grzanie góra/dół, sernik piec około 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach zostawić na 30 minut, sernik dobrze wystudzić, najlepiej całą noc czekolada gorzka 100 gram, polewa czekoladowa mleczna 1 opakowanie, śmietana gęsta 18% 6 łyżek, polewę wyjąć z opakowania do miski, dodać czekoladę gorzką, śmietanę i w kąpieli wodnej rozpuścić mieszając, ciepłą polewą polać wierzch
W Mojej Kuchni Lubiępastą szpinakowo-jajeczną Szybka i łatwa sałatka makaronowa z ciecierzycą gotowaną, którą możesz zastąpić ciecierzycą z puszki. Jeśli masz ochotę na słodkiego Sylwestra, sprawdź te przepisy: Biszkopty w czekoladzie z orzechami laskowymi Mleczne przekładańce na waflach z czekoladą Praliny czekoladowe Mini omlety biszkoptowe z dowolnym przybraniem Niektóre przepisy są już stare i dawno wołają o aktualizację zdjęć, ale jeszcze
Anioszek w kuchnibudynie czekoladowe - 100g cukru brązowego - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 60 ml mleka - 1/2 szklanki wiórek kokosowych - 3 łyżki skórki pomarańczowej - 100g rodzynek - 3 łyżki płatków migdałowych - tabliczka gorzkiej czekolady - puszka masy kajmakowej - łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia - 3 łyżki masła Sposób przygotowania: Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. Po tym czasie wylewamy wodę i studzimy. Wiórki kokosowe(...)papierem do pieczenia w temperaturze około 175 stopni przez 50 - 55 minut. Po wyjęciu z piekarnika, kiedy ciasto przestygnie, nakładamy warstwę kajmaku. Następnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę i wylewamy na makowca tworząc cienkie pasy. Widelcem formułujemy wzorki
Pan i Pani Smith w kuchnispód; 1,5 szkl mąki pszennej 3 żółtka 10 dag masła 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na polewę; 1 tabliczka czekolady mlecznej 4 łyżki śmietany 30% 1 łyżka masła Przygotowanie; Wszystkie składniki ciasta zagniatamy. Zawijamy folią spożywczą i wkładamy do zamrażarki. Ser przekładamy do miski, dodajemy śmietanę i miksujemy blenderem. Można(...)Wszystkie składniki polewy rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu. Czekamy aż lekko przestygnie i polewamy ciasto. Ja pokroiłam ciasto kiedy polewa była jeszcze płynna jednak po włożeniu do lodówki czekolada zastyga. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.Składniki na około 30 ciasteczek 1 bardzo mała dynia, albo pół większej jajko 50g brązowego cukru 100g białego cukru cynamon 190g mąki 110g masła pół tabliczki gorzkiej czekolady łyżeczka proszku do pieczenia Na początek trzeba przygotować dynie. Przekroić ją na ćwiartki, następnie wydrążyć pestki i upiec w 180 stopniach przez 40 minut. Po tym czasie jak już dynia(...)dyni połączyć z cukrem, jajkiem, dodać masło, wszystko razem wymieszać łyżką. Dodać mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać posiekaną w kostkę czekoladę. Układać łyżką na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 190 stopniach przez około 10 minut. Prawda, że szybkie i łatwe ciastka
Delusional Trinedodać słomki. To na pewno wzbudzi zainteresowanie wśród najmłodszych. Niektóre soki rozcieńczam wodą. Domowe słodycze Must have każdej imprezy! Poniżej lista - na pewno wybierzesz coś dla swojej rodziny. Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy(...)urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Domowe ferrero rocher Domowe wypieki (muffinki) Domowe sushi bananowe Domowe ciasteczka bananowe z nasionami Domowe bounty Domowa czekolada z bakaliami Domowa ciecierzyca (na słodko i na słono) Domowe kakao Domowe ciastka (renifery) Domowe ciastka z gwiazdką Domowe pierniczki z kaszą jaglaną Co Lila jadła w środę? - mnóstwo
lady-och-mistrzyni.blogspot.comłyżki cukru 500 ml mleka 100 g masła w temperaturze pokojowej 500 ml śmietany 30% (schłodzonej) ok. 2-3 czubate łyżki cukru pudru ok. 50 g startej na tarce czekolady (użyłam deserowej) Wykonanie: Masa kajmakowa: Zamkniętą puszkę mleka skondensowanego gotujemy ok. 3 godziny (od momentu zagotowania wody – gotujemy na małym ogniu). Podczas gotowania należy pilnować, by puszka cały czas była(...)warstwę herbatników, na której rozprowadzamy krem budyniowy. Na masie budyniowej ponownie układamy ostatnią już warstwę z herbatników. Wykładamy na nią ubitą kremówkę i wyrównujemy powierzchnię. Wierzch ciasta posypujemy startą czekoladą. Ja użyłam deserowej, ale można użyć też gorzkiej lub mlecznej. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego
MyCookBook.plgrzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut następnie na termoobiegu piec 10 minut, do suchego patyczka, ciasto wyjąć z formy zimne POLEWA: 100 gram czekolada gorzka, 3 łyżki gęstej śmietany, w kąpieli wodnej roztopić czekoladę mieszając do połączenia ze śmietaną polewą polać babkę i posypać orzechami włoskimi, zostawić do zastygnięcia polewy w chłodnym miejscu - babka jest aromatyczna, delikatna
W Mojej Kuchni Lubięszklanki kaszy jaglanej 2 małe banany 2 kaki garść suszonej morwy 2 łyżki oleju kokosowego odrobina mleka migdałowego 2 łyżki słodzika (ksylitol, stewia, miód) POLEWA: 33g czekolady 100% (może być mniej) łyżeczka oleju kokosowego 1/3 szklanki wody WYKONANIE: Kaszę jaglaną gotujemy w 2 szklankach wody razem z bananami. Po ugotowaniu, dolewamy mleko migdałowe, dosładzamy, dodajemy olej kokosowy(...)kostkę kaki oraz morwę. Całość przekładamy do wysmarowanej olejem kokosowym formy do pieczenia ciast- pieczemy w 180stopniach przez 40 min. Polewa : Do garnuszka wlewamy wodę, dodajemy olej kokosowy i czekoladę- całość mieszamy i rozpuszczamy- smarujemy upieczony jagielnik. Gotowe ciasto posypujemy migdałami i odkładamy do chłodnego pomieszczenia/ lodówki
healthy dreamsFaworki, czyli chrust II Churros Roscon de Reyes Magos, czyli hiszpańskie ciasto Trzech Króli Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Chrupiące ciasteczka imbirowe Pierniczki lebkuchen Drożdżowy wieniec z bakaliami i czekoladą Świąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Brownie z Kinder Bueno Tęczowy tort (rainbow cake) Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą
Kulinarne przygody Gatitypuder - 1 łyżka maliny mrożone - 200 g galaretka malinowa - 2 opak woda - 2 szkl Poncz woda - 3/4 szkl cukier - 1 łyżka sok z połowy cytryny rum - 3 łyżki Polewa: czekolada w pastylkach - 100 g CUKIETERIA.pl masło - 2 łyżki śmietana kremówka - 4 łyżki Dekoracja : konfetti gwiazdki , choinki CUKIETERIA.pl Przygotowanie: Biszkopt Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka(...)Pierwszą połowę ciasta, naponczować,wyłożyć większą połowę pianki malinowej, przykryć drugą połowa ciasta, naponczować i wyłożyć resztę pianki, włożyć ciasto do lodówki. Do rondla wlać śmietankę, dodać masło i czekoladę, na wolnym ogniu doprowadzić do rozpuszczenia składników, zdjąć z ognia, ostudzić. Polać polewą ciasto, posypać posypką cukrową. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById
Kuchnia Danusicukru trzcinowego 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie cukru wanilinowego 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 00 g suszonej żurawiny Dodatkowo: 1 tabliczka gorzkiej czekolady ok 100 g 100 ml śmietany ja dałam 12% SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Formę do tarty albo mała formę wykładam papierem do pieczenia a następnie wykładam ciasto. Nadmiar ciasta odcinam(...)pomocą pozostałego ciasta robię kratkę. Piekę w piekarniku 45 min w 180 stopniach. Po upieczeniu zostawiam w piekarniku do wystygnięcia. W garnku o grubym dnie dodaję połamaną gorzką czekoladą oraz dodaję śmietanę. Mieszam aż sie rozpuści. Polewam ciasto. Następnie pozostawiam aż zastygnie. Wkładam do lodówki na noc. Smacznego
Gotowanie Patkicukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki soku z cytryny 100 g budyniu waniliowego bez cukru (w proszku) 4 żółtka 200 g miękkiego masła Dodatkowo: 100 g białej czekolady + kilka łyżek mleka na polewę Białka ubić na sztywno za szczyptą soli, nie przestając miksować dodawać powoli cukier. Zmniejszyć obroty miksera i dodać po jednym żółtku. Odłożyć mikser(...)dodawać po łyżce dokładnie ostudzonego budyniu. Całą masę równomiernie wyłożyć na dolny blat ciasta, przykryć drugim blatem, delikatnie docisnąć. Wierzch ciasta posmarować rozpuszczoną z mlekiem w kąpieli wodnej białą czekoladą, przystroić według uznania. Przed podaniem ciasto przechowywać przez noc w lodówce
Simply Foododpinamy obręcz, ściągamy papier ze spodu. Ciasto przekładamy na talerz lub paterę i dekorujemy. Ja z okazji świąt użyłam kilku niepolukrowanych pierniczków i złotych pereł, całość leciutko ozdobiłam rozpuszczoną czekoladą. Sernik po przygotowaniu trzymamy w lodówce. Z tego przepisu zrobicie wysokie ciasto w małej tortownicy o średnicy 18cm . Na klasyczną dużą tortownicę o średnicy 21-24cm musicie podwoić ilość(...)orzechów włoskich lub laskowych 60g masła 82% tłuszczu lub oleju kokosowego, rozpuszczonego SKŁADNIKI - WIERZCH CIASTA 200g gęstej i kwaśnej śmietany 18% tłuszczu 2 pełne łyżki cukru pudru ½ tabliczki czekolady rozpuszczonej w kąpieli wodnej perły cukrowe, ozdoby
Karo in the KitchenDODATKOWO : jajka i batoniki Kinder do ozdoby 1 słoiczek dżemu truskawkowego 1 szklanka słodkiej herbaty 100 g mlecznej czekolady PRZYGOTOWANIE : Białka ubijamy na puch, następnie(...)wykładamy porcję białej śmietany, czynność powtarzamy z pozostałymi biszkoptami. Na tort wykładamy śmietanę czekoladową i równo ja rozsmarowujemy na wierzchu i bokach tortu. Tort chłodzimy około 1 godziny. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofalówce, kiedy ostygnie wylewamy ją na wierzch ciasta i rozsmarowujemy. Dekorujemy teraz połówkami czekoladowych jajeczek i czekoladkami. Ciasto pozostawiamy na kilka godzin w lodówce. Tort podajemy schłodzony
Kulinarne Fantazje Marioli