cytryna - 13435 przepisów (strona:478/896)

Czy warto suplementować OMEGA 3? 191

SPORT EDITION  Składniki ⇾ olej rybi, D-alfa-tokoferol-witamina E, składniki otoczki (żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć - glicerol, woda) OPTIMAL FISH OIL Składniki ⇾  olej rybi, naturalny aromat cytrynowy, lipaza, mieszanka tokoferoli, żelatyna wołowa, gliceryna, woda, annato (naturalny barwnik)  Podsumowując, oczywiście najlepszym rozwiązaniem na dostarczenie sobie rekomendowanej dawki kwasów tłuszczowych omega 3 będzie wzbogacenie diety o źródła pokarmowe tych

Zdrowie na języku :P
Smażony pstrąg łososiowy z sosem jogurtowym i pomidorkami koktajlowymi 153

Składniki: 4 filety pstrąga łososiowego (tęczowego) 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 2 łyżeczki czosnku w proszku 100 g masła olej roślinny do smażenia mąka kukurydziana do panierowania sól Sos jogurtowy: 1 mały jogurt 3 łyżki majonezu 1/2 pęczka grubego szczypioru garść listków świeżej bazylii sól, pieprz 20 sztuk pomidorków koktajlowych ( papryczkowych ) Sposób wykonania: Filety myjemy, suszymy i kroimy na porcje. Każdy

Qchnia po prostu
Wegetariański sos gulaszowy 218

mrożonej mieszanki np. włoszczyzny lub chińskiej, albo świeżych drobno pokrojonych warzyw – np. marchewka, papryka, pomidory, cukinia itp.) 2 – 3 pomidory suszone (można pominąć) 1/2 łyżeczki pieprzu (użyłam cytrynowego ) 1 łyżka lubczyku (świeżego lub suszonego) 1 łyżeczka przyprawy jarzynki 1 łyżeczka sosu sojowego 1 ząbek czosnku 2 łyżki tłuszczu (u mnie olej rzepakowy) 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka

Via Gusto
Jednogarnkowy makaron z kurczakiem cajun 149

łatwiej się już chyba nie da . To jak? Dzisiaj na obiad będzie kremowy, jednogarnkowy makaron z kurczakiem cajun? Więcej prostych i szybkich dań: Pierożki ravioli z kaparami i sosem cytrynowym Kurczak w sosie śmietanowym z karmelizowaną cebulką Makaron z pieczonym kalafiorem, orzechami nerkowca i grillowaną papryką Artykuł Jednogarnkowy makaron z kurczakiem cajun pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie
Truskawkowe ciasto z kisielem 148

upieczeniu ostudź, a przed podaniem posyp cukrem pudrem. przepis stąd Ciasto powinno równie dobrze smakować w sezonie z agrestem, jagodami czy wiśniami. A wtedy można dodać kisiel np. cytrynowy. Ciasto będzie mieć piękny żółty kolor

Proste Potrawy
Makaron stir-fry z kurczakiem i warzywami w sosie sojowym 169

bardzo proste, ale wymaga dokładnego opisu. Przygotowałam kilka innych przepisów na makaron z kurczakiem: Makaron po florencku z kurczakiem i suszonymi pomidorami Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i brokułami Zupa cytrynowa z kurczakiem i makaronem orzo Artykuł Makaron stir-fry z kurczakiem i warzywami w sosie sojowym pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie

Słodkie Gotowanie
Śledzie z pomarańczami czerwonymi 166

śledzie z pomarańczami czerwonymi sycylijskimi. Moim zdaniem śledzie w oleju wspaniale komponują się z cytrusami. Na blogu znajdziecie już przepisy na śledzie z pomarańczami i przyprawą piernikową oraz śledzie cytrynowe. Warto przygotować w sezonie śledzie z pomarańczami czerwonymi bo nie tylko pysznie smakują, ale też bardzo efektownie się prezentują! PRZEPIS NA ŚLEDZIE Z POMARAŃCZAMI CZERWONYMI Składniki na śledzie z pomarańczami

Dorota Smakuje
Ciasto bakaliowe 164

jajek 40 dag mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 gorzkie czekolady 250 g bakalii (orzechy, rodzynki, morele) Poncz: 1 szkl wody sok z 1 cytryny Pomada cytrynowa: 1 białko 300 g cukru pudru 60 g miękkiego masła sok z 1 cytryny Ciasto: Składniki w temperaturze pokojowej. Miękką margarynę utrzeć z cukrem pudrem na puch. Nadal miksując dodawać

Smakołyki Asi
Środa: Buraczkowe gniocchi z pesto 121

ugotowaniu są mięciutkie i kremowe. Gniocchi można podać tylko z roztopionym masłem i parmezanem, albo z sosem pomidorowym. My zrobiliśmy pesto bazyliowe, żeby jego kwaskowy, cytrynowy smak przełamał słodycz buraczkowych klusek. I jeszcze słowo o wyglądzie: kluski po ugotowaniu są różowe i jeśli chcecie osiągnąć taki kolor jak na zdjęciu, gniocchi trzeba po ugotowaniu obsmażyć na maśle. Składniki: Cztery średniej

Niedzielny kucharz
Babka z ryby 131

nieduże kawałki. Rybę z cebulą poddusić na maśle. Dusić około 10 minut. Rybę przestudzić. Dodać do niej bułkę tartą, pokrojoną natkę pietruszki (z łodyżkami), anchois, śmietanę i skórkę cytrynową. Wymieszać i zemleć w maszynce do mielenia (ja mieliłam trzy razy). Przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku solą i drobno zmielonym pieprzem. Dodać żółtka i dobrze wymieszać. Białka ubić

królestwo garów
CIASTO 3 SMAKI 214

cukier do smaku BUDYŃ: 1 l mleka 3/4 szklanki cukru 2 budynie waniliowe 0,5 szklanki mąki pszennej 0,5 kostki masła ŚMIETANA: 0,5 l śmietany 30 % galaretka cytrynowa cukier puder do smaku ORAZ: czekolada do dekoracji (użyłam różowej o smaku malinowej) WYKONANIE: Blachę wykładamy aż po brzegi folią spożywczą. Układamy herbatniki.    TRUSKAWKI: Truskawki przekładamy do garnka

Pani na deser
Walentynkowe Serce 224

suchego patyczka. Studzimy. Przygotowujemy KEKSÓWKĘ o wymiarach 12x25, wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej upieczony biszkopt. Masa : - 0,5 litra śmietany 30% - 1 łyżka cukru pudru - galaretka cytrynowa Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody, studzimy. Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno i wlewamy chłodną galaretkę. Na wyłożone w keksówce ciasto wylewamy ok. 2 cm masy śmietanowej, układamy na środku

Moje Słodkie Piekiełko
Arabskie pączki na jogurcie w migdałowym lukrze 218

pozostając wciąż w tamtych rejonach przedstawiam pączki arabskie! :) Delikatne i lekko wilgotne w środku dzięki dodatkowi jogurtu i chrupiące na zewnątrz. Oblane syropem cukrowym pełnym kruszonych migdałów i lekkiego cytrynowego posmaku stają się absolutnie wspaniałym, słodkim przysmakiem mieszczącym się w dłoni :) Ich konsystencja surowego ciasta przypomina bardziej nasze racuchy, niż pączki, jednak ułatwia to pracę z ciastem przy pomocy miksera

Kuchnia w Słońcu Skąpana
sernik na białkach 133

składniki na masę serową: 1000 g sera, zmielonego 200 g masła 12 szt białek (360 g) 300 g cukru 100 ml śmietany 18% 3 łyżki mąki ziemniaczanej opcjonalnie: ekstrakt cytrynowy wykonanie: Masło roztapiamy, odstawiamy. Ser miksujemy z cukrem (150 g). Dodajemy śmietanę, mąkę ziemniaczaną oraz opcjonalnie ekstrakt i miksujemy tylko do połączenia się składników. W osobnym naczyniu miksujemy białka

Domowy Smak Jedzenia