cukru (lub mniej jeśli nie lubimy zbyt słodkich lub mamy zamiar posypać po wierzchu cukrem pudrem) 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 5 łyżek mąki jakieś dodatki np. owoce, czekolada, dżem itp. Wykonanie: Twaróg mieszamy w misce z jajkiem. Następnie dodajemy kefir, cukry, proszek do pieczenia i mieszamy razem. Na końcu dodajemy mąkę (tyle, żeby masa miała konsystencję gęstej
psgotujemykażde miejsce kojarzy mi się z jakąś potrawą (przeważnie czymś słodkim) i tak. przykładowo Toruń to lokal o nazwie „Róże i Zen” i fantastyczny sernik z białą czekoladą, a Kraków to zawsze konieczna wizyta w „Redolfi” na naleśniki suzette z pomarańczami. Właśnie odkąd jestem wege najbardziej brakuje mi sernika, każdy kto mnie zna z czasów
greenscarfzawiera mleka i jego przetworów. Semifreddo to włoski deser lodowy, który jest częściowo zmrożony. Semifreddo przyrządza się ze śmietanki i jajek. Można je przyprawić róźnymi owocami, orzechami czy czekoladą. Kolejny lodowy deser to parfait. Parfait przyrządza się głównie ze śmietanki i w odróżnieniu od lodów mrozi się bez mieszania. Parfait to francuski deser lodowy, parfait oznacza “perfekt”. Podstawą
codojedzeniamasę serową śmietana 36 % - 125 ml serek mascarpone - 125 g cukier puder - 1 łyżka dodatkowo galaretka truskawkowa - 1 opak woda gotowana - 250 ml jagody - 4 łyżki dekoracja z czekolady - Słodki Świat listki mięty Sposób przygotowania: Galaretkę truskawkową rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia. Jagody umyć, osączyć na sicie. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder
Kuchnia DanusiMój mały eksperyment ;) Ale muszę przyznać, że wyszły super, dużo lepsze niż cytrynowe. Kruche, aromatyczne i w smaku przypominają ciasteczka czekoladowe, co ucieszy osoby, które nie mogą jeść czekolady :) Dużo ładniej popękały i myślę, że może to być spowodowane brakiem soku z cytryny i dodatkiem orzechów. Pewnie jeszcze trochę pozmieniam ten przepis bazowy, może kolejna wersja wyjdzie równie zaskakująca
FitKotPieczony sernik na mascarpone 13. Waniliowy sernik na zimno z wiśniami i galaretką z mango 14. S ernik złota rosa 15. Sernik kajmakowo-czekoladowy 16. Cytrynowy sernik z białą czekoladą i malinami 17. Sernik na zimno z ptasim mleczkiem 18. Tort kokosowo-malinowy Zapraszamy
Przepisy Aleksandryjest jednym z głównych składników babeczek :) Długo zachowują świeżość, a maliny idealnie wkomponowały się w całość.Smakują tak samo dobrze, jak działają http://www.polisolokaty.com/opinie/tu-europa/ , moje babeczki poprawiają nastrój (czekolada!), a kancelaria prawna kompleksowo i sprawnie obsługuje klientów indywidualnych i instytucjonalnych, co również może poprawić humor ;). Bardzo polecam! Składniki na 9 babeczek: 60 g miękkiego masła 1/4 szklanki oleju
Domowa cukiernia Ewyniestety już nie da się wymieszać. Masę serową przelać na schłodzony spód z herbatników. Odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej na całą noc. Można polać białą lub ciemną czekoladą
Cakes By Kejtmnie, kształt wałeczków o długości 6-7cm. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia około 10 min w 170'C. Gotowe wystudzić na kratce, polać czekoladą
Cakes By KejtPrzekładamy do pojemnika. Wkładamy do zamrażarki. Podczas mrożenia kilka razy mieszamy,tak co pół godziny, aby lody nie miały grudek. Po wyjęciu z zamrażalnika łyżką formujemy kule, posypujemy płatkami czekolady i ozdabiamy listkami mięty
Z Majeczką w kuchniUśmiecham się kiedy myślę o nim. O bloku. Ten "deser" przygotowywałam z ciocią. W sklepie była tylko Palma.Folia aluminiowa imitowała srebrne folie z czekolad z Pewexu, mleko w proszku - ciocia miała je na kartki. Cukier wanilinowy - bo tylko taki był. No i ja kruszyłam te ciastka a ciocia mieszała drewnianą wystruganą łychą. Aż się łezka kreci:) Składniki: 4 łyżki
AZgotuj!łyżka kakao 3/4 szklani cukru pudru 1 łyżeczka sody pół łyżeczki cynamonu w proszku pół szklanki mleka 1 duże jabłko lub 2 małe kuwertura z gorzkiej czekolady (kupiłam w Lidlu) Z białek ubij pianę. Żółtka ubij z cukrem, dodaj cynamon, kakao, mąkę i łyżeczkę sody. Teraz ciasto będzie bardzo gęste. Dolej mleko. Miksuj, Dodawaj ubitą
AZgotuj!Takiego budyniu jeszcze nie jadłam. Aksamitny, zimny przypominający lody czekoladowe. Galaretkę zrobiłam z syropu miętowego. Czekolada i mięta bardzo siebie lubią. Na dwie porcje: Miętowa galaretka: 100 ml wody 3-4 łyżki syropu miętowego 5 gram żelatyny Zagotuj wodę. Odstaw, wsyp żelatynę i mieszaj aż się rozpuści. Dolej syrop miętowy
AZgotuj!zapach z unoszącej się pary. Boski zapach!!! Tak prezentowały się polędwiczki wieprzowe. A efekt końcowy dostojnie prezentował się na talerzu. Pieczone polędwiczki wieprzowe z aromatycznym winnym sosem z czekoladą i kawą. Ja przy tym daniu zaniemówiłam. Mowę odebrała mi kompozycja smaków. Kiedy skończyliśmy degustować przyrządzone dania, naszym zadanie było poczuć się kiperem smaku kawy. Pan Marcin zaparzył
AZgotuj!smakowała! Składniki: - 5 jaj - cukier wanilinowy - olejek migdałowy - pół szklanki oleju - pół szklanki wody - 2 łyżeczki proszeku do pieczenia - 20 dag cukru pudru - 30 dag mąki - polewa czekoladowa lub czekolada Sposób wykonania: Wodę, olej i cukier puder miksujemy. Dodajemy żółtka, cukier wanilinowy i cały olejek migdałowy. Mąkę mieszamy z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia i powoli dodajemy do reszty. Dalej
Pan i Pani Smith w kuchni