Surówka z czerwonej kapusty z granatem 237Prosta, szybka i pyszna surówka z czerwonej kapusty. Wystarczą 2 składniki, do tego sos i mamy fajne połączenie, idealne do obiadu, do klusek, ziemniaków. Zasmakuje każdemu, jako niecodzienna wersja surówki z czerwonej kapusty. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Szybka sałatka z czerwonej kapusty ze słoika 169Uwielbiam czerwoną kapustę i wszelkie surówki z jej udziałem. (Tu macie przykładowe przepisy - klik ) Taka ze słoika znika u mnie w wersji solo, ale czasami dla odmiany przyrządzam z niej ekspresową i szybką sałatkę. Polecam! 1 słoik czerwonej kapusty z jabłkiem (polecam Dagoma ) (*) 1 cebula 3 łyżki majonezu/jogurtu naturalnego/śmietany (można zmieszać majonez z jogurtem bądź śmietaną) sól
Di gotuje
Surówka z czerwonej kapusty z selerem naciowym 229Pyszna, chrupiąca i bardzo zdrowa surówka z czerwonej kapusty z selerem naciowym i jabłkiem, będzie idealny dodatek do obiadu. Tym bardziej t eraz gdy za oknem zimno, musimy zadbać o dodatkowe witaminy. Składniki: 1/3 główki czerwonej kapusty 3 łodygi selera naciowego 1 jabłko sok z 1/2 cytryny majonez cukier sól, pieprz Wykonanie
magiczna kuchnia Kasi
Tradycyjna surówka z czerwonej kapusty 184Moja wersja tradycyjnej polskiej surówki na bazie czerwonej kapusty, świeżych jabłek i czerwonej cebulki, która od lat cieszy się popularnością na naszych stołach. Składniki: 500g czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 2 jabłka 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki jabłkowego octu 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka cukru sól pieprz Wykonanie: 1. Kapustę
Szalona Kuchnia Eweliny
Czerwona kapusta duszona w soku z pomarańczy 230Bardzo lubimy czerwoną kapustę jako dodatek do obiadu. Robiłam z niej już różne surówki oraz duszoną na ciepło w tradycyjny sprawdzony sposób. Tym razem postawiłam na kapustę duszoną w soku pomarańczowym z dodatkiem świeżego imbiru,goździków i żurawiny. 1/2 średniej główki kapusty czerwonej sok z 2 dużych pomarańczy 3 goździki garść suszonej żurawiny 1 jabłko 3 cm korzenia(...)imbiru 1 łyżeczka octu jabłkowego 2 łyżki oleju sól i cukier do smaku Kapustę poszatkować,jabłko obrać i pokroić w plasterki. W garnku rozgrzać olej wrzucić jabłko,przesmażyć chwilkę,wrzucić kapustę i zalać sokiem z pomarańczy. Dodać goździki,starty imbir i żurawinę. Dusić pod przykryciem do miękkości ( u mnie trwało to 40 minut),doprawić octem,solą i cukrem. Podawać
Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z czerwonej kapusty 164Smaczna surówka obiadowa z czerwonej kapusty. Składniki: pół główki czerwonej kapusty mały por marchew sok z połowy cytryny 2 łyżki majonezu (lub jogurtu) sól i pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy, zasypujemy solą i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie odciskamy ewentualny nadmiar wody, dodajemy startą marchew i pora pokrojonego w półplasterki. Dodajemy również sok z cytryny, pieprz
e-PrzepisyKulinarne
Modra kapusta zasmażana [PRZEPIS] 204Ta kapusta nie jest jedyną wersją kapusty zasmażanej jaką zdarza nam się serwować. Według tego przepisu przygotujecie delikatną, nietłustą kapustę na ciepło. Jak ją przygotować? ZOBACZ
Jakugotujesz.pl
Surówka z czerwonej kapusty 183znosić skutek jedzenia tłustych potraw. Za kapustą czerwoną nie przepadam, ale zdarza mi się od czasu do czasu ją kupić i zrobić w domu. Składniki : ćwierć główki kapusty czerwonej marchewka lub dwie jabłko oliwa Kapustę poszatkować. Marchew i jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystko dokładnie wymieszać. Tuż przed podaniem polać oliwą i ponownie
Weekendy w domu i ogrodzie
Czerwona kapusta zasmażana 211uzewnętrznianie swoich oscarowych poglądów - w końcu to blog kulinarny - więc na tym króciutkim komentarzu poprzestanę. Jestem naprawdę zmęczona po nocnych emocjach, toteż dzisiaj przepis szybki, łatwy i przyjemny. CZERWONA KAPUSTA ZASMAŻANA Składniki: - 1 mała główka czerwonej kapusty - 1 czerwona cebula - 1 łyżka cukru (opcjonalnie) - 3 łyżki octu winnego jabłkowego - masło - liść laurowy - ziele angielskie - sól Przygotowanie: Kapustę
Życie zamknięte w smaku
Surówka z czerwonej kapusty z boczkiem i awokado 232czerwonej kapusty, a więc jest. Mam nadzieję, że sprosta oczekiwaniom. Moim zdaniem to surówka petarda. Poszatkowana kapusta, miękkie awokado i chrupiący boczek, który dodaje tego czegoś. Do tego sok z cytryny i musztarda. Pycha! Wypróbujcie jako dodatek do obiadu lub kolacja z kromką chleba. Ilość porcji: 2-3 porcje Czas przygotowania: 30 minut Składniki: kapusta czerwona – 300g(...)awokado – ½ sztuki cebula czerwona – ¼ sztuki boczek wędzony – 100g musztarda – ½ łyżeczki majonez – ½ łyżeczki sok z cytryny – 1 łyżka sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkuj, awokado obierz i pokrój w niedużą kostkę, cebulę pokrój w piórka, boczek pokrój w wąskie paseczki i podsmaż na suchej patelni. Wszystko przełóż do głębokiej miski. Dodaj musztardę, majonez
wiecejwarzyw.pl
SURÓWKA COLESLAW 477dowolnie. Warzywa można kolejno wrzucać do malaksera, lub po prostu zetrzeć na szatkownicy lub tarce o grubych oczkach. Składniki: połowa małej główki białej kapusty ćwierć małej główki czerwonej kapusty 1 marchewka 1 duża lub 2 mniejsze czerwone papryki połowa kalarepy 6 rzodkiewek 1 lub połowa niedużego fenkułu czyli kopru włoskiego dymka lub średniej wielkości cebula pół papryczki(...)bałkańskiego około 300g 1-2 łyżki majonezu (opcjonalnie) 1 łyżka musztardy (dijon / francuska/ inna ulubiona) sól do smaku świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowałam warzywa. Kolejno szatkowałam białą i czerwoną kapustę. Marchewkę. Kalarepkę. Czerwoną paprykę. Rzodkiewki. Fenkuł. Dymkę i papryczkę chili. Wszystko wymieszałam. Skropiłam sokiem z cytryny
potrawyregionalne
Kapusta czerwona z jabłkiem 196Kapusta czerwona z jabłkiem to moja dzisiejsza propozycja na pyszny dodatek do obiadu. Świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Polecam:) Składniki: 1/2 główki czerwonej kapusty 1 kwaśne jabłko cebula olej ocet cukier sól, pieprz Wykonanie: Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka. Zalać szklanką wody, dusić do miękkości ok 20 minut od czasy
magiczna kuchnia Kasi
Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z porem i papryką 192Lubicie czerwoną kapustę? a kiszoną czerwoną kapustę? Ja kupują ją zawsze u pani na ryneczku a jest zjawiskowa w smaku. Często zajadam ją po prostu samą ale tym razem wykorzystałam ją do surówki. Jest bogactwem witamin, polecam gorąco. Surówka z kiszonej kapusty z porem i papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Sałatka z czerwonej kapusty 202Jeśli lubicie sałatki z czerwonej kapusty, mam dla Was smaczną propozycję. Pasuje do każdego dania mięsnego :) Składniki: pół niewielkiej kapusty czerwonej 1 duże jabłko 1 duża marchewka 1 mała cebula duża garść posiekanej świeżej natki pietruszki 3 łyżki majonezu 1łyżka soku z cytryny 1 płaska łyżeczka cukru pudru sól i pieprz Wykonanie: Kapustę drobno siekamy. Jabłko
Smak mojego domu
Sałatka z czerwonej kapusty z chrzanem 217Lekko ostra sałatka z czerwonej kapusty. Ostrości nadaje jej chrzan, koloru kapusta, a konsystencji majonez. Pasuje do wszystkich dań mięsnych oraz klusek śląskich z sosem. Nadaje im charakteru :) Składniki: pół główki małej kapusty czerwonej 1 łyżeczka soku z cytryny 1 duża marchewka 1 cebula sól i pieprz do smaku 2 czubate łyżeczki chrzanu 3 duże łyżki(...)majonezu 1 płaska łyżeczka cukru pudru Wykonanie: Kapustę szatkujemy, polewamy sokiem z cytryny, mieszamy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę drobno kroimy. Warzywa łączymy, solimy i pieprzymy do smaku (dość dużo), mieszamy. Chrzan, majonez, cukier puder mieszamy i dodajemy do sałatki. Sałatkę wkładamy do lodówki na 1-2 godziny, aby się przegryzła. Smacznego
Smak mojego domu