kwaśny z cukinią. Nigdy jeszcze takiego nie robiłam, przepis dostałam od znajomej więc zobaczymy co tam z tego wyjdzie. składniki: 2,5 kg cukinii 0,5 kg cebuli 4 czerwone papryki 500 g przecieru pomidorowego 100 g koncentratu pomidorowego 1 łyżka słodkiej papryki 3 płaskie łyżki soli 1 łyżka cukru Cukinię obrać ze skórki, usunąć miąższ z pestkami i zetrzeć
Monia miesza i gotujeksamitną konsystencję ta pasta uzyskuje dzięki oliwie i zmiksowaniu jej na samym końcu. Pasta paprykowa do słoików, składniki na 6 słoiczków po ok 2 5 0 ml: 3 kg czerwonej papryki 5 ząbków czosnku 1 ostra papryczka 1,5 łyżki soli 2 łyżki cukru 80 ml oliwy 20 ml octu jabłkowego 20 ml octu balsamicznego Umyte papryki układamy na blasze
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięThe post Leczo z cukinią (kabaczkiem) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeSkładniki: kromki czerstwego chleba kawałki marynowanej, czerwonej papryki kilka małych, marynowanych patisonków ząbek czosnku oliwa z pierwszego tłoczenia pieprz do smaku Przygotowanie: Chleb grillujemy z obu stron, następnie nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą, układamy pokrojoną na mniejsze kawałki paprykę, podobnie patisonki. Podajemy najlepiej zaraz po przygotowaniu
Moja smaczna kuchniasurówek. Idealny jako winegret. Kuskus z pieczonymi warzywami, świeżą miętą i olejem rydzowym Do przygotowania potrzebujemy: -200g kaszy kuskus - 3 kolorowe papryki: zielona, żółta, czerwona - 2 dojrzałe pomidory - mała cukinia zielona - ulubione zioła, pieprz, sól - 2 łyżki oleju rydzowego do skropienia - 12 liści świeżej mięty - łyżka ziarno siemienia lnianego - garść prażonego ziarno słonecznika - olej rydzowy
Sajkofanka smakupikantość sera przełamana słodyczą dojrzałej gruszki, z dodatkiem orzechów a całość uzupełniona prażonymi ziarnami i polana sosem balsamico. Pyszna, lekka kolacja. Oj było smakowicie... Do tego idealnie pasuje lampka czerwonego, wytrawnego wina... :-) Składniki na 4 porcje: - sałata lodowa - kilka garści ruccoli - kilka garści roszponki - kilka rodzajów sera z niebieską pleśnią (pikantnych, po plastrze na porcję)- u mnie 4 rodzaje, np.lazur
Smaczne Zdroweznaczy nie lubię tych takich w formie "nie przetworzonej". Nie wiem czemu ale jakoś wogóle mi nie podchodzą. Gdy zaczyna się sezon na truskawki, wszyscy dookoła zajadają się tym czerwonym owocem, każdy oprócz mnie. Uwielbiam za to truskawki w jogurtach, dżemach, ciastkach, ciastach, lodach. Wiem, że to nie logiczne i conajmniej dziwne, ale właśnie tak mam. Także gdy przychodzi pora
W mojej holenderskiej kuchniMakaron z kurkami w sosie śmietanowym Składniki: 250-300 g makaronu tagiatelle 150-200 g kurek 70 g sera koziego ½ papryczki chili 200 g boczku w plastrach 1 mała czerwona cebula około 5 suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 40 g startego parmezanu 2 garści rukoli 250 ml śmietany 2 jajka sól, pieprz bazylia, oregano olej do smażenia lub masło Przygotowanie
Mania GotowaniaSałatka z buraczków i papryki idealnie pasuje do mięsa na zimno jak i do obiadku. Polecam! Składniki : 1kg buraków 3 czerwone papryki 3 cebule szklanka wody 3 łyżki octu 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu Zobacz cały przepis
w kuchni i w ogrodziebułki tartej. Panierowane wyłącznie w przyprawach i mące (pszennej lub bezglutenowej). Idealne do ziemniaków ale i do kanapki. Składniki: schab bez kości olej do smażenia sól, pieprz, majeranek czerwona papryka cebula czosnek (opcja) Przejdź do przepisu
w kuchni i w ogrodzieSkładniki : ogórek pół czerwonej papryki kilka łyżek kukurydzy konserwowej trochę rzezuchy trochę szczypiorku ewentualnie mała cebula ocet jabłkowy lub sok z cytryny olej szczypta soli i pieprzu Ogórka obieram ze skórki i kroję w plasterki. Dodaję kukurydzę, pokrojoną paprykę, szczypiorek i rzeżuchę. Dla lubiących ostrzejsze smaki można też dodać cebulę. Całość polewam 2 łyżkami octu (lub soku z cytryny
w kuchni i w ogrodzieDanie skomponowane pod dzieci. Ciekawy sposób podania ma zachęcić najmłodszych do jedzenia warzyw i mięsa. Składniki: patyczki do szaszłyków karkówka żółta papryka czerwona papryka różyczki brokuła cebulka dowolne ulubione warzywa Mięso kroimy na kawałki ... dalej
w kuchni i w ogrodziePomysł na przystawkę. Taki talerzyk możemy szybko mieć pod ręką zamiast słodkości. Składniki: ćwiartka żółtej papryki ćwiartka czerwonej papryki pół ogórka marchewka łyżka kukurydzy dowolne warzywa Przejdź do przepisu
w kuchni i w ogrodzieBarszcz w idealnie czerwonym kolorze. Przygotowany na domowym zakwasie z ziemniakami, botwinką i jajkiem na twardo. Składniki: 0,5 l zakwasu na barszcz (buraki, włoszczyzna) 0,5 l bulionu drobiowego lub cielęcego pęczek młodych buraków z botwiną ziemniaki 5 jaj na twardo Przeczytaj cały przepis na barszcz
w kuchni i w ogrodzieSałatka z buraczków i papryki idealnie pasuje do mięsa na zimno jak i do obiadku. Polecam! Składniki : 1kg buraków 3 czerwone papryki 3 cebule szklanka wody 3 łyżki octu 2 łyżki cukru 2 łyżki oleju 1 łyżeczka soli szczypta pieprzu Buraki gotujemy i obieramy ze skórki dopiero gdy przestygną. Ścieramy na tarce o grubych oczkach
prawdziwe jedzenie