różnych formach i kombinacjach smakowych. Z czasów mojego dzieciństwa najbardziej zapamiętałam polane śmietaną i sosem lub posypane cukrem pudrem. Doskonale smakują również jako dodatek do dań i sosów mięsnych. Dzisiaj zapraszam na pampuchy drożdżowe ze śmietaną i sosem malinowo-jeżynowym. W tej wersji smakują mi podwójnie dobrze:). To również świetna propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają obiad na słodko . Pampuchy
Pieguskowa Kuchniaprzepis na specjalne, lekkie burgery, bo grillowanie nie oznacza jedzenia tylko tłustych, mięsnych i ciężkostrawnych dań. Jako zdrowszą i lżejszą alternatywę, proponuję pełnoziarniste pieczywo podane z zielonymi warzywami, soczystą rybą, sosem jogurtowym z ziołami oraz ketchupem Kotlin Łagodny 60% mniej kalorii. Ketchup, który wykorzystałam do mojego dania, nie zawiera konserwantów oraz substancji wzmacniających smak. Jest też bezglutenowy
Mienta blogUwielbiam pieczarki. Idealne jako dodatek do najróżniejszych sosów mięsnych, ryżu, sałatek, dań na bazie kapusty (polecam Wam moją wersję młodej kapusty) oraz od tak same w panierce. Dzisiejszy przepis na szybkie pieczarki w chrupiącej lekko musztardowej panierce są wspaniałą propozycją na przyjęcie (w większej ilości), jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie ze świeżym pieczywem
Słodkie okruszkiocet. Ocet aromatyzuje się ziołami lub nasionami ziół takich jak estragon, bazylia, kminek, koper oraz dziurawiec. Taki ocet można wykorzystać przy robieniu sałatek, sosów, a także do dań rybnych i mięsnych . Dzisiaj przedstawiam przepis na domowy ocet estragonowy. Polecam! W dziale "Przetwory domowe" znajdziecie więcej przepisów na domowe przetwory z owoców i warzyw na zimę. SKŁADNIKI: na 1 litr
Moja Książka KucharskaTradycyjny mięsny obiad w naszym domu, czyli zawijańce w sosie. Zawijańce to nic innego jak śląskie roladki, po prostu u nas nazywają się inaczej. Mięso, które
Klasyka Gotowaniawięcej harrisy lub papryczek do dodania jak szczerbaty na suchary, bo on swojej mocy jeszcze nabierze Do czego pasuje sos orzechowy? Sos orzechowy to świetny dodatek do dań a’la mięsnych. Ja przygotowałem wczoraj z nim burgery, które pojawią się jutro na blogu, ale rewelacyjnie powinien spisać się również z takimi pysznościami, jak na przykład pieczone bataty
Blendmangruba, tykwa na długo zachowuje wilgoć co pozwala na długi czas przechowywania. 8. W gastronomi wykorzystuje się również młode liście i pędy. Ugotowane służą jako dodatek do dań warzywnych i mięsnych. 9. W medycynie naturalnej zwana jest kalebasą. Preparaty z niej działają przeczyszczająco. Stosuje się je w chorobach układu moczowego, schorzeniach układu pokarmowego a także w diecie przeciwnowotworowej. Usuwają
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyGęsty i aromatyczny sos z cukinii i pomidorów będzie idealnym dodatkiem do pizzy,dań makaronowych oraz mięsnych. 2,5 kg cukinii 2,5 kg pomidorów 2 marchewki 1 mały seler 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 3 papryczki chili 1/2 szkl. octu jabłkowego 3/4 szkl. cukru 2 łyżki suszonego oregano 2 łyżki suszonej bazylii
Kolorowa kuchnia ElkiPhad nuea num mun hoy to mięsne, wołowe i aromatyczne danie. Każda restauracja tajska dodaje do niego swój bukiet warzyw, jednak podstawą dania jest wołowina i sos ostrygowy. Ważne by sos był gęsty, ciemny, aromat dymny i słodko-słony smak. Przepis Darii Ładochy. Składniki 300 g wołowiny (rostbef) 1 łyżka mąki 2 łyżki sosu sojowego
R'n'G Kitchenrzucaj się po więcej harrisy lub papryczek do dodania jak szczerbaty na suchary, bo on swojej mocy jeszcze nabierze Sos orzechowy to świetny dodatek do dań a’la mięsnych. Ja przygotowałem wczoraj z nim burgery, które pojawią się jutro na blogu, ale rewelacyjnie powinien spisać się również z takimi pysznościami, jak na przykład pieczone bataty czy chlebki naan
Blendmanpołożyć cienko pokrojone ryby, mięsa, warzywa, owoce morza i inne potrawy nie wymagające długiego czasu gotowania. Dodając odrobinę wyobraźni i kreatywności można szybko wyczarować smaczne przekąski, soczyste dania rybne i mięsne a nawet desery na gorąco. Nierozgrzany bądź zamrożony kamień solny może pozostać eleganckim sposobem do serwowania sushi, tatara, carpaccio czy sałatek. Łosoś pieczony na himalajski kamieniu solnym
naRuszciedzisiejszy obiad zrobiłam swoje ulubione danie, czyli lasagne mięsne, a że również uwielbiam szpinak, to też znalazł się w potrawie :-) Pamiętam do dziś jak robiłam swoją pierwszą lasagne. Była tylko z mięsem mielonym, a ja i tak nie potrafiłam sobie z nią poradzić, a to za sprawą tego, że wszystko robiłam na raz. Teraz zawsze jak robię lasagne
Passions hobbies lifePyszna sałatka z lekko słodkawych pieczonych buraków, złamanych smakiem jogurtu naturalnego, chrupiących orzechów i wyrazistego szczypiorku. Świetna jako dodatek do dań rybnych i mięsnych lub jako lekki posiłek. Składniki: 1 kg buraków 250g jogurtu greckiego pęczek szczypiorku 50g łuskanych orzechów włoskich sól, czarny pieprz Sposób przygotowania: Buraki szorujemy i każdy osobno zawijamy w folię aluminiową. Pieczmy w 180 stopniach
Pyry na Gazważne tylko, by go porządnie doprawić, no i może granic fantazji nie przekraczać i nie wrzucać do gara, jak i co popadnie... Aha...jeśli jesteś wegetarianinem, pomiń mięsne dodatki w daniu - też będzie smacznie ! Składniki: 1 szklanka zielonej soczewicy 1/2 pieczonej dyni hokkaido ( nie za duża ) puszka czerwonej fasoli 2 średniej wielkości cebule 250 g kiełbasek ( u mnie patyczki
kolorowotorcikowoDziś wtorek, w związku z czym zapraszam Was na kolejny "mięsny" post. Dzisiejsze danie pochodzi z kuchni hiszpańskiej, jest to kuskus z chorizo, papryką i cieciorką w sosie pomidorowym. Muszę przyznać, że chorizo to moje całkiem niedawne odkrycie. Żałuję, że stało się to tak późno, ponieważ ta hiszpańska kiełbaska jest naprawdę przepyszna. Można ją przyrządzać na wiele sposobów, jednak
Codzienne Gotowanie