czekolada - 27946 przepisów (strona:1353/1864)

Ciasto Stefanka 375

szklanka kaszy manny - 1 szklanka cukru - 1 cukier wanilinowy - 1 łyżka kakao - 1 kostka margaryny - 1 opakowanie herbatników 220g - 1 opakowanie  herbatników czekoladowych 220g - gotowa polewa z białej czekolady  Polewa: - pół kostki margaryny - pół szklanka cukru pudru - 3 łyżki kakao Sposób przygotowania:  Blachę wykładamy zwykłymi herbatnikami.  Mleko z margaryną, cukrem, cukrem wanilinowym i kakao zagotowujemy, cały

Pan i Pani Smith w kuchni
Zdrowe muffiny z wiśniami 160

Każdy wie, że połączenie wiśni i kakao, czekolady zawsze się sprawdza :) A oto kolejny dowód :) Składniki (na 12 muffinów): - 1 szklanka mąki pełnoziarnistej, 1 szklanka mąki krupczatki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 2 czubate łyżki kakao - 1 łyżeczka cynamonu - 0,5 szklanki płatków owsianych - 2 łyżeczki otrąb (opcjonalnie) - 0,75 - 1 szklanki cukru - 2 większe

Corner With Recipes
Restauracja Nowa Łódź (Al. Piłsudskiego 76) 204

pomidorowo-beszamelowym. To danie też muszę powtórzyć, pyszne mięso, kalafior panierowany i sosy - wyjątkowo dobre. I na koniec desery: smażone lody waniliowe w kokosowej skorupce z sosem z białej czekolady, bezikami, a przed podaniem polane ciekłym azotem, super efekt oraz gruszka marynowana w białym winie z lodami miętowymi. Pierwszy deser słodszy, drugi bardziej wytrawny, idealny dla tych którzy nie lubią

Corner With Recipes
Biała Trufla - restauracja Szczecin 173

ryby były przygotowane techniką mięsa i ryby przygotowujemy metodą sous-vide (czyli metodą próżniową - oglądanie Top Chef na coś się przydało ;) Na koniec desery... Trufle czekoladowe, z bardzo dobrej czekolady z dużą ilością kakao. Na koniec świetnie wyglądające sfery owocowe, płynne w środku z ciastem w stylu keksa. Gdyby te sfery były bardziej słodkie dużo bardziej by mi smakowało, niestety

Corner With Recipes
Tort czekoladowo-wiśniowy z kremem waniliowym i galaretką 154

układamy pierwszą warstwę biszkoptu, smarujemy kremem. Na krem układamy wiśnie i galaretkę. Nakładamy krem i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Wierzch i boki pokrywamy pozostałym kremem. Boki tortu obsypujemy startą czekoladą bądź kakao. Wierzch tortu udekorowałam pozostałą galaretką oraz czekoladowymi kulkami. Sam środek tortu dekoruje samochód zrobiony z kakao. Inspiracja: biszkopt , krem

Moja Galeria Smaku
Koktajl ze szpinakiem, mango i pomarańczą 138

Zielony koktajl ze szpinakiem, kiwi, mango i pomarańczą. Bomba witaminowa bez dodatku cukru Składniki na 3 porcje: z przepisu Czekoladą utkane spora garść szpinaku 2 kiwi sok z 3 pomarańczy 1 mango Szpinak umyć, oderwać łodyżki. Kiwi i mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Wycisnąć sok z pomarańczy. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować. Na zdrowie

Moja Galeria Smaku
Malinowo-brzoskwiniowe smoothie 146

bardzo szybko i jest to prosty sposób na dostarczenie swojemu organizmowi wielu witamin. Może sięgniecie po szklaneczkę tego pysznego, czerwonego smoothie? :) Składniki na 4 porcje: z przepisu z bloga " Czekoladą utkane " 150 g malin 2 brzoskwinie 300 ml soku z pomarańczy (2-3 pomarańcze) 1 banan 1 małe mango 2 łyżki płatków owsianych Wycisnąć sok z pomarańczy, przelać do blendera

Moja Galeria Smaku
Czekoladowo-wiśniowe smoothie 138

Połączenie wiśni z czekoladą/kakao jest obłędnie pyszne;) Taki koktajl spokojnie może służyć za deser! Koniecznie musicie spróbować!  Składniki na 1 porcję: 1 szklanka wiśni (mrożonych) 1/2 szklanki mleczka kokosowego 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii niepełna łyżka syropu z agawy Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować do gładkości. Pić

Moja Galeria Smaku
Babka migdałowa 176

ciasto, wyrównać. Piec w 160 stopniach przez 45 minut luz suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, przestudzić chwilę w formie. Wyjąć na kratkę. Babkę można polukrować lub polać roztopioną gorzką czekoladą

Moja Galeria Smaku
Tarta rustykalna z owocami lata 244

możecie wybrać dowolne, ulubione przez siebie owoce.  Placek przed złożeniem tarty powinien mieć średnicę około 30cm. Sprawdźcie też przepisy na inne tarty z owocami: śliwkową z orzechami i czekoladą lub kokosową z czereśniami . Tarta rustykalna z owocami lata Składniki: ciasto kruche 200g mąki pszennej 120g masła 50g cukru pudru 1 żółtko szczypta soli nadzienie owocowe 400g owoców (u mnie

Smakołyki Bereniki
Jogurtowiec z malinami i borówkami 661

masę jogurtową. 5. Ciasto pieczemy w 160 st.C przez ok 60 minut. Po upieczeniu studzimy. Przechowujemy w lodówce. Przed podaniem można lekko oprószyć cukrem pudrem. Smacznego!!! Źródło: Daktyle w czekoladzie

Kuchnia domowa Ani
Mini torciki 209

wlewamy do gotującej masy serowej. Mieszamy aż masa zgęstnieje.  Ciepłą masą przekładamy biszkopt. Okrągłą foremką wycinamy mini torciki. Każdy mini torcik polewamy polewą czkoladową (może być rozpuszczona czekolada), ozdabiamy bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi. Możemy ozdobić wiśniami. Smacznego

Salonik smaków
Kokosanki bananowe(bez cukru!) 123

tutaj . Składniki: 2 średnie przejrzałe banany 1,5 szklanki wiórek kokosowych 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych (zmielonych) pół płaskiej łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli ewentualnie : 20 dag gorzkiej czekolady + kilka łyżek mleka(ja pominęłam) Banany obieramy i rozgniatamy dokładnie widelcem. Dodajemy jajko, mieszamy . Dorzucamy wiórki, zmielone płatki owsiane, sodę i szczyptę soli, mieszamy. Rękoma formuje podobnej wielkości ciasteczka

FitKot
Czekośliwka 153

Czekośliwkę poznałam u Smakoterapii. Połączenie moich ukochanych powideł śliwkowych i czekolady! To musiało być przepyszne! W pełni przekonał mnie opis o zwycięstwie Czekośliwki nad Nutellą ( z którą walczę już długi czas ). Musiałam spróbować. Opłacało się, też wygrałam ! :) 1 kg bardzo dojrzałych ( przejrzałych ), śliwek węgierek, bez pestek 2-3 łyżki ciemnego kakao lub karobu miód, miodek majowy ( ewent. do dosłodzenia ) Śliwki

Atlas Smaków
Domowa nutella 205

orzechowy z daktyli. Do smarowania chlebka, wypełniania naleśników lub rogalików, przekładania ciasta ... 100 g suszonych daktyli 4 łyżki ciemnego kakao  2 łyżki miodu ( alergicy mogą pominąć ) 2 kostki czekolady 85% 5 łyżek mielonych orzechów laskowych 1/4 szklanki wody spod daktyli / mleka 3,2% / mleka roślinnego Daktyle płuczemy pod bieżącą wodą i przekładamy do miseczki. Zalewamy wodą do przykrycia daktyli

Atlas Smaków

Proponowane wyszukiwania