 Makaron w sosie pomidorowym z oliwkami 236
Makaron w sosie pomidorowym z oliwkami 236Folwark, można wygrać, szczegóły tutaj (KLIK) makaron świderki razowe około 250 g ( polecam z KLIK ) puszka pomidorów z czosnkiem i cebulką 400 g ( kupuję w KLIK) olej lub oliwa z oliwek oliwki zielone ( ilość wg gustu) sól pieprz zioła prowansalskie oraz sos Folwark barbecue super oliwki w super cenie Najpierw gotuję makaron, al.’dente, taki jest
Takie tam pichcenie Spaghetti z bakłażanem, szpinakiem i awokado w pomidorach 222
Spaghetti z bakłażanem, szpinakiem i awokado w pomidorach 222ziół prowansalskich - 100g szpinaku (najlepiej typu baby) - ¼ łyżeczki brązowego cukru - ½ puszki pomidorów - ¼ łyżeczki cynamonu - kawałek dojrzałego awokado - 1 duży ząbek czosnku - kawałek
Wegańska kuchnia orientalna Langustynki w sosie pomidorowym 296
Langustynki w sosie pomidorowym 296Kupiłam wielkie pudło langustynek czyli skorupiaków z rodziny homarów. Langustynki inaczej zwane także homarzec. Szukałam jakiegoś fajnego pomysłu na ich zagospodarowanie i tak trafiłam do Renaty
Moje Małe Czarowanie Pstrąg łososiowy z grzybami z patelni 213
Pstrąg łososiowy z grzybami z patelni 213Szybki i wartościowy obiad w kilka minut. Polecam tak przyrządzone ryby bo to szybko i zdrowo a grzybów użyjcie ulubionych. Na naszym talerzu wylądowały gołąbki białozielone
Moje Małe Czarowanie Śródziemnomorska sałatka makaronowa 382
Śródziemnomorska sałatka makaronowa 382Dzień wyraźnie staje się dłuższy, co mnie bardzo cieszy. Do tego zima o nas najwyraźniej zapomniała. To z kolei trochę niepokojące. Przy takiej aurze czas pomyśleć
Pełny talerz Włoskie spaghetti bolognese w towarzystwie polskiej marchewki 176
Włoskie spaghetti bolognese w towarzystwie polskiej marchewki 176pół cebuli, bazylia, sól, pieprz,1 marchewka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie smażymy mięso. Dodajemy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach. Całość zalewamy pomidorami z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, szczyptą cukru. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy koncentrat. Będzie mi bardzo przyjemnie, gdy po przeczytaniu mojego przepisu zostawisz
Mój Smak na Życie Sałatka lunch'owa 418
Sałatka lunch'owa 418solą i ewentualnie skraplamy oliwą z oliwek. Lekko podsuszamy.Do kubeczka wlewamy oliwę, dodajemy sok z cytryny, musztardę, zmiażdżony czosnek. Wsypujemy przyprawy i energicznie mieszamy. Odstawiamy na około 30 minut. Kotlety myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Do słoiczka wsypujemy zioła i przyprawy, zakręcamy i mieszamy. Następnie tak przygotowaną mieszanką posypujemy kotlety. Smażymy na grillowej patelni posmarowanej lekko oliwą
Słodkie Przyjemności Arabski serek z jogurtu - labneh 220
Arabski serek z jogurtu - labneh 220soli do podania 1/4 szklanki ( 40 g), drobno pokrojonych rzodkiewek 1 łyżka drobno pokrojonej w kostkę szalotki , dymki , czosnku 2 łyżki drobno pokrojonej marchewki ( obranej ) Oliwa z oliwek extra virgin przyprawy takie jak zatar, sumak lub dowolne świeże zioła przygotowanie sito wyłożyć paroma warstwami gazy lub chustą serowarską. Umieścić nad miską lub garnkiem w którym będzie się zbierać
Stare Gary Chowder w stylu "Manhattan". 204
Chowder w stylu "Manhattan". 204łyżki świeżej natki pietruszki W dużym rondlu stopić masło i smażyć 5 min na małym ogniu bekon, cebulę, czosnek i seler naciowy, aż wszystko zmięknie, lecz nie przyrumieni się. Następnie dodać ziemniaki, zalać wywarem i wsypać przyprawy oraz zioła. Pozostawić trochę skórki pomarańczy i natki pietruszki do posypania przed podaniem. Gotować na małym ogniu ,pod przykryciem
Kulinarny karnet Christophera Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną 252
Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną 252Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Składniki: (1 porcja) 1/4 dyni hokkaido 1/2 średniej cukinii 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki suszonego estragonu szczypta kurkumy 2 szczypty ostrej papryki 3 łyżki oliwy sól ziołowa Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200 st. Dynię oczyszczamy, obieramy ze skóry i razem
Moja smaczna kuchnia Najlepszy krem z pomidorów 170
Najlepszy krem z pomidorów 170użyć również pomidorów z puszki). Cebule kroimy w kosteczkę. Kroimy je w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek, cebulę i pomidory. Dusimy około 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie doprawiamy sosem Worcestershire, solą, pieprzem i ziołami . Pomidory pozostawiamy do ostygnięcia. Gotowy wywar odcedzamy na sitku. Warzywa i mięso odkładamy na bok, a płyn przelewamy
Mania Gotowania Makaron po włosku 399
Makaron po włosku 399opakowaniu. Odsączyć na durszlaku, ponownie przełożyć do garnka. Na patelni poddusić szpinak, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Pomidory i mozzarellę pokroić w kostkę. Dodać do szpinaku. Gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami. Wymieszać z makaronem. insertCookd("fe6d51b76059fb8af532715e77a2811c
Pasja Smaku Testowanie produktów Podravki 208
Testowanie produktów Podravki 208cukier, przyprawy, skrobia kukurydziana, barwnik (ryboflawina). Vegeta Natur W Smak do sałatek – zawiera wyłącznie naturalne, starannie wyselekcjonowane składniki – zioła, suszone warzywa oraz świeże przyprawy. Mieszanka nie zawiera sztucznych dodatków, wzmacniaczy smaku ani szkodliwych konserwantów. Skład: sól kuchenna, cebula, czosnek, cukier, bazylia, marchew, koperek, pasternak, pieprz czarny, imbir, papryka, natka pietruszki, kozieradka. Vegeta Natur W Smak do kefiru
Pasja Smaku Sałatka Tabbouleh 990
Sałatka Tabbouleh 990zielonego ogórka * pół zielonej papryki * natka pietruszki * mięta * sok z cytryny * oliwa z oliwek * czosnek * sól , pieprz Przygotowanie : Kaszę zalewamy wrzątkiem i czekamy aż wchłonie wodę i wystygnie. Wszystkie składniki kroimy w drobną kostkę , zioła dokładnie siekamy. Łączymy z kaszą. Przyprawiamy. Dodajemy sok z cytryny oraz oliwę
Magiczne Życie Marty Spaghetti Carbonara na Światowy Dzień Makaronu ! 221
Spaghetti Carbonara na Światowy Dzień Makaronu ! 221łyżki śmietanki * sól , pieprz , bazylia , oregano Przygotowanie : Makaron ugotować tak jak lubimy. Na oleju zeszklić cebulę z czosnkiem , dodać pokrojoną w paseczki szynkę lub boczek. Przyrumienić. Żółtko rozprowadzić ze śmietanką. Wlać do boczku , pogrzać. Przyprawić do smaku ziołami. Wymieszać z makaronem
Magiczne Życie Marty Ratatouille (po naszemu ratatuj) 176
Ratatouille (po naszemu ratatuj) 176ogół wychodzi koło 2-3 średniej wielkości) 2 szalotki 3 małe ząbki czosnku lub 1 większy garść liści świeżej bazylii Przyprawy : Ostra papryka lub pieprz cayenne Słodka papryka Bazylia suszona i świeża rozmaryn świeży i/lub suszony tymianek (można używać również mieszanki tj. Zioła prowansalskie) sól Nasze warzywa najpierw trzeba dokładnie wymyć, to iż z ulubionego(...)Sobie garnek ten jak to się zwykło mówić "na zupę" albo "średni". Rozgrzej w nim 2-3 łyżki oleju , na rozgrzany tłuszcz wsyp posiekaną w dowolne kształty szalotkę, czosnek i dopraw odrobiną soli. Gdy wszystko jest obrane trzeba to pokroić i wrzucić do naszego garnka. papryka W pierwszej kolejności na podpieczoną cebulkę z czosnkiem do garnka leci papryka
Kuba Gotuje