przeciskamy przez praskę do czosnku ;) Do wysokiej szklanki przelewamy mus z nektarynki, powoli wlewamy mleko, a następnie kawę i sok z limonki. Górę dekorujemy bitą śmietaną i opcjonalnie czekoladą. Podajemy od razu. Koktajl kawowo-nektarynkowy (bez blendera) Koktajl kawowo-nektarynkowy (bez blendera) Tą kawę posłodziłam, bo zrobiłam mocną. A ogólnie na temat mądrego słodzenia poczytasz na: www.uczymyjakslodzic.pl
Kolorowy Przepisownikwyczuwalny, jednak kakao ma tutaj swoje lekkie nuty goryczki. W tej wersji było mnóstwo dużych kawałków orzechów. Po spróbowaniu od razu w nasze kubki smakowe uderza siła jakby gorzkiej czekolady z delikatną goryczką, gdzie obecność daktyli nadaje cudownego aromatu przypalonego cukru. Do tego wszystkiego chrupiące cząstki sprawiają, że jest co porządnie przegryźć. Błękitny - kokos&orzech: Na następny dzień
Candy Pandasjest pokaźna a samo masło jest tak cudowne, że możemy przymknąć na to oko. Przepyszna kanapka z masłem orzechowym active i syropem daktylowym <3 Czekoladki z gorzkiej czekolady nadziane masłem orzechowym active mix orzechów Ocena: 6 pand
Candy Pandasprzypalone ziarno z jakby lekko słodkimi nutami. Gdyby były dostępne w sklepach to na pewno byśmy je nieraz kupiły :D Nasiona konopi: dlaczego te nasiona wybrałyśmy? Jadłyśmy kiedyś czekoladę Zotter z nugatem konopnym i byłyśmy ciekawe jak wypadną te ziarenka solo. Ten ciekawy roślinny smak był tutaj wyraźnie obecny, taki inny i niespotykany, że aż intrygujący i bardzo nam smakował
Candy Pandaschęcią owe desery przyjęłyśmy, zwłaszcza po dobrej ich recenzji u Ani ( recenzja Ani ). Przekonajcie się, którą opinię my podzielamy ;) bez certyfikatu Nazwa: Deser sojowy o smaku gorzkiej czekolady Firma: enerBio Skład: woda, cukier trzcinowy**, ziarna soi 7%**, skrobia ryżowa**, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 4%**, sól morska, substancje zagęszczające: E412 guma guar**, karagen. **z upraw kontrolowanych ekologicznie
Candy Pandasnastępnie 10 minut na „dół”. Gdy bułeczki ostygną całkowicie należy namalować oczy jogurtem greckim gdy od razu zostaną zjedzone, jeśli mają przeżyć trochę dłużej lepiej użyć lukru lub białej czekolady :) * Uwaga!: Jeśli nie macie ciepłego kąta w domu to zagotujcie trochę wody w garnku, wyłączcie gaz, ułóżcie na nim cienką deseczkę do krojenia a na niej miskę z ciastem przykrytą
Candy Pandastutaj orzeszki i ich delikatną gorycz, która super hamuje nadmierną słodycz daktyli. z ziarnami kakaowca: w tym przypadku od razu czujemy zapach gorzkiego kakao jak po otwarciu dobrej gorzkiej czekolady. Struktura jest nieco bardziej zbita od poprzedników ale w ustach rozpuszcza się gładko. Tak jak w dwóch wcześniejszych wersjach słodycz daktyli wysuwała się na pierwszy plan tak tutaj główne skrzypce
Candy PandasRównież jest zbity, jednak też lepki i bardziej wilgotny z widocznymi owocami na powierzchni. Zapach gorzkiego kakao występuje wraz z kwaśnym aromatem malin co ostatecznie przypomina zapach bardzo gorzkiej czekolady. Tutaj również na pierwszym planie podczas jedzenia czuć kakao wraz z kwaśnymi malinami (Angelika przepada za tym właśnie połączeniem!). Goji również gdzieś się przewijają ale nie są bardzo intensywne oraz
Candy Pandasmożna uformować pralinki. Kuleczki wstawić do lodówki na kilka godzin. Brownie po ostudzeniu wyjąć z formy odcinając je nożem od brzegów tortownicy. Praliny przylepić do brzegów za pomocą rozpuszczonej czekolady. KARMELIZOWANE ORZECHY Do małego garnuszka z nieprzywierającą powłoką wsypać cukier kokosowy, dodać wodę i sok z cytryny. Doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Należy sprawdzić czy karmel jest dobry
Candy Pandasjeszcze ciasto drożdżowe z tym słodzikiem 😄 Składniki: Beza bez cukru -3 białka -4 łyżeczki Tagatesse -szczypta soli Zapiekana „owsianka” -płatki jaglane -płatki gryczane -płatki owsiane -migdały w płatkach -gorzka czekolada (u nas surowa Cocoa) -owoce: maliny, jeżyny, truskawki, porzeczki (u nas mrożone), banan, jabłko. -cynamon Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać po jednej łyżeczce Tagatesse ciągle ubijając
Candy Pandaszależności od mieszanki składników. Wersje proteinowe zawierają w sobie mnóstwo sojowych chrupków, które szczególnie widać po przekrojeniu batonów. Smak: Zacznijmy od trzech energetycznych Nakdów: kakaowa pomarańcza – przyjemnie pachnie czekoladą z pomarańczami, niestety jest to zasługa tylko aromatu, bo tego owocu w składzie nie uświadczymy. W smaku od razu czuć kakao i jego goryczkę, pysznie łączącą się ze słodkością daktyli
Candy Pandaswodnej (nie może być bardzo ciepły), dodać kakao, słodzidło i dokładnie wszystko wymieszać. Gdy warstwy się zmrożą, ostrym nożem moczonym we wrzątku pociąć kostkę na batony i polać je czekoladą * i posypać pistacjami. Batony jaglano- żurawinowe Składniki: Dolna warstwa -110g suchej kaszy jaglanej Vivio + napój roślinny/mleko -3 x 5g saszetki chia Vivio -1,5 – 2 miarki odżywki białkowej
Candy Pandaskakao - ¼ szkl. ciepłej wody -1 płaska łyżeczka żelatyny + ¼ szkl. wody Dodatkowo -ulubiona herbata Richmont (do nasączania blatów) -orzechy włoskie i fistaszki (do dekoracji) -czekoladowy miś (u nas z gorzkiej czekolady) BISZKOPT OWSIANY Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę (z odrobiną soli). Pod koniec ubijania dodawać stopniowo ksylitol i miksować do jego rozpuszczenia. Nadal ubijając
Candy Pandasjest coś extra. Intensywny smak orzechów połączony z szatańską paprykową ostrością to nasze odkrycie! Doskonale sprawdza się w daniach wytrawnych ale i w znanym połączeniu z czekoladą wypada szałowo. Wielkim plusem jest to, że tego masła nie da się zjeść za dużo za jednym razem, bo Wam przełyk wypali xD Proteinowe: jako dziewczyny aktywne fizycznie tej wersji byłyśmy
Candy Pandasłyżki ksylitolu Vivio (najlepiej zmielonego na puder) -3 łyżeczki oleju kokosowego nierafinowanego Vivio -3 łyżki konfitury z czarnej porzeczki Pięć Przemian Polewa U nas był to miks resztek wegańskich czekolada z ksylitolem, stewią i maltitolem ale możecie wykonać własną z TEGO przepisu PROTEINOWE BATONY PORZECZKOWE Suche składniki wymieszać, rozpuścić olej z ksylitolem i dżemem. Całość zagnieść i wyłożyć kwadratowe naczynie
Candy Pandas