Zazwyczaj tofu budzi skrajne emocje. Zwłąszcza jak coś może być dobre, jeżeli w swojej nazwie ma „fu”. Zazwyczaj wynika to z tego, że większość osób zaczynającą swoją przygodę z tofu zbyt któtko je marynuje lub próbuje jeś je na surowo. Ekspertami w przyrządzaniu tofu są oczywiście mieszkańcy Azji. Cżesto przygotowuje się je z trawą cytrynową, słodko-ostrym sosem, pomidorami lub z curry. W Korei prawie zawsze łączy się tofu z lokalną ostrą papryką gochugaru i sosem sojowym. Tofu po koreańsku dobrze smakuje na ... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...