Przepyszne ciasto dziś przedstawiam. Dla miłośników czekolady znakomity deser do kawy czy herbaty bez cukru oczywiście. Jest wilgotna i mocno czekoladowa. Szybko się kręci i babka znika dość szybko, jest znakomita. Babka potrójnie czekoladowa z jabłkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewraz z moczem, a ich nadmiar może osadzać się w przewodach moczowych powodując kamicę nerkową. Inne produkty, których należy unikać przy tej jednostce chorobowej to m.in. kakao, czekolada, rabarbar, szczaw, agrest, mocna herbata. Jedna porcja zupy krem ze szpinaku z serkiem ricotta dostarcza około 172 kcal, 7 g białka, 11 g tłuszczów, 15 g węglowodanów oraz 4,5 g błonnika
W kuchni KatieGdy ostatnim razem publikowałem przepis na szwedzkie ciasto miłości, nie spodziewałem się, że będzie się on cieszył aż taką popularnością. Wielu Czytelników
Vegan TastePopękane ciasteczka czekoladowe znają chyba wszyscy, jednak zawsze są z dodatkiem czekolady. Moje są z dodatkiem kakao i żurawiny, wyszło smacznie! To co, zapraszam! S kładniki; 30 dag mąki pszennej 120 g kakao ( polecam S kworcu ) 20 dag cukru trzcinowego Skworcu 4 jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Skworcu 100 ml oleju 1 łyżeczka
Radość kipiąca uśmiechem.piekarnika. Szybkie, syte i bardzo smaczne, zresztą jak zawsze! Podzielcie się tymi przepisami z najbliższymi, w pracy, w domu, wszędzie, bo jest w czym wybierać! Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z gruszką Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pieczona ricotta
Moja smaczna kuchniatego w ich smaku. Są doskonale chrupiące i delikatne w środku… W wersji mniej zdrowej po ich upieczeniu i wystudzeniu zamocz je w rozpuszczonej wcześniej w kąpieli wodnej czekoladzie, smakują jeszcze lepiej… Składniki: 120 gramów mąki razowej 75 gramów mąki pszennej 100 gramów masła 1 jajko 50 gramów brązowego cukru 20 gramów wiórków kokosowych 25 gramów otrębów
Garniec Magalieszklanka cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka soku z cytryny 2 niepełne szklanki mleka w proszku 24 - 26% tłuszczu (niebieskie) 250 g masła Polewa: 100 g czekolady deserowej z co najmniej 50% kakao 5 - 6 łyżek śmietany 30% lub masła 1 łyżeczka miodu naturalnego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak przygotować ciasto mleczna kanapka? W garnku zagotować olej, wodę, szklankę
Kuchcik gotujezamrozić. Wieczór wcześniej wyciągnąć z zamrażarki i zostawić na stole do rozmrożenia. Rano będą czekać na Was świeże i gotowe, aby wypełnić je jogurtem i ulubionymi dodatkami- owocami, orzechami, czekoladą. Serdecznie polecam zwłaszcza na śniadanie dla dzieci, które mogą same je udekorować. Zapewniam, że tartaletki zostaną zjedzone ze smakiem do ostatniego okruszka. Składniki na 4 tartaletki o średnicy
olalacookingwięcej za każdym razem możecie modyfikować ich smak wg Waszych upodobań i tego, co macie aktualnie w lodówce. Idealnie nadają się do nich właściwie wszystkie owoce, a także czekolada, karmel. Część owoców można zmiksować i wymieszać od razu z jogurtem zmieniając smak i kolor serniczka. Ogranicza Was tylko Wasza wyobraźnia. Spróbujecie, a na pewno nie raz do nich wrócicie. Składniki
olalacookingŚwietny, szybki i prosty przepis na efektowny, walentynkowy deser. ;) Składniki: - świeże, duże i jędrne truskawki - ulubiony szampan - polewa toffi - polewa biała czekolada - posypki do dekoracji - sos czekoladowy - sos toffi - bita śmietana + mała strzykawka jednorazowa z igłą Sposób przygotowania: Truskawki myjemy i dokładnie suszymy. Na każdą truskawkę odmierzamy ok. 1 ml szampana i powoli wstrzykujemy. Umieszczamy owoce w lodówce
DominikaDolciPyszny deser. :) Składniki (17 trufli): - 300 g daktyli bez pestek - 15 listków świeżej mięty - 4 łyżki tahini - szczypta kardamonu - 1/2 łyżeczki cynamonu - wiórki kokosowe - zmielona kawa - prażony sezam - polewy/utemperowana czekolada - kamyczki owocowe, czekoladowe, itp. Sposób przygotowania: Daktyle kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w rozdrabniaczu. Dodajemy listki mięty, tahini, kardamon i cynamon. Miksujemy na dość zbitą, oleistą masę. Umieszczamy
DominikaDolciDomowa nutella zachwyca smakiem jeszcze bardziej niż ta, którą znajdziemy... Artykuł DOMOWA NUTELLA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEmamy w domu. Idealne na wypadek niespodziewanych gości. Składniki: 250 g mąki 250 g twarogu półtłustego 250 g masła dodatkowo: twarda marmolada cukier puder do posypania opcjonalnie roztopiona czekolada Mąkę, masło i ser wymieszać, zagnieść ciasto. Rozwałkować na kształt prostokąta. Posmarować marmoladą. Zwinąć wzdłuż dłuższego boku dwa razy, po czym odciąć rulonik ciasta i pokroić go na mniejsze kawałki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapieczenia. Masę na batony przełożyć do blachy. Dobrze ugnieść i wstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny. Gdy masa stężeje, pokroić na kawałki. Batoniki można polać czekoladą. Batoniki przechowywać w lodówce max 3 dni. Smacznego
kolorowotorcikowo