szafran i właśnie te dwa smaki czynią eksplozję w ustach,działamy!Co nam jest potrzebne:-filet z czerniaka-oliwa-masło-suszone borowiki-szafran-pieprz, sól, tymianek, oregano, mięta cytrynowa-ryż arborio-wino białe półwytrawne-parmezanGrzyby zalewamy wrzącą wodą. Odstawiamy na 15 minut, odcedzamy i nie wylewamy wywaru.Drobno posiekaną cebulę szklimy na maśle. Dodajemy posiekane grzyby. Smażymy kilka minut.Wrzucamy na patelnię
BaRepasstopni.Jabłka smażymy na patelni na łyżce masła dodajemy tymianku i mięty, i zasypujemy łyżką cukru, aż się wszystko ładnie połączy i skarmelizuje.Ziemniaki-kilka dużych ziemniaków-tymianek, mięta cytrynowa-oliwa-pieprz i sólZiemniaki zostawiamy w skórce; kroimy na 6-8 części. Przekładamy do foli aluminiowej, skrapiamy oliwą i dodajemy soli, pieprzu i ziół. Zamykamy w foli i pieczemy jednocześnie
BaRepasmieszając, włożyć do wyparzonego słoiczka i mocno zakręcić przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu a po otwarciu w lodówce - doskonały dodatek do ciast, deserów, kompotu.................SMACZNEGO!!! podobnie można zrobić skórki cytrynowe
W Mojej Kuchni Lubięmasła * 5 jajek* 1/2 szklanki miodu* 3 duże jabłka* 125 g miękkiej margaryny* 3/4 szklanki cukru* aromat migdałowy* 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 szklanki bakalii (orzechy, migdały, skórka cytrynowa i pomarańczowa, rodzynki, suszone morele, kandyzowane owoce) Sposób wykonania Mleko zagotować z łyżką masła, wsypać mielony mak, chwilkę pogotować na małym ogniu ciągle mieszając, zestawić z ognia, dodać
Mix smakuSzpinak rozmrozić na patelni, pozwolić by woda odparowała, dodać przeciśnięty przez praskę pozostały czosnek, wymieszać i doprawić do smaku. Miecznika podawać na szpinaku, z ryżem i sosem cytrynowym
Pasja Smakukremówki* 150 ml serka homogenizowanego waniliowego* podłużne biszkoptySposób wykonaniaKażdą galaretkę rozpuścić w 1 szklance (250 ml) wody.Kwadratową formę (24/24 cm) wyłożyć folią aluminiową lub spożywczą.Lekko tężejącą galaretkę cytrynową ubić na pianę, pod koniec ubijania cienkim strumieniem dolać mleko skondensowane, powstałą piankę wlać do formy i schłodzić.Następnie ubić śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania wlać galaretkę o smaku kiwi
Mix smakuskładnikibiszkopt* 1 jajko* 35 g mąki pszennej* 30 g cukru* olejek waniliowymasa serowa* 500 g mielonego twarogu śmietankowego* 400 ml śmietany kremówki* 75 g cukru pudru
Mix smakuniepełna)2 czubate łyzki dobrego kakao1 łyżka olejuNadzienie:250ml śmietany kremówki2 łyżki cukru pudru,Wiśnie w lekkim syropie (dla dorosłych będę lepsze w likierze ;-))Lekki poncz z wody, soku cytrynowego i cukru do nasączenia biszkoptuDekoracja:400g czekolady (pół na pół gorzka i mleczna)150g śmietanki kremówkiOdrobina masła2 opakowania M&MsówWafelki czekoladowePiekarnik rozgrzać do 160 st C, żółtka ubić
Kulinarna rozmowaSałatka z kurczakiem i kabaczkiemDwie rzeczy kocham najbardziej w azjatyckiej kuchni. Pierwsza to smak, a druga to to, że zazwyczaj są to potrawy jednogarnkowe. Dziś polecam
Kulinarna rozmoważółtkaSok z pół cytrynyŁyżka rozpuszczonego masłaBiały pieprz I sól do smakuWykonanie:Odcinamy końcówki szparagów. Ja obieram jeszcze skórkę, ale nie jest to konieczne.Sos holenderski przygotowujemy ubijając żółtka z sokiem cytrynowym na gładką masę. Dodajemy powoli rozpuszczone masło I ubijamy aż zgęstnieje. Doprawiamy solą I pieprzem.Szparagi gotujemy 2 minuty w osolonej wodzie.Na talerzu układamy liście sałaty, plaster szynki, szparagi I skrapiamy
Kulinarna rozmowanawracającymi infekcjami pęcherza)STRACICIE NA WADZE!Tak więc...bottoms up! Pamiętajcie też, by spróbować powstrzymać się od picia kawy przez kolejne pół godziny. Podobno może to zniwelować działanie cytrynowo-miodowego napoju. Ja myślałam, że nie ma nic lepszego od zapachu i smaku świeżo parzonej kawy o poranku...Zmieniłam zdanie! Już sam zapach wody z cytryną i miodem pobudza
Gotowanie to kochanieNaprawdę nie ma nic lepszego od rozpoczęcia dnia full body workout i zakończenia go jogą. Dzisiejsza cytrynowo-miodowa woda dała mi naprawdę dużego kopa energii i dzięki za nią! Od razu jakoś tak pozytywniej patrzę na wszystko. Po takim treningu aż żal jeść zwykłe kanapki lub coś słodkiego, więc na śniadanie zrobiłam tę zdrową Pastę z awokado i twarogu. Przyrządziłam
Gotowanie to kochaniecukru pudru2 łyżki miodu1 jajo1/5 kostki margaryny1 łyżeczka cynamonu1/2 łyżeczki imbiru1/3 łyżeczki kardamonu1 łyżeczka sody oczyszczonej1/3 szklanki śmietanki kremowej1 białkocukier brązowy do posypania + dowolne posypki (wiórki kokosowe, skórka cytrynowa lub pomarańczowa...)Przygotowanie: Miód i margarynę rozpuść na małym ogniu w rondelku. Wyłącz ogień i dodaj sodę i śmietankę - wymieszaj. W osobnej misce wymieszaj mąkę z cukrem pudrem , cynamonem, imbirem
Gotowanie to kochanieregenerujący koktajl!KOKTAJL NA KACA:SKŁADNIKI:* sok ananasowy – 1 szkl* woda mineralna bez gazu – 100 ml* miękki banan – 1 szt* soczysta pomarańcza – 1 szkl* sok cytrynowy – 1 łyżka* wiórki kokosowe – 2 łyżki* świeży starty imbir – 1 szczyptaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Wszystkie składniki miksujemy na gładki koktajl – pijemy odrazu!Na kacu warto zadbać również
Ostra na SłodkoZa dwie godziny powitamy Nowy Rok 2015. Ja jestem przygotowana. Zrobiłam noworoczny torcik śmietankowy. Spróbuję go, jak wybije północ. Składniki:Biszkopt (mała tortownica):2
Salonik smaków