca, więc znowu zrobiłam chleb z gotowca. Za to jaki! Kilogramowa torebka mieszanki z dyskontu Aldi wystarczy na 2 bochenki, każdy o gramaturze 750g, kosztuje 4,89zł. Śmieszna to cena, jeśli kilogram dobrej mąki żytniej to średnio 6,50zł, za ziarna słonecznika musimy zapłacić minimum 3zł a 4zł to cena za dwa opakowania dr... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Szamotam się w kuchni już od 15 lat. Gotuję bo lubię- odkrywanie ciągle nowych smaków i możliwości sprawia mi ogromną przyjemność. Troszczę się przez gotowanie- karmiąc tych, których kocham.
Bloguję, bo moi znajomi mieli serdecznie dość bezradnego patrzenia na zdjęcia kolejnych posiłków. Teraz i oni, i Wy, nieznani mi Czytelnicy, mając na podkładkę moje kuchenne sukcesy i niewypały, macie szansę się wykazać i trochę pomieszać we własnych garach.
Chodźcie, dajcie się poprowadzić za rękę po kuchni a pokażę Wam, że diabeł jak zawsze tkwi w szczegółach.
Życie kucharki to ciągła walka między mieszczeniem się w rozmiar 36, a dokładką. To co, jeszcze po kawałeczku?
Jestem też na Facebooku, na stronie Karo In The Kitchen.
Znajdziecie tu relacje ‚od kuchni’ i zapowiedzi nadchodzących postów. Zapraszam!