dania mięsne - 13801 przepisów (strona:477/921)

Dżem ze śliwy tarniny 204

puściły sok Dnia następnego doprowadziłam masę owocową do wrzenia  Jeszcze gorącą przełożyłam do słoiczków, pasteryzowałam krótko. Taki dżem, dość cierpki w smaku będę używać do dań mięsnych.  Jeśli przypadnie mi do smaku, na drugi rok znajdę jeszcze inny sposób zakonserwowania śliwy

Proste Potrawy
Drobiowe mufinki 216

             Na przepis na mufinki kurczęce natknęłam się na forum cincin (autor Krystyna 9), a

Praktyczna pl
Kotlety mielone z pieczarkami 173

                      Kotlety mielone są powszechnie znane, ale można je robić na

Praktyczna pl
Karkówka pieczona na soli 272

          Szybki sposób na pyszne mięso. Pyszne zarówno do obiadu jak i do kanapki. Polecam. Skorzystałam z przepisu

Praktyczna pl
Filet drobiowy w śliwkach 216

          Delikatne mięso drobiowe w kwaśnej śliwkowej glazurze. Może być dodatkiem do obiadu lub zimną przystawką. Polecam raczej

Praktyczna pl
Bułki bezglutenowe z masełkiem czosnkowym i suszonymi pomidorami 224

innej beczki, czasami zastanawiam dlaczego mój organizm domaga sie w upały tłustych mięsnych dań, zazwyczaj normalni ludzie maja takie zachcianki w okresie zimowym. Natomiast u mnie im większy upał tym większa ochota na np. surowe mięso, dania z tłustymi sosami... Ciekawe nigdy sie w to nie zagłębiałam, ale chyba warto by bylo się temu przyjrzeć dziś

NaKońcuJęzyka
GOŁĄBKI Z MŁODEJ / WŁOSKIEJ KAPUSTY 201

Pierwsze w tym roku gołąbki były z młodej kapusty, następne już z włoskiej- i zawsze tak samo pyszne!:) Przepis na gołąbki w wersji z ryżem. Kiedyś

Smaczne Zdrowe
Grillowany ziołowy chlebek 215

użyć również suszonych), dokładnie wymieszać. Masłem smarować kawałki chleba z jednej lub z obu stron. Opiekać na grillu ok. 5 minut z każdej strony. Podawać jako dodatek do dań mięsnych z grilla

Z miłości do słodkości
ZUPA KUKURYDZIANA – 1,40 zł 297

ekspresowa, ale niestety tylko dla posiadaczy blendera. Ma słodkawy posmak i jest bardzo pożywna. Może nie spodobać się mięsożercom, ale ma swój niespotykany urok. Fajna jako przystawka do mięsnego dania głównego. Do tego niezwykle tania! DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE 1. CEBULA + CZOSNEK (5 min): cebulę siekamy w drobną kostkę

Nerds Kitchen
Sałatka porowa z brzoskwiniami 381

każdym stole obok dań mięsnych królują sałatki. Por, biała kapusta, jabłko i słodka brzoskwinia to ciekawe połączenie. Zapraszam na sałatkę porową z brzoskwiniami . Składniki: 30 dag pora 20 dag białej kapusty 1 jabłko 3 brzoskwinie z puszki 2 łyżki majonezu 5 łyżek soku z brzoskwiń cukier, sól, pieprz do smaku Por kroimy w półtalarki. Kapustę, obrane jabłko ścieramy

Salonik smaków
Smażony filet z łososia 233

wieczór wigilijny trzymamy się tradycji i nie jadamy dań mięsnych. Jednak sam karp nam nie wystarcza, dlatego przyrządzamy ryby różnego rodzaju,   w tym łososia. Jest to nasz ulubieniec wśród ryb ze względu na niezwykle delikatny smak. Dzisiaj najprostszy przepis z udziałem tej ryby, mianowicie smażony filet z łososia. Składniki: Kawałek filetu z łososia  Oliwa z oliwek Sól

Kolizje Smaków
Sos pomidorowy 208

pomidorowy to doskonały dodatek do pulpetów, czy krokietów. Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu może urozmaicić wiele dań mięsnych i nie tylko. Dzisiaj bardzo szybki przepis na przyrządzenie prostego sosu pomidorowego. Ilość porcji: około 4 Składniki: Puszka pomidorów w całości 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki oleju 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka brązowego cukru Przyprawy: sól, pieprz

Kolizje Smaków
Dip z pieczonych buraków z za'atarem 270

inne składniki. Mój za'atar, który kupiłam w sklepie arabskie.pl, składał się z tymianku, kminu rzymskiego, sumaku oraz sezamu. Za'atar w kuchni arabskiej wykorzystuje się do przyprawienia dań mięsnych i warzywnych, dodaję się go również do hummusu, posypuje nim chlebki manakish oraz doprawia labneh.  Kolejnym ciekawym składnikiem, który wykorzystałam do przygotowania dipu jest melasa z winogron

Chilli Czosnek i Oliwa
Schab pieczony w antonówkach i cydrze lubelskim 227

który nam bardzo ostatnio przypadł do gustu - lekki, delikatnie musujący, cudownie gasi pragnienie w upalne dni, które są już dziś tylko wspomnieniem... Podwójnie jabłkowy dopalacz dał w efekcie danie mięsne w orzeźwiająco-kwaskowym sosie :) Składniki: 1 kg schabu, 4 dorodne antonówki 250 gram szalotek, 250 wędzonego boczku, garść rodzynek 8-10 kapsułek kardamonu (nasionka wyjmujemy z kapsułek i rozcieramy

Delicious Titbits
Sałatka z roszponki, pomidorów i ogórków, ze słodko-kwaśnym dresingiem 506

pokroiłam w ćwiartki, ogórki wraz ze skórką w półćwiartki, wszystko wraz z roszponką wrzuciłam do szklanej miski, wlałam dresing, całość dokładnie wymieszałam. Ta sałatka to świetny dodatek do dań mięsnych, ale również solo smakuje doskonale. Sałatka z roszponki, pomidorów i ogórków, ze słodko-kwaśnym dresingiem The post Sałatka z roszponki, pomidorów i ogórków, ze słodko-kwaśnym dresingiem appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię