Jeżeli nie macie pomysłu na obiad to polecamy Wam nasze pyszne i szybkie w przygotowaniu polędwiczki wieprzowe z batatami i zieloną fasolką szparagową :) Składniki na
Kuchenne WariacjeDzisiaj mamy dla Was pyszny obiadek a do tego szybki i łatwy w przygotowaniu – polędwiczkę z z pieczarkami w sosie musztardowo-śmietanowym :) Składniki na polędwiczkę
Kuchenne WariacjeJeżeli znudziły się Wam tradycyjne klopsiki w sosie pomidorowym to mamy dla Was nowy przepis. Na pewno posmakują Wam w nowej odsłonie klopsiki w pomidorach z
Kuchenne WariacjeDzisiaj mamy dla Was pyszną i kolorową propozycję na obiad – kurczaka z brokułem i kukurydzą :) Składniki na kurczaka: – 1 filet z kurczaka (ok. 350
Kuchenne WariacjeDzisiaj mamy dla Was pyszne i szybkie w przygotowaniu polędwiczki z kurczaka z zielonymi szparagami i zielonym groszkiem z makaronem bezglutenowym :) Składniki na makaron z polędwiczkami
Kuchenne WariacjePyszny, sycący i aromatyczny gulasz wieprzowy z papryką i pieczarkami świetnie nadaje się do placków ziemniaczanych, pieczonych ziemniaków i innych ulubionych dodatków :) Składniki na gulasz: –
Kuchenne WariacjeNie ma to jak zjeść coś porządnego i pysznego na obiad. Polecamy Wam gulasz wołowy z czosnkiem i cytryną, który pochodzi z książki „Księga mięsa
Kuchenne WariacjeDzisiaj mamy dla Was pyszny przepis na klopsiki z bazylią w karmelizowanych pomidorach. Klopsiki wyszły soczyste z posmakiem bazylii w lekko słodkim sosie z karmelizowanych pomidorów
Kuchenne WariacjeNareszcie doczekałam się mojego ukochanego piątunia...ostatni dzień w pracy i zaczynam weekend!!! 😃😵W piątki w moim domu zawsze jest obiad bezmięsny, ale podam dzisiaj przepis
kulinarne odsłony patiJako pierwszy postanowiłam wykorzystać przepis na makaron z mięsem wieprzowym i grzybami. Nie miałam borowików ale podgrzybki też świetnie się nadawały. Otrzymałam 3 solidne porcje sycącego dania. Makaron z sosem mięsnym i podgrzybkami 500 g mielonego mięsa wieprzowego (ja użyłam łopatki i przekręciłam ją przez maszynkę z grubym sitkiem) 1 cebula 30 g grzybów suszonych np. podgrzybków
Dzieje kuchennej WiewióryDoskonała potrawa na zimowe dni, która doskonale rozgrzeje nas od środka. Gulasz możemy podawać z ziemniakami, ryżem lub kasz ą - jak kto lubi...Doskona ł
kulinarne odsłony patiKurczak ma miliony fanów na całym świecie. Możemy go przygotować na różne sposoby. Na wczorajszy obiad przygotowałam roladki z piersi z kurczaka, nadziewane suszonymi pomidorami i
kulinarne odsłony patiEl gulaso Z jaglanym makaronem stworzył danie sycące i przepyszne. 2-3 porcje: 500 g mięsa wołowego (łopatka, pręga, udziec, goleń lub karkówka) 400 g
Kucharzycakuchni polskiej. Od bulionu na baraninie, przez rosyjską soljankę, czuczwarę, czyli zupę z małymi pierożkami, zupę z makaronem lagman. Nie zdziwcie się też, jeśli dostaniecie do dania z mięsem i makaronem wodę, w której się gotowały jako zupę lub miejscowy chłodnik mleczny, który przypomina ayran. w dużej miseczce Przystawki i sałatki to była moja ulubiona część każdego posiłku(...)warzywa a nawet surówkę z surowych ziemniaków, którą jadłam w Chiwie. Kolejną typową przekąską podawanę przed jedzeniem, na śniadanie lub w podróży jest samosa, czyli bułeczka nadziewana mięsnym lub zielonym farszem. Dania z ręcznie robionym makaronem to moim zdaniem główny powód dla którego warto wybrać się do Uzbekistanu. Są bardzo czasochłonne, więc raczej trudno będzie powtórzyć
Ugotowane pozamiataneSałatka ziemniaczana z bobem. Kolorowa i sycąca. Sałatka jest doskonała jako samodzielne danie lub dodatek do mięsnego obiadu. Nadaje się też do zabrania do pracy na drugie śniadanie, gdyż ta sałatka może być przechowywana w hermetycznych pojemnikach, bez strat jakościowych i smakowych, wytrzymuje kilkugodzinne przechowywanie. Sałatki z ziemniakami: Tradycyjna jarzynowa Sałatka jarzynowa z szynką Składniki: 4 młode ziemniaki, garść(...)łyżka siekanego koperku. Przygotowanie: Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (uważamy aby nie był za miękki), do tej sałatki wyłuskałam go z łupinek, ale często w innych daniach tego nie robię. Ugotowane młode ziemniaki kroimy w dość grubą kostkę i mieszamy z 1 łyżeczką oliwy i koperku. Dodajemy zielony bób. Pomidorki kroimy w ćwiartki, a ser mozzarella
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię