dania mięsne - 13801 przepisów (strona:485/921)

Zupa z jarmużu na mleku kokosowym z pikantnym musem z dyni 213

Dosyć pikantna, pyszna, ale przede wszystkim baardzo zdrowa zupka. Jarmuż zawiera wapń, wit. A, wit. B, wit. C, beta-karoten, żelazo; odmładza organizm i działa przeciwzapalnie

Tajskie smaki
Mielone roladki obiadowe 179

      Mielone roladki obiadowe z piekarnika. Mięso przygotowane jak na klasyczne kotlety mielone, napełnione dowolnym nadzieniem. Zamiast smażenia na tłuszczu godzinka w

Praktyczna pl
Dżem ze śliwy tarniny 161

puściły sok Dnia następnego doprowadziłam masę owocową do wrzenia  Jeszcze gorącą przełożyłam do słoiczków, pasteryzowałam krótko. Taki dżem, dość cierpki w smaku będę używać do dań mięsnych.  Jeśli przypadnie mi do smaku, na drugi rok znajdę jeszcze inny sposób zakonserwowania śliwy

Proste Potrawy
Drobiowe mufinki 168

             Na przepis na mufinki kurczęce natknęłam się na forum cincin (autor Krystyna 9), a

Praktyczna pl
Kotlety mielone z pieczarkami 131

                      Kotlety mielone są powszechnie znane, ale można je robić na

Praktyczna pl
Karkówka pieczona na soli 221

          Szybki sposób na pyszne mięso. Pyszne zarówno do obiadu jak i do kanapki. Polecam. Skorzystałam z przepisu

Praktyczna pl
Filet drobiowy w śliwkach 183

          Delikatne mięso drobiowe w kwaśnej śliwkowej glazurze. Może być dodatkiem do obiadu lub zimną przystawką. Polecam raczej

Praktyczna pl
Bułki bezglutenowe z masełkiem czosnkowym i suszonymi pomidorami 179

innej beczki, czasami zastanawiam dlaczego mój organizm domaga sie w upały tłustych mięsnych dań, zazwyczaj normalni ludzie maja takie zachcianki w okresie zimowym. Natomiast u mnie im większy upał tym większa ochota na np. surowe mięso, dania z tłustymi sosami... Ciekawe nigdy sie w to nie zagłębiałam, ale chyba warto by bylo się temu przyjrzeć dziś

NaKońcuJęzyka
GOŁĄBKI Z MŁODEJ / WŁOSKIEJ KAPUSTY 161

Pierwsze w tym roku gołąbki były z młodej kapusty, następne już z włoskiej- i zawsze tak samo pyszne!:) Przepis na gołąbki w wersji z ryżem. Kiedyś

Smaczne Zdrowe
Grillowany ziołowy chlebek 160

użyć również suszonych), dokładnie wymieszać. Masłem smarować kawałki chleba z jednej lub z obu stron. Opiekać na grillu ok. 5 minut z każdej strony. Podawać jako dodatek do dań mięsnych z grilla

Z miłości do słodkości
ZUPA KUKURYDZIANA – 1,40 zł 239

ekspresowa, ale niestety tylko dla posiadaczy blendera. Ma słodkawy posmak i jest bardzo pożywna. Może nie spodobać się mięsożercom, ale ma swój niespotykany urok. Fajna jako przystawka do mięsnego dania głównego. Do tego niezwykle tania! DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE 1. CEBULA + CZOSNEK (5 min): cebulę siekamy w drobną kostkę

Nerds Kitchen
Sałatka porowa z brzoskwiniami 337

każdym stole obok dań mięsnych królują sałatki. Por, biała kapusta, jabłko i słodka brzoskwinia to ciekawe połączenie. Zapraszam na sałatkę porową z brzoskwiniami . Składniki: 30 dag pora 20 dag białej kapusty 1 jabłko 3 brzoskwinie z puszki 2 łyżki majonezu 5 łyżek soku z brzoskwiń cukier, sól, pieprz do smaku Por kroimy w półtalarki. Kapustę, obrane jabłko ścieramy

Salonik smaków
Smażony filet z łososia 180

wieczór wigilijny trzymamy się tradycji i nie jadamy dań mięsnych. Jednak sam karp nam nie wystarcza, dlatego przyrządzamy ryby różnego rodzaju,   w tym łososia. Jest to nasz ulubieniec wśród ryb ze względu na niezwykle delikatny smak. Dzisiaj najprostszy przepis z udziałem tej ryby, mianowicie smażony filet z łososia. Składniki: Kawałek filetu z łososia  Oliwa z oliwek Sól

Kolizje Smaków
Sos pomidorowy 157

pomidorowy to doskonały dodatek do pulpetów, czy krokietów. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu może urozmaicić wiele dań mięsnych i nie tylko. Dzisiaj bardzo szybki przepis na przyrządzenie prostego sosu pomidorowego. Ilość porcji: około 4 Składniki: Puszka pomidorów w całości 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka brązowego cukru Przyprawy: sól, pieprz

Kolizje Smaków
Dip z pieczonych buraków z za'atarem 214

inne składniki. Mój za'atar, który kupiłam w sklepie arabskie.pl, składał się z tymianku, kminu rzymskiego, sumaku oraz sezamu. Za'atar w kuchni arabskiej wykorzystuje się do przyprawienia dań mięsnych i warzywnych, dodaję się go również do hummusu, posypuje nim chlebki manakish oraz doprawia labneh.  Kolejnym ciekawym składnikiem, który wykorzystałam do przygotowania dipu jest melasa z winogron

Chilli Czosnek i Oliwa