cytryna - 13435 przepisów (strona:476/896)

Muffiny z borówkami 79

posypcie dodatkowo muffinki cukrem pudrem lub oblejcie lukrem. Smacznego! Takie muffiny będą doskonałe na wycieczkę oraz do pracy i szkoły 🙂 Zobacz też: Muffinki z brzoskwiniami z puszki Muffinki czekoladowe Cytrynowe babeczki z malinami Przepis na muffiny z borówkami Drukuj przepis Porcji: 6 lub 12 Czas gotowania: 40 minut Składniki 200 g jogurtu naturalnego jajko 0,5 szklanki oleju

Kuchnia Bazylii
Ptasie mleczko 72

ptasim mleczku. Składniki Biszkopt: 4 jajka 100g cukru 2 szklanki mąki wrocławskiej 2 łyżki kartoflanki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao Pianka: 1 litr kremówki 2 galaretki cytrynowe lub pomarańczowe 2 szklanki wrzątku Polewa: 2 czekolady gorzkie 200g masła Przygotowanie Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać aż masa będzie szklista, dodawać po jednym żółtku

Wasze Przepisy
Ciasto „Afrodyta” 55

Afrodyta” to ciasto które nie tylko wspaniale wygląda, ale również świetnie smakuje. Z powodzeniem zaspokoi Twój apetyt na słodkie. Składniki Masa: śmietanka 30% 500 ml dwie cytrynowe galaretki śnieżka 1/2 szklanki cukru (ja daję cukier puder) kostka sera tłustego 250g Przygotowanie Piekę najprostsze ciasto biszkoptowe. Kroję na dwie części, spód/góra. Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach wody. Odstawiamy

Wasze Przepisy
szybkie ciasto ucierane z kakao i czekoladą... 104

suchego patyczka. Cukier puder wymieszać z gorącą wodą i sokiem z cytryny, lukrem polać ciasto - ciasto jest bardzo szybkie, łatwe do wykonania, wszystkie składniki od razu ucieramy, polane lukrem cytrynowy smakuje doskonale.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto ser- Orzeźwiający deser 138

Składniki : 3 duże jogurty ( w sumie 900 gram ) 5 galaretek cytrynowych. puszka puly z mango ( 850 gram) 2 szklanki  po 250 gram gorącej wody. Wykonanie  Do gorącej wody wsypać galaretki dobrze rozmieszać i pozostawić do ostygnięcia  nie dopuścić do stężenia galaretek. W drugim naczyniu połączyć pulpę z mango z jogurtami i ostudzoną galaretką. Wszystkie połączone składniki wylać

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pieczony pstrąg 77

book Kolacje, przepisy do 40 minut 40,00  zł Dodaj do koszyka Jeśli lubicie dania z ryb zapraszam Was także do przepisów na: dorsz w sosie cytrynowym pstrąg w sosie ziołowym łosoś barbecue tacos z rybą bowl burrito z łososiem pstrąg z orzechami halibut pieczony ryba z frytkami ryba w porach PIECZONY PSTRĄG Przygotowanie : 25 minut Ilość

nietylkopasta.pl
Blok waniliowo-bakaliowy 74

wody cukier waniliowy 300 g mleka w proszku 50 g orzeszków prażonych , Ja dodałam miodowe 50 g pistacji 50 g orzeszków ziemnych 40g kandyzowanej skórki pomarańczowej i cytrynowej 50 g suszonej żurawiny 50 g rodzynek Masło rozpuszczamy w rondelku. Zdjąć z ognia, dodać cukier, wodę, cukier waniliowy, wymieszać. Ponownie podgrzać do rozpuszczenia składników. Do miski wsypać mleko w proszku, dodać

gotuj ze mną
Naleśniki z cytrynką w syropie z wanilią 84

Stałam się posiadaczką słoiczka cytrynowych pyszności. To plastry cytryny w syropie z wanilią. Jest to dodatek który idealnie pasował mi do naleśników, to był dobry pomysł. Was także namawiam do zrobienia, a jeśli nie macie cytrynki w syropie, zróbcie sami. Potem tylko usmażyć naleśniki i śniadanie na stole. Naleśniki z cytryną. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Cytrynowa tarta sernikowa z żurawiną 82

taki bardzo niski, płaski serniczek ;). Smakiem niczym nie odbiega od tradycyjnych serników, więc na pewno przypadnie do gustu każdemu, kto lubi ten rodzaj wypieków :). Moja tarta jest w klimacie cytrynowym, co czyni ją bardzo orzeźwiającą, a dodatek kwaśnej żurawiny świetnie przełamuje słodycz masy serowej. Żurawina oczywiście nie jest tu konieczna; tartę możecie wykonać z dodatkiem innych drobnych owoców ( teraz rzecz

Opowieści z piekarnika
Moczenie śledzi jak namoczyć śledzie? 98

śledzi do marynowania w occie to nie pozbawiaj ich ze skóry. Aby pozbyć się małych, trudnych do usunięcia kawałków ości, nacieram mięso ryby sokiem z cytryny. Namoczone i natarte cytrynowym sokiem śledzie odstawiam na 10 godzin do lodówki. Sok z cytryny doskonale zmiękcza małe ości i pozytywnie wpływa na smak i aromat ryby. Na początku wymieniam zimną wodę na świeżą

Ania gotuje
Piernik staropolski cz.2 106

się za złożenie ciasta. Powidła przekładamy do garnka o grubym dnie i podgrzewamy (mają być ciepłe, ale nie gorące). Jeśli są bardzo słodkie, to można je zakwasić odrobiną kwasku cytrynowego lub soku z cytryny. Powidła powinny być dość gęste. Jeśli macie takie, które są rzadkie i mają sporo wody, to podgrzejcie je przez kilka minut, mieszając, aby część wody odparowała

Analiza Smaku
Babeczki świąteczne 59

foremek. Babeczki piec przez około 30-40 minut w 180°C do “suchego patyczka” Lukier z białkiem: 1 białko ubić z 1/2 szklanki cukru pudru, dodać 1 łyżeczkę soku cytrynowego, ucierać tak długo, aż masa będzie gładka i lśniąca. Autor przepisu: Julia Krivitska Artykuł Babeczki świąteczne pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Śledzie w śmietanie 74

łączę rózgą śmietanę, majonez i musztardę. Wsypuję drobno posiekaną natkę, cukier puder i świeżo zmielony kolorowy pieprz. Łączę ze śledziami. Jeśli wolisz, możesz kolorowy pieprz zastąpić zwykłym lub pieprzem cytrynowym, nada dodatkowego aromatu. Śledzie w śmietanie przechowuj w lodówce, do kilku dni w słoiku lub w szklanej misce przykrytą folią spożywczą. Lepiej przygotować je np. dzień przed świętami (lub planowaną

Zasmakuj Kuchni
Śledzie z suszonymi owocami, czyli świąteczne śledzie tutti frutti 96

zrównoważyły.    Śledzie z suszonymi owocami marynują się w słoju Więcej przepisów na śledzie: Śledzie z suszoną żurawiną , Śledzie w marynacie octowej , Wigilijne śledzie z oliwą i sokiem cytrynowym Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie: Wigilijna kapusta z grzybami , Krokiety orzechowe , Kotlety z suszonych grzybów , Pierniki z żytniej mąki , Staropolski piernik dojrzewający

Korniszonki