cydr - 553 przepisów (strona:28/37)

Najlepsze bitki wołowe 231

być aksamitny i zawiesisty. Nie trzeba wymyślnych składników ani wielu przypraw - tutaj w prostocie jest siła. Jeśli macie bardziej poprzerastany kawałek wołowiny możecie zrobić gulasz wołowy z cydrem i jabłkami - to bardzo smaczne danie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Pierwszy zakwas 180

wydaje się, że chyba ładnie pracuje. Dla mnie to ten sam zapach co na początku, może lekko owocowy, ale nie jabłkowy, może jak delikatny ocet winny, albo coś jak cydr... W każdym razie ja bym tego tak zdecydowanie jabłkowo nie określiła, ale jest to przyjemny zapach.  Prezydent stwierdził, że pachnie piwem :/ Ciekawe... Dzień

Kuchnia Prezydentowej
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 269

grillowej patelni Ballarini autorka: stolikwkropki | blog: Stolik w kropki - dietetyczny blog kulinarny Rolada z indyka z pieczarkowym farszem autorka: KasiaWa | blog: Smakołyki i koraliki Schab pieczony w antonówkach i cydrze lubelskim autorka: Delicious Titbits | blog: Delicious titbits Kurczak w marynacie z maślanki i musztardy autorka: karolajna | blog: moje kuchenne fanaberie Szaszłyki obiadowe z kurczakiem i warzywami autorka: karolajna | blog: moje

Kuchenna Kontrrewolucya
Zimny krem chałwowy z truskawkami 331

rzekami, na kocach, leżą na hamakach, leżakach, jeżdżą na rowerach. Jest pięknie! Wszędzie krótkie spodenki, odsłonięte ramiona, tatuaże, airmaxy i brody, które nowojorscy trendsetterzy już każą powoli golić. Wszędzie cydr i aperol spritz. Jak już to wszystko sprawi, że zrobi się Wam podwójnie, potrójnie, a może nawet i poczwórnie gorąco, zróbcie sobie zimny okład od środka. Przed nami trzy najlepsze

GRUBY WAŁEK
PIZZA Z ZIELONYMI SZPARAGAMI I SEREM HALLOUIMI 129

Ułóż szparagi, ser, posyp tymiankiem i zacnie skrop oliwą, włóż do piekarnika nagrzanego do 180, piecz około 20 minut. będziesz widzieć i czuć kiedy pizza będzie gotowa :) Zapij dobrym cydrem! Smacznego

Kuchnia bezglutenowa Loli
Zapiekane ziemniaki 199

prosty i szybki, nie wymagający wielu składników. Żeby nie było wątpliwości podałam z brukselką i białą kiełbasą wegańską, która uchowała się po wczorajszym grillu. ps. świetnie komponuje się z Cydrem Składniki na 4 porcje około 1 kg ziemniaków (zmieszałam bataty ze zwykłymi) 150 g nasion słonecznika 3 ząbki czosnku 150 g sera wegańskiego 50 g masła roślinnego przyprawy: pół łyżeczki

greenscarf
Gęsi smalec z jabłkiem 101

Wspaniała klasyka kuchni staropolskiej w nieco zmodyfikowanej wersji. Połączenie gęsiego smalcu z polskimi jabłkami i odrobiną cydru idealnie smakuje na świeżym chlebie z odrobiną soli albo ogórkiem kiszonym

Milion Smaków
Gęś pieczona z jabłkami w cydrze 129

Przepis kuchni staropolskiej - cała gęś pieczona z jabłkami w cydrze z dodatkiem majeranku. Dzięki temu mięso nie jest suche i rozpływa się w ustach pozostawiając jabłkowy posmak. Kiedyś gęsi były głównym drobiem na polskich stołach - teraz niestety zdecydowana większość tych hodowanych w Polsce jest eksportowana za granicę a u nas się ich prawie nie je. Szkoda, bo to mięso

Milion Smaków
Grzany cydr 113

smak ma znacznie delikatniejszy, jabłkowy a dodatek przypraw i pomarańczy nadaje mu lekko korzennego posmaku. Idealny na długie, zimowe wieczory z książką lub w rodzinnym gronie. Pamiętajcie, że pijąc cydr wspieracie polskich producentów jabłek

Milion Smaków
PIĄTY POKAZ KULINARNY W PSS GRAJEWO 184

nią związanie- grilowanie. Zaprezentowałam trzy dania. w tym dwa dania z karkówki, tak chętnie przez Nas grilowanej. Aby zadowolić wszystkich podaliśmy też gulasz z karkówki z cydrem jako danie obiadowe nie grilowane, jako że nie każdy jest wielbicielem dań grillowych lub po prostu z powodu problemów zdrowotnych takowych jeść nie może.Gulasz  z karkówki przygotowywałam wcześniej w domu

Z Majeczką w kuchni
Nové Vinařstvi - wino z Czech 121

winnicy to cztery podstawowe serie: - ambalażu – krajowych win, zakrętka, wyższy cukier resztkowy, - cépage – wino szczepowe ( różowe z nakrętką), - Cuvée – mieszane wino gatunkowe, - specjalne – gatunkowe wina musujące fermentowane w butelce, cydr.         Poza wysoką jakością wina, dyrektor winnicy Marek Špalek wyznacza kierunek i styl nowej winnicy. Przejawia się to już w samej architekturze budynków, nowoczesną

królestwo garów
dania z gęsi 130

pierś z gęsi pierś z gęsi duszona w cydrze   pierś gęsi w winie pierś z gęsi z czereśniami      pierś z gęsi z figami pierś z gęsi z grilla piersi gęsie smażone, w sosie jabłkowym   gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych gęsie nogi

królestwo garów
Jesienne Menu w Le Victoria Brasserie Moderne 136

zaangażowanie Szefa. Polecam. W Jesiennym Menu w Le Victoria Brasserie Moderne znajdują się również: Carpaccio z wolno gotowanej piersi kaczki, oliwa z orzechów laskowych, parmezan Smażona grasica cielęca, kalafior, Cydr Lubelski Custard z grzybów leśnych, jajko na miękko, dodatki Meurette Consommé z ogonów wołowych, royale z foie gras, trufla Smażony łosoś, dyniowe risotto, smak z szałwii Halibut, cytrusowe Viennoise, jesienne

królestwo garów
Zimowe menu w Le Victoria Brasserie Moderne 139

confit z purée z topinamburu i jarmużem, pierś z kurczaka z rzepą i grzybami, wolno gotowane policzki wieprzowe z zimowymi warzywami oraz purée z chrzanem, kurczaka po normandzku z cydrem lubelskim oraz spätzlami, carpaccio z ananasa, z estragonem i sorbetem z trawy cytrynowej, duszoną łopatkę jagnięca z czarnymi kurkami i dyniowym gnocchi, karmelowy custard z solonym masłem.  W ofercie

królestwo garów