czerwona kapusta - 4742 przepisów (strona:9/317)

Surówka z czerwonej kapusty – pychotka 119

Bardzo smaczna surówka z czerwonej kapusty. Delikatna z dodatkiem majonezu jest nierozłącznym dodatkiem do obiadu. Nie da się ukryć, że kapusta jest smaczna. Surówka na jej

Olcia gotuje!
Świąteczna czerwona kapusta z wolnowara 169

Święta zbliżają się wielkimi krokami, dlatego postanowiłam przygotować kilka ciekawych przepisów, które możecie zaserwować podczas uroczystego obiadu. Pierwszym takim daniem jest czerwona kapusta z wolnowara z

Codzienne Gotowanie
Czerwona kapusta z rodzynkami 47

Czerwona kapusta z rodzynkami Już kilka warzywnych dodatków obiadowych pojawiło się na blogu. Zarówno surówka z selera , jak i surówka z marchewki były na zimno i

Blendman
Sałatka z czerwonej kapusty do obiadu 227

chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę do obiadu z czerwonej kapusty. Sałatka jest bardzo smaczna, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki z czerwonej kapusty będziemy potrzebowali: około 1 kg kapusty czerwonej duże winne jabłko (około 400 g) około 150 g cebuli czerwonej lub białej około 4-5 łyżek soku z cytryny około 3 łyżek oliwy(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem na: Sałatka z czerwonej kapusty Przygotowanie: Oczyszczoną z wierzchnich liście kapustę, drobno kroję i przekładam do garnka. Następnie zalewam wodą, tak aby była prawie przykryta, dodaję około 2 łyżek soku z cytryny i garnek stawiam na gazie. Kapustę gotuję około 25 minut, tak aby była chrupka ale nie rozgotowana. Ugotowaną odcedzam

Uwaga Babcia Gotuje
Colesław z czerwonej kapusty 244

została mi czerwona kapusta, dokładnie pół główki. Jako, że chciałam spróbować czegoś nowego postanowiłam, że będzie to nowa wersja czegoś co jest mi już dobrze znane. Mianowicie chodzi mi o surówkę colesław, którą zwykło się robić z białej kapusty. Powiem Wam, że to strzał w 10! Mi osobiście colesław smakuje bardziej w wersji z czerwoną kapustą(...)Może spróbujecie sami? ;) Potrzebujemy: pół główki czerwonej kapusty (moja była malutka) 1 marchew 1/3 cebuli 1/3 ząbka czosnku 1,5 łyżki majonezu, ja użyłam takiego przygotowanego samodzielnie, przepis znajdziecie TUTAJ 1,5 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki cukru pieprz do smaku Kapustę drobniutko szatkujemy, główki czerwonej kapusty są bardzo zbite, dlatego proponuję użyć tarki

MamaOskarka
Surówka z czerwonej kapusty 2392

duszonym mięsem lub kołdunami (kartaczami, cepelinami, pyzami z mięsem czy jak to u Was się nazywa ). Fajnie też smakuje sama w sobie, na śniadanie czy kolację. Surówka z czerwonej kapusty Drukuj przepis Składniki 0,5 małej czerwonej kapusty (drobno posiekać) 1 czerwona cebula 1 duże jabłko sól pieprz 2 łyżki majonezu listonic_name = "Surówka z czerwonej kapusty (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "0,5 małej czerwonej kapusty (drobno posiekać) 1 czerwona cebula 1 duże jabłko sól pieprz 2 łyżki majonezu " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Kapustę posiekać najdrobniej jak się uda. Zetrzeć jabłko na tarce. Cebulkę pokroić w drobną kostkę. Przyprawić i wymieszać z majonezem. Delicja nawet bez głównego dania! function

CoolinarniePL
Surówka z czerwonej kapusty (z jabłkiem, pestkami dyni i olejem rydzowym) + rady 190

Przepis autorski (mój). Uwielbiam czerwoną kapustę i mogę ją jeść pod każdą postacią.   Podobne surówki przyrządzam bardzo często i zawsze są pyszne. Czasami używam różnych olei, co daje ciekawe efekty smakowe.  Zresztą już Wam o tym wspominałam... Olej rydzowy świetnie podkreśla smak kapusty, gdyż jest niezwykle aromatyczny i posiada charakterystyczny posmak - określany jako cebulowy, czy orzechowy(...)przepadają za smakiem oleju lnianego.  Jeśli nie lubicie chrupiącej kapusty - to poniżej podałam sposób na bardziej miękką (*). A tu inne przykładowe przepisy (klik w przepis): surówka z czerwoną kapustą (z czosnkową nutą) surówka z czerwonej kapusty (z suszonymi śliwkami)   1/2 główki czerwonej kapusty 1 cebula (mała) 1/2 jabłka 4 łyżki oleju rydzowego 1 łyżka jogurtu

Di gotuje
Boxty - irlandzkie placki ziemniaczane 170

dymkę, wprowadzając tym samym klimat młodej wiosny i moc aromatu :) Od siebie dodałam jeszcze jeden odcień zieleni w postaci podsmażonego z cebulką szpinaku i chrupiącą surówkę Coleslaw z czerwonej kapusty, której połówka smuciła się w lodówce. Zwieńczeniem całości niech będzie tradycyjny kleks dobrej śmietany i rzut świeżego, pachnącego szczypioru ♥ Chodźcie wszyscy zieloni i w innych kolorach, z kuflami Guinnessa(...)śmietana i świeży szczypiorek do podania Smażony szpinak 1 opakowanie szpianku baby 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku 1 łyżka oleju sól i pierz do smaku Coleslaw z czerwonej kapusty 1/2 małej główki czerwonej kapusty 1 marchewka 1/2 małej czerwonej cebuli 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mocnego chrzanu sól do smaku

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Czerwona kapusta 203

Sałatka z czerwonej kapusty  Kolejna propozycja przetworów, może jeszcze komuś uda się ją wykonać przed nadejściem wielkimi krokami zimy :-) Przepis ten dostałam od swojej Mamy, która zdopingowała mnie do zrobienia jej, co prawda nie bardzo miałam chęci , ale teraz mogę jej tylko dziękować :-) Sałatka wyszła przepyszna, jest świetnym dodatkiem do obiadów.  Kapusta czerwona  Składniki(...)czerwonej kapusty 1 kg cebuli sól  Czerwoną kapustę poszatkować na średnich oczkach do dużej miski , cebulę pokroić w kostkę i przełożyć do osobnej miski. Zasolić osobno i pozostawić tak przez 24 h.  Na drugi dzień odcisnąć kapustę i cebulę z wytworzonego "soku" i razem wymieszać w większym naczyniu.  Z podanych poniżej składników przygotować zalewę

Aromatyczne Podróże
Surówka z czerwonej kapusty i marchewki 252

Czerwona kapusta to warzywo, które niestety   pomijam w kuchni. Ostatnio miałam ochotę na domową surówkę, dlatego też kupiłam czerwoną kapustę i przygotowałam z niej dodatek do obiadu :) Poniższa surówka to połączenie czerwonej kapusty, marchewki i soku z cytryny. Jeżeli lubicie lekko słodkie surówki to ją dosłodźcie.  Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty (wagowo

Ugotować
Surówka z czerwonej kapusty z kalarepą i zielonym ogórkiem 268

moim blogu znajdziecie najróżniejsze surówki idealne do drugiego dania. Ale myślę, że nigdy ich nie za wiele. Ja osobiście lubię różnorodność Dziś zapraszam Was na pyszną surówkę z czerwonej kapusty w dość nietypowym połączeniu, bo z kalarepą i zielonym ogórkiem. Uwielbiam łączyć moje ulubione smaki i tworzyć z nich wspaniałe surówki, w sam raz do kotletów. Spróbujcie. Składniki(...)małej czerwonej kapusty 1 mała kalarepa 1 ogórek gruntowy 2 łyżki posiekanego szczypioru 3/4 łyżki oleju lnianego (u mnie Woj-len) 2 łyżki lekkiego jogurtu typu greckiego sól i pieprz do smaku odrobina cytryny (można pominąć) Przygotowanie: Kalarepę obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach. Do kalarepy dodajemy poszatkowaną czerwoną kapustę. Całość solimy, lekko wygniatamy ręką

Słodkie okruszki
Surówka z czerwonej kapusty 142

Klasyczna surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem i cebulką. Bardzo smaczna i zdrowa Pasuje do mięs (smażonych, duszonych, pieczonych) oraz dań obiadowych.   Propozycje na

Kulinarny S.O.S.
Surówka z czerwonej kapusty 196

pyszna i zdrowa surówka z czerwonej kapusty. Jest bardzo prosta do przygotowania, idealnie będzie pasowała jako dodatek do każdego dania obiadowego. Najbardziej lubię ja przyrządzać gdy czerwona kapusta jest jeszcze młoda i delikatna. Koniecznie z  dużą ilością posiekanego koperki. Do czego i Was serdecznie zachęcam. Surówka z czerwonej kapusty Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 główka(...)młodej czerwonej kapusty 1 czerwona cebula 1 pęczek koperku 1 łyżeczka cukru sok z cytryny olej rzepakowy sól pieprz Wykonanie: Kapustę drobno szatkujemy, posypujemy solą i odstawiamy na 20 minut, żeby zmiękła. Cebule kroimy w  drobną kostkę, koperek siekamy. Wszystko mieszamy, wlewamy olej i sok z cytryny, dodajemy przyprawy wedle uznania. Ponownie mieszamy

Kulinarne przygody Gatity
Świąteczna kapusta – kuchnia podkarpacka 219

kapusta na żeberkach, kapusta z grochem i boczkiem albo czerwona kapusta zasmażana. Wybór jest duży, a ja przypominam przepisy na gotowaną kapustę, które pojawiły się na blogu w ciągu ostatnich trzech lat. Kapusta z grochem, groch z kapustą Kapusta z grochem - kuchnia podkarpacka Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 40 g grochu „całego” (ewentualnie może być łuskany) 2 cebule(...)razem smażymy. Całość dodajemy do miękkiej kapusty, solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy razem przez kilka minut. Kapusta najlepiej smakuje na drugi dzień, podsmażona na patelni. Kapusta lasowiacka z zasypką Kapusta lasowiacka z zasypką - kuchnia podkarpacka Składniki: 1 kg kiszonej kapusty 300 g wędzonego boczku w kawałku 50 g kaszy jęczmiennej 200 g czerwonej fasoli 2 cebule ziele angielskie

Trzeci talerz

Proponowane wyszukiwania