curry - 8956 przepisów (strona:154/598)

Laksa 140

kuchnia ❓ to tradycyjna kuchnia Chińczyków Peranakan, którzy bardzo dawno osiedlili się w Singapurze, Malezji, Indonezji, która łączy Chińskie dania z lokalnymi przyprawami. Istnieją dwie główne odmiany – Laksa Curry Lakas, inaczej zwana też-Curry mee- to najbardziej znane Laksa, na bazie mleka kokosowego, pasty laksa. Wypełnione muffinami tofu, krewetkami, kurczakiem, kulkami rybnymi, makaronem ryżowym lub makaronem z żółtej pszenicy, zwanego

RafalCook
Soczyste kotlety mielone z kurczaka 109

środku. Gotowe kotleciki drobiowe podajemy z ulubionymi dodatkami. Mogą być tłuczone ziemniaki, mizeria lub tarte buraczki. Oto kilka innych przepisów na kurczaka, które mogą Ci się spodobać: Kurczak curry z cukinią i mlekiem kokosowym Kotlety z indyka w panierce Ziołowo-czosnkowa pierś z kurczaka na szybko Kotlety z piersi kurczaka panierowane Balsamiczne pieczone filety z kurczaka z serem mozzarella Skrzydełka(...)kurczaka w miodzie Kokosowe stripsy z kurczaka Grillowany kurczak Shoarma Curry z kurczaka po indyjsku Kurczak w sosie pomidorowym Kurczak w cytrynowym sosie po chińsku Mam nadzieję, że przepis na soczyste kotlety mielone z kurczaka spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Miłego gotowania! Soczyste kotlety mielone z kurczaka

Moja Książka Kucharska
udka kurczaka w sosie paprykowo-pietruszkowym na obiad... 96

Składniki: udka kurczaka 4 sztuki duże + woda do podgotowania 2,5 litra, mąka pszenna 5 łyżek, czosnek granulowany 1 łyżeczka, papryka ostra 1 łyżeczka, papryka słodka 1 łyżka, curry 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 1 litr, sól 1-2 łyżeczki, natka pietruszki 1 pęczek, śmietana 12% 100 gram, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1/2 szklanki(...)Opłukane udka kurczaka zalać wodą w garnku i zagotować, zebrać szumówką pianę i gotować z 20 minut, wyjąć na talerz i wystudzić. Paprykę ostrą, słodką, kucharka, czosnek granulowany, curry, mąkę pszenną wymieszać i obtaczać w panierce wystudzone udka kurczaka z każdej strony. Rozgrzać olej rzepakowy w garnku i kłaść udka, z każdej strony zrumienić. Wlać wywar z udek lub wodę

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka z kurczakiem i brokułami 118

brokułami: 1 brokuł podwójna pierś z kurczaka 200 g makaronu 150 ml śmietanki do zup i sosów 18% 100 g serka topionego 2 ząbki czosnku sól, pieprz, ostra papryka, curry, kurkuma, bazylia, szczypta cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia. Filet z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy papierowymi ręcznikami i kroimy w kosteczkę. Następnie(...)podsmażamy i doprawiamy solą, pieprzem, curry oraz ostrą papryką. Brokuła gotujemy w garnku, by również był al dente. Jak już przygotujemy te składniki, to układamy je w naczyniu żaroodpornym. Na spód makaron, następnie kurczak i różyczki brokuła. Teraz zabieramy się za sos. Serek kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, dolewamy około 1/3 szklanki wody i energicznie mieszamy, aż serek

Gotuj z Prezesem
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami 95

makaronu – u mnie penne podwójna pierś z kurczaka 1 opakowanie mieszanki warzyw mrożonych  (450 g) 200 ml śmietanki 30% 150 g sera tartego sól, pieprz, papryka słodka, curry, chilli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Pierś z kurczaka kroimy w dość małą kostkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni na złoty(...)kolor. Doprawiamy solą, pieprzem, curry i papryką. Mieszankę warzywną rzucamy na patelnię i czekamy, aż będą miękkie, doprawiamy solą i pieprzem. Moja mieszanka składała się z brokuła, marchewki, cukinii, fasolki szparagowej, kukurydzy i kalafiora, ale oczywiście możecie kupić dowolną. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną, na dno wykładamy 2/3 ugotowanego makaronu, następnie połowę warzyw, kolejno resztę makaronu, kurczaka i resztę mieszanki warzywnej

Gotuj z Prezesem
Zapiekanka makaronowa z szynką 103

penne 250 g ulubionej szynki 1/2 puszki groszku konserwowego 1 mały brokuł kilka pomidorków koktajlowych 250 ml śmietanki 30% 100 g serka topionego 1/2 szklanki mleka sól, pieprz, chilli, curry (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i układamy w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym wcześniej masłem.Szynkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni na złoty kolor(...)rozpuszczenia się sera (można dolać jeszcze trochę wody lub mleka). Następnie wlewamy śmietankę i czekamy, aż sos się zredukuje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, odrobiną chilli i curry – dzięki temu nasz sos będzie miał żółty kolor. Tak przygotowany sos serowy wylewamy na naszą zapiekankę i całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 30 minut. Smacznego! (adsbygoogle

Gotuj z Prezesem
Sałatka meksykańska 120

puszki kukurydzy konserwowej (po odsączeniu 140 g) 1/2 puszki fasoli czerwonej (po odsączeniu 120 g) podwójna pierś z kurczaka około 100 g sera żółtego 3 łyżki majonezu sól, pieprz curry, chilli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Filet z kurczaka dokładnie myjemy, usuwamy błonki i wycieramy przy pomocy ręczników papierowych, Następnie pierś kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na patelni(...)koniec doprawiamy solą, pieprzem, curry oraz szczyptą chilli (lub więcej jeśli lubicie bardziej ostre smaki). Mięso przekładamy do miseczki. 2. W międzyczasie przygotowujemy warzywa. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy również w drobną kosteczkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski. 3. Ser żółty ścieramy na tarce na grubych

Gotuj z Prezesem
Orientalny kurczak z warzywami 112

mała cukinia 1 cebula 2 marchewki 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 6 łyżek sosu sojowego 6 łyżek wody 1 łyżeczka cukru sól, świeżo zmielony pieprz 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki papryki słodkiej szczypta chilli (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Pierś z kurczaka dokładnie myjemy pod bieżąca wodą, wycieramy w ręcznik papierowy. Następnie usuwamy białe błonki i kroimy(...)mniejszą kostkę. Mięso przekładamy do miseczki i doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodajemy po pół łyżeczki curry oraz papryki słodkiej i szczyptę chilli. Kawałki kurczaka mieszamy w przyprawach i zostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu. Na rozgrzanej patelni podsmażamy mięso przez 4-5 minut. Podczas smażenia kilka razy mieszamy drewnianą łyżką, tak aby mięso było podsmażone z każdej

Gotuj z Prezesem
Filet z kurczaka w sosie serowym z pieczarkami 124

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kurczaka w sosie serowym z pieczarkami: 2 pojedyncze piersi z kurczaka – około 500 g sól, świeżo zmielony pieprz 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich olej rzepakowy do smażenia 120 g sera Camembert 1 łyżka masła 250 g pieczarek 1 cebula 200 ml śmietanki 30 % (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Piersi(...)papierowego. Każdy filet przeciąć wzdłuż na dwa cieńsze filety, a te jeszcze na dwa mniejsze. Mięso możemy również pokroić w kostkę. Następnie filety doprawić solą, pieprzem, papryką słodką oraz curry. Kawałki kurczaka podsmażać na patelni przez około 5 minut. Mięso zdjąć z patelni na talerzyk i odstawić na bok. 2. Pieczarki obrać, umyć i pokroić w talarki. Cebulę obrać

Gotuj z Prezesem

Proponowane wyszukiwania