czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:56/283)

Co jeść w maju? Sezonowe warzywa i owoce 171

zwiększyć odporność, korzystnie wpływa na wygląd paznokci, włosów, skóry. Kapustę najlepiej jeść surową, ponieważ podczas obróbki cieplnej traci część swoich zdrowotnych właściwości. Najbardziej wartościową częścią kapusty jest głąb. Kapusta czerwona Ma działanie przeciwnowotworowe – zawiera antocjany, (które odpowiadają również za jej charakterystyczną barwę), które mają właściwości przeciwutleniające. Razem z witaminami E, C i beta-karotenem zmniejszają ryzyko występowania zmian miażdżycowych

365 dni dookoła kuchni
Karkówka duszona 100

jeśli jest taka potrzeba. Mięso powinno być miękkie i delikatne, najlepiej podawać je z puree ziemniaczanym i ulubioną surówką lub sałatką. Polecam Ci surówkę Colesław i surówkę z czerwonej kapusty . Smacznego! Artykuł Karkówka duszona pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
6 dietetycznych ciekawostek o warzywach i owocach, które warto znać 136

papryka, pomidory, dynia, morele, brzoskwinie, pomarańcze, cytryny, grejpfruty swoją barwę zawdzięczają beta-karotenowi. Ta grupa warzyw i owoców zawiera również duże ilości witaminy C! Ciemnogranatowe , jak choćby burak, kapusta czerwona, czarna porzeczka, winogrona, borówka, śliwka, jeżyna, żurawina zawierają duże ilości antocyjanów, witaminy C oraz karotenoidów. Zielone , jak na przykład brokuły, natka pietruszki, sałata, szpinak, cykoria, seler naciowy zawierają foliany

Fleksitarianizm.pl
Kotlety ze schabu 272

złoty kolor. Plastry usmażonych kotletów układamy na talerzu, na każdy plaster nakładamy usmażony boczek z papryką i cebulą. Podajemy z ziemniakami i np. podsmażanymi buraczkami lub z czerwoną kapustą . The post Kotlety ze schabu appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kacze udka confit z sosem pomarańczowym 152

redukujemy na średnim ogniu , aż sos zacznie się samoczynnie zagęszczać . Confitowane udka układamy na talerzu , obficie polewamy sosem , przystrajamy plastrem pomarańczy i serwujemy na gorąco . Doskonałe w towarzystwie czerwonej kapusty i zielonego groszku Smacznego !       Artykuł Kacze udka confit z sosem pomarańczowym pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
ŚLEDZIE W PORACH (keto, LCHF, bez glutenu) 269

uwielbiacie śledzie to polecam Wam też inne przepisy z nimi roli głównej: Po kaszubsku, Kolorowe śledzie z papryką Curry Pod tłustą pierzynką Faszerowane kapustą kiszoną Z kapustą czerwoną Korzenne Terrina śledziowa Śledź pieczony           Artykuł ŚLEDZIE W PORACH (keto, LCHF, bez glutenu) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
PRZEPISY NA WIGILIĘ I BOŻE NARODZENIE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 592

Pstrąg pieczony w rozmarynie Pulpety rybne Śledzie po kaszubsku Kolorowe śledzie z papryką Śledzie curry Śledzie pod tłustą pierzynką Śledzie faszerowane kapustą kiszoną Śledzie w porach Śledzie z kapustą czerwoną Śledzie korzenne Terrina śledziowa Rolada szpinakowa z łososiem Jajka faszerowane awokado Jajka faszerowane łososiem Jajka faszerowane tuńczykiem Tatar z wędzonego łososia Rollsy z łososiem i szpinakiem Warstwowa sałatka

Ola la LCHF
Kurczak w miodowo-musztardowym sosie 182

duszony w miodowo-musztardowym sosie. Przygotowany w tej sposób kurczak wychodzi naprawdę soczysty i pyszny. Ja najczęściej podaję go z zestawem różnych surówek. Polecam w szczególności surówkę z czerwonej kapusty lub prostą surówkę z  marchewki . Spróbujcie. Składniki: 5 udek z kurczaka (lub np. pałki, nóżki itd) 1 mała cebula 0,5 l bulionu 3 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego

Słodkie okruszki
Czas na gęsinę - dania z gęsi 138

ziemniaczanym Gęsi pipek – gulasz z gęsich żołądków gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych gęsie nogi konfitowane w przyprawach korzennych gęsie nogi w winie, w kadarce gęsie nogi w czerwonej kapuście Gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami wędzonymi Gęś pieczona biała kołudzka Gęś pieczona z jabłkami Gęś pieczona z kaszą gryczaną i grzybami Gęś pieczona z ziemniakami Gęś z kaszą

królestwo garów
Karkówka w pikantnej marynacie z dodatkiem kawy 184

piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 1,5 godziny, następnie rozerwać rękaw i piec przez kolejne 10 minut. Karkówkę podałam z ziemniakami pieczonymi i surówką z czerwonej kapusty na ostro. Smacznego Artykuł Karkówka w pikantnej marynacie z dodatkiem kawy pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Niedzielny obiad: Szybka kaczka po chińsku 146

imbiru, który równocześnie wnosi do dania owocową, świeżą nutę. Kaczkę proponujemy podać z ryżem wymieszanym z kolendrą i papryczką chili. W roli surówki równoważącej ostrości świetnie sprawdzi się czerwona kapusta, mocni skropiona sokiem z cytryny i pomarańczy. Przepis pochodzi z serwisu Tasty.co Składniki: 2 uda z kaczki 6 łyżek brązowego cukru 1/2 szklanki octu ryżowego Gotowany ryż ( np. według

Niedzielny kucharz