Sernik z owocami leśnymi 199porzeczki, borówki, jagody czy truskawki lub wiśnie. Oczywiście można użyć owoców mrożonych, wystarczy je rozmrozić przed dodaniem do sernika. Można również użyć czekoladowych herbatników lub wymieszać je z rozpuszczoną czekoladą lub masłem. Bardzo polecam! Składniki Spód 250 g herbatników 75 g masła, rozpuszczonego Herbatniki zmielić, wymieszać z masłem. Dno okrągłej tortownicy o śr. 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki
Słodkie inspiracje
Wyborne smoothie owsiano – bananowe 241Następnego dnia zamrożone banany wrzucam do kielicha blendera i zalewam mlekiem z płatkami. 7 Miksuję do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji. 8 Posypuję ulubionymi składnikami np. siekanymi orzechami i startą czekoladą lub granolą czekoladową . 9 Smacznego
Book of spells
Cappuccino orzechowe 285ucieramy na puch, a następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu. 3/4 budyniu wykładamy na ostudzone ciasto, przykrywamy równomiernie krakersami, na których rozsmarowujemy pozostały krem. Całość posypujemy kakao lub startą czekoladą
Cynamonowe szczęście
Makowiec bezglutenowy 199dużej blachy nasmarowanej tłuszczem i wysypanej bezglutenową bułką tartą. Piec ok 60-70 minut w 170 stopniach. Z krojeniem należy poczekać do wystygnięcia. Całość polać lukrem lub roztopioną czekoladą. Ja zrobiłam lukier z soku z cytryny i cukru pudru. Dodał trochę kwaskowatego smaku. Niestety zanim polałam lukrem mąż dobrał się do makowca...:-) Polecam i smacznego:-) Smacznego
Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowy tort z masą z mascarpone i galaretką jabłkową 242część była na wierzchu i nasączyłam ponczem, również omijając brze gi. Całość tortu należy posmarować masą z mascarpone, wyrównując jego brzegi i wierzch. Wierzch ciasta posypałam tartą, gorzką czekoladą i ułożyłam przekrojone na pół winogrona bezpestkowe. Tort wyszedł bardzo duży. W sumie było ok 20 porcji. Był lekki i nieprzesłodzony. Galaretka i jagody nadały mu rześkości. Smacznego
Ze smakiem bez glutenu
Biszkopt z kremem karpatkowym 869wystudzony budyń i ucierać do momentu aż masa będzie jednolita. Ja na koniec użyłam miksera, żeby rozbić ewentualne grudki budyniu. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt. Wierzch posypać utartą, gorzką czekoladą. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny do stężenia. Smacznego
Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowe batoniki jaglano-bakaliowe 181minut i piec dalej. Wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego przestygnięcia. Pokroić w batony i przechowywać w lodówce. Można zrobić wersję deluxe i pokrojone batony polać czekoladą... Ale to już deluxe:-) Smacznego
Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowe babeczki marchewkowo-bananowe 235drobnych oczkach. Banany zetrzeć na grubych oczkach lub rozgnieść widelcem. Wszystkie składniki wrzucić do miski i dokładnie wymieszać mikserem na najwyższych obrotach. Na koniec można dodać kawałki czekolady - u mnie poszło kilka wielkanocnych króliczków, które już za długo leżały w szafce. Wymieszać łyżką. Nie dodaję żadnych przypraw bo lubię smak marchewki. Chociaż dodatek rodzynek i brązowego cukru sprawia
Ze smakiem bez glutenu
Bezglutenowy sernik pomarańczowy na spodzie biszkoptowym 204potrzymałam dłużej i za bardzo się przyrumienił. Oczywiście sernik urośnie niemożebnie a zaraz po wyjęciu opadnie - inaczej nie będzie, jeśli do sera poszła piana. Po wystudzeniu można polać roztopioną czekoladą. Smacznego
Ze smakiem bez glutenu
Pączki bezglutenowe kładzione 289ręcznik i osączyć z tłuszczu. Kiedy przestygną można je nadziać marmoladą oraz obtoczyć w mieszance cukru pudru z cynamonem lub samego cukru pudru. Można też oczywiście potraktować lukrem lub czekoladą, co kto woli. Smacznego
Ze smakiem bez glutenu
Odwrócony makowiec na biszkopcie 340minut, Po wystudzeniu wyjąć z formy i odwrócić do góry nogami. Należy przy tym uważać, bo biszkopt bezglutenowy będzie się kruszył. Polać po wierzchu przygotowanym lukrem lub roztopioną czekoladą. Smacznego
Ze smakiem bez glutenu
JAGODOWY TORCIK NA ZIMNO 237Mieszamy dokładnie, wylewamy na zastygnięty spód ciasteczkowy. Wyrównujemy powierzchnię. Galaretka: W ¾ szkl. wrzątku rozpuszczamy galaretkę, zostawiamy do stężenia. Ciasto zalewamy tężejącą galaretką. Gdy ciasto całkowicie stężeje, obkładamy rurkami z czekolady
słodki bratek
Murzynek buraczany 208łyżeczka przyprawy do pierników 3 jajka 1 szklanka cukru 3 łyżki śmietany 18 % 80 ml oleju 2 szklanki buraków startych na tarce o dużych oczkach Polewa: 100 g gorzkiej czekolady ok. pół szklanki śmietany 18% Wykonanie: Do miski przesiać i zmieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i przyprawę do pierników. W drugiej misce ubić jajka, cukier, śmietanę
Pysznie & Pięknie
Deser z serka wiejskiego z ananasem i nutą kawy 182pachnie niezwykle kusząco. Posiada łagodny i subtelny smak oraz lekko cytrusową nutę. Jeśli cenicie doskonały smak kawy zerknijcie na ofertę CoffeeNation - klik . Palarnia oferuję też herbaty oraz czekoladę do picia
Di gotuje
Lody na patyku - maślankowo-bananowo-kakaowe 228Mimo, że pogoda za oknem nie dopisuje, warto na przełamanie zrobić lody, dzisiaj zdrowsza wersja tego przysmaku, wystarczy zblendować banany z maślanką i kakaem, a na wierzchu polać czekoladą z rozpuszczonego oleju kokosowego i posypać orzechami, jeśli nie macie specjalnych foremek do lodów można użyć plastikowych kubeczków. Składniki : lody: 2 szklanki maślanki 2 banany 3 łyżki
zdrowa vege kuchnia