czarna porzeczka - 3345 przepisów (strona:170/223)

RECENZJA - Dojrzała i szczupła :) 186

goji czy nawet nasze ukochane, soczyste pomidory. Jest również "kącik" kosmetyczny . Skupiony głównie na dobroczynnym działaniu przeróżnych rodzajów olejów. Wiedziałyście, że istnieje olej z pestek malin, arbuza, truskawek, czarnej porzeczki czy wiśni? Bo ja nie! I dzięki "Dojrzałej i szczupłej" miałam takową okazję, aby je poznać i dowiedzieć się o ich cennych zaletach. Autorka poświęciła także kilka stron

Zdrowie na języku :P
Naturalna Spiżarnia - Współpraca :) 202

zaciekawieniem na pewno dodam do jakiejś potrawy :) 1 kostka na 0,5 l wody.  Herbatka owocowa Skład to tylko i wyłącznie owoce: malina, truskawka, śliwka, jabłko, aronia, czarna porzeczka, pigwowiec. Spróbowałam i przepadłam :D Przepadłam z zachwytu! :D Pięknie pachnie zarówno przed jak i po zaprzeniu. Jest bardzo smaczna, mocno owocowa, subtelnie słodka - tak jak lubię! Polecam

Zdrowie na języku :P
Przekładaniec porzeczkowo-truskawkowy 137

kuchni. Ale nawet to troszeczkę dało mi świetne rezultaty. Na przykład pomysł na śniadanie pełne wapna i witaminy C. Może się skusicie?"Składniki:mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki ( min. 60 g owoców na 100 g dżemu)biały serjogurt naturalnyświeże truskawkiSposób przygotowania:Do niewielkiego naczynia/pucharka na dno, nakładamy 3 łyżeczki dżemu porzeczkowego - rozprowadzamy równomiernie po naczyniu.Następnie kruszymy około

Słodkie Przyjemności
Sernik z sezonowymi owocami 147

Sernik jest dobry na wszystko! Na zimne wieczory i gorące dni :) Szczególnie, jeżeli podajemy go razem z sezonowymi owocami - tymi które najbardziej lubimy - maliny, czerwone lub czarne porzeczki, jeżyny albo jagody - do wyboru do koloru. Ważne, aby w ciepłe dni sernik był dobrze schłodzony, wtedy smakuje najlepiej! Dziś zapraszam na prosty przepis na sernik z sezonowymi owocami. Częstujcie się

Słodkie Przyjemności
Skład dyni w piwniczce 112

jaja1 i 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej1 spora łyżeczka lub 2 małe łyżeczki proszku do pieczeniamała łyżeczka soliDo podania: cukier puder przesiany przez sitko, cynamon , powidła z czarnej porzeczki lub innePrzygotowanie:W sporej misce wymieszaj puree dyniowe z jogurtem, dodaj jajka,olej,cukier i przesianą przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, dokładnie wymieszaj drewnianą łyżką

Gotowanie to kochanie
Kremówka 336

najniższe i dodawałam po łyżce  zimnego budyniu. Na koniec wsypałam bitą śmietanę w proszku Śnieżka i jeszcze chwilę mieszałam robotem.Placek stanowiący spód ciasta lekko posmarowałam kwaśnym dżemem (z czarnej porzeczki), na to wyłożyłam krem (użyłam worka cukierniczego i tylki w kształcie gwiazdy – łatwo, szybko i równo).  Na masę wyłożyłam drugą część ciasta i posypałam cukrem pudrem.Kremówkę ozdobiłam

mojewypiekiinietylko
Tort ajerkoniakowo ananasowy 222

łyżeczki octu- 3 łyżki oleju- cukier waniliowy- aromat (według uznania)      Składniki na krem:                                                     - 2 opakowania kremu ajerkoniakowego dr Oetkera- 600ml zimnego mleka- 200g miękkiego masłaDodatkowo:- dżem z czarnej porzeczki- sok do nasączenia biszkoptu (dałam jabłkowy)Polewa:- 100g dobrej czekolady- 2 łyżki masła- 1 łyżka wody- 1-2 łyżki cukruO r a z:- kwiaty zrobione ze świeżego ananasa- listki zrobione

mojewypiekiinietylko
Kruchy placek z mango i migdałową kruszonką 218

kruszonkę.    Składniki:  - ciasto kruche- kruszonka migdałowa- 2 dojrzałe owoce mango- 3 budynie waniliowe bez cukru- 5 łyżek cukru do budyniu- 1,1 litra mleka- słoik dżemu z czarnej porzeczki (450g)- cukier puder do posypania ciasta    Kto nie ma ciasta gotowego i kruszonki, to przygotowuje z przepisów zamieszczonych na blogu. Kto ma - wyjmuje z zamrażarki. Dużą blaszkę wykładamy

mojewypiekiinietylko
Kasza kukurydziana 136

zimno, ale bardzo słonecznie.Na taką pogodę najlepsze jest rozgrzewające śniadanie. Dla odmiany, zamiast owsianki, zrobiłam  gęstą kaszę kukurydzianą :)~ Kasza kukurydziana z serkiem naturalnym i dżemem z czarnej porzeczki ~składniki:30g kaszki kukurydzianej30g mąki kukurydzianejsłodzidłoszczypta soli400ml wody+ serek naturalnydżemKaszkę, mąkę, słodzidło i sól wsypujemy do rondelka z wodą i gotujemy aż do zgęstnienia, cały czas mieszając. Gotową kaszkę

Kuchenny Skrawek Nieba
Miodownik z kremem z kaszy manny 977

Każdą wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Nakłuć widelcem. Każdą część piec około 10 minut w temp. 180st. Ostudzić. Krem:  1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki, 130g kaszy manny, 120g cukru, 1 litr mleka, 200g margaryny Palmy z Murzynkiem.Kaszę rozpuścić w szklance mleka. Resztę mleka zagotować z cukrem. Na gotujące

Z miłości do słodkości
Mazurek na andrucie (dla leniwych) 164

Składniki:2 opakowania prostokątnych wafli2 puszki masy krówkowej (u mnie jedna kakaowa i jedna orzechowa)1,5 tabliczki gorzkiej czekoladysłoiczek kwaśnych powideł (u mnie domowe z czarnej porzeczki)bakalie (suszone morele, orzechy włoskie, żurawina, płatki migdałowe, kandyzowana skórka pomarańczowa)2 łyżki masła2 łyżki śmietanki kremówkiWafle smarujemy na przemian masą kajmakową oraz powidłami. Następnie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli

Bon Appetit Małgorzaty
Tort czekoladowy 221

Tort, któremu trudno się oprzeć! Wyszedł tak rewelacyjnie, że sama byłam zaskoczona :) Przepis znalazłam u Margarytki, podaję z moimi zmianami, głównie jeśli chodzi o dekoracje. Piekłam

Kuchnia domowa Ani
Przepisy na słodkości 2207

owocami i kruszonką  Ciasto drożdżowe z rabarbaremCiasto Gargamel Ciasto kakaowe ze śliwkamiCiasto Kruszynka / NieboCiasto kubusioweCiasto mandarynkowe Ciasto marchewkowe z kremem Ciasto maślankowe z czarną porzeczką Ciasto maślankowe z czerwonymi porzeczkami Ciasto maślankowe z truskawkami Ciasto piernikowe z jabłkamiCiasto św. JakubaCiasto kruche z brzoskwiniami  Ciasto kruche ze śliwkami i budyniemCiasto kruche z morelamiCiasto kruche z borówkami

Kuchnia domowa Ani
Rogaliki krucho-drozdzowe- najlepsze 155

posypane.Ciasto bardzo proste,nieklopotliwe do przygotowania.Jako nadzienia najlepiej uzyc marmolady,czy wlasnorecznie zrobionych powidel,poniewaz zwykly dzem pod wplywem wysokiej temperatury po prostu wycieknie.Doskonale smakuja z dzemem z czarnej porzeczki, takze z nadzieniem serowym lub makowym.Uzylam powidel sliwkowych i marmolady z pigwy.Sama nie wiem ktore lepsze.Skladniki na 24 rogaliki:250 g maki150 g twardego masla1 jajko + 1 zoltko,bialko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Marcepanki vel talarki marcepanowe-pyszne 215

ciasto (  50 ciasteczek): 150 g maki1/2 lyzeczki proszku do pieczenia2 lyzki mleka125 g masla75 g cukru1 lyzka cukru waniliowego150 g mielonych migdalowPoza tym: 150 g dzemu z czarnej porzeczki                300 g masy macepanowej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania