dłuższą końcówką wyśmienicie radzi sobie z twardymi serami. Bez problemu możemy wykroić idealne listki parmezanu i położyć na grzance z rukolą. Skrawak nadaje się również do krojenia warzyw - ogórków, cukinii czy bakłażanów. Skrawak do sera miękkiego, ma króciutką końcówkę, tak naprawdę zakończenie skrawaka jest tuż za ostrzem do krojenia. Taka forma ułatwia krojenie miękkiego sera i zapobiega przyklejaniu się
Gotowanie i blogowanieskładniki na niewielką ilość słoików z kiszonymi ogórkami, co za tym idzie niewielką ilość przetworów. Ja zawsze robię kilka słoików wszystkiego po trochu: ogórków kiszonych, konserwowych, marynowaną paprykę, marynowaną cukinię, patisony, wiele dżemów, powidła. Nie zmieściłabym wszystkiego w dużych ilościach w domu, więc robię wiele różnych smakołyków, ale w mniejszych ilościach. I tak zresztą dzielę się nimi z najbliższymi, więc
Zasmakuj Kuchnigospodarstwa. Jesień to przepiękny okres na polu. Obfitość wszelakiego dobra. Okres zbiorów, cudnych kolorów i zapachów. Jak widać na zdjęciach spacer po polu był bardzo udany i owocny. Kwiaty cukinii na pewno będą faszerowane i smażone w tempurze. Odkrycie roku (u mnie na blogu zeszłego roku) – młodziutki bób w strączkach do jedzenia w całości. Ale również możliwość zakupu w sklepiku
królestwo garówlepszego jak otworzyć swój słoik i proszę bardzo, mamy wspaniałego gotowca Już wam o niej opowiadam jak ją zrobić Składniki: 8 słoików 0.5L 4 papryki mieszanka 2 cukinie 3 cebule 1 kg ogórków gruntowych 1 łyżka soli najlepiej kamiennej 3 liście laurowe Sposób: Warzywa umyć i pokroić ,cebulę obrać i również pokroić. Wszystkie wymierzać i zasypać solą odstawić
Viola cooks with passioncukinii, która jeszcze mi się nie przejadła przyszła pora na kalafiora. Dotychczas robiłam kalafiorową sałatkę oraz zupę . Jako, że w sezonie kalafiorowym w zeszłym roku byłam na diecie to zupę podałam także w wersji fit. Tym razem postawiłam na zupę kalafiorową w nieco cięższym wydaniu. Dodatek serków topionych sprawił, że miała ciekawszy smak i kremową konsystencję. Składniki
Pobite gary BarbaryDomowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry Domowy knoppers Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na Facebooku ! Jeśli spodobał Ci się przepis
lady-och-mistrzyni.blogspot.comViolaPassion Pomysł na danie z ziemniaków. Nie tylko papryka ,cukinia czy pieczarka nadaje się do faszerowania i jest ciekawa Nasze ziemniaki również możemy ożywić Składniki: 8 dużych ziemniaków 0.5 kg wołowiny 1/2 natki pietruszki posiekanej drobno 1/2 koperku posiekanego drobno 1/2 startej cebuli 4 ząbki czosnku kilka plastrów Proscuitto kilka garstek żółtego sera zioła suche: bazylia ,tymianek cząber, rozmaryn
Viola cooks with passionWitajcie! W ogródku dojrzały cukinie, dlatego postanowiłam je wykorzystać do kolejnego przepisu. Dziś na pierwszym planie właśnie to warzywo oraz niezastąpione w faszerowaniu mięso mielone. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkapotrzeby warto przykryć wierzch folią , żeby się nie przypaliło . Pod koniec pieczenia posypujemy tartym serem ( tak około 2 minut ) . Serwujemy na gorąco , w towarzystwie np. placków z dyni lub cukinii . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Patisony, faszerowane kiełbasą meksykańską pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyużyjemy kiełbasy suchej, podsmażanie pomijamy) i wrzucić do zupy. Gdy warzywa i soczewica będą miękkie, doprawić do smaku solą i pieprzem. ----- Podobne: Gulasz warzywny Zupa z fasoli Kotlety z cukinii z surówką z kalarepy Ostatnie wpisy na blogu nie sprzyjały dzieleniu się wrażeniami z przeczytanych książek (a sporo lektur za mną, czemu sprzyjały ostatnie podróże). Spieszę zatem nadrobić zaległości :) "Dzika
Weekendy w domu i ogrodziePrzeszukując różne przepisy - na dynię nic ciekawego nie znalazłam... Wcześniej bawiłam się z cukinią ( klik ) i pomyślałam, że zrobię coś podobnego. I to była dobra decyzja! Dynia znikała prosto ze słoika, choć świetnie komponuje się też w różnych sałatkach i deserach! Polecam! 1,5 kg dyni 1,5 l wody 2 płaskie łyżeczki kwasku cytrynowego 1/2 kg cukru 1 opakowanie
Di gotujeGłównym składnikiem lasagne są płaty makaronu przekładane sosem i zazwyczaj mięsem. U mnie dziś wegetariańska wersja tej popularnej potrawy. Wyszła równie pyszna! Składniki: 1 opakowanie makaronu lasagne 1 młoda cukinia 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 marchewka 1,5 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki soku pomidorowego ½ szklanki startego parmezanu tymianek bazylia sól i pieprz do smaku
Tradycyjna KuchniaViolaPassion ViolaPassion Zapiekanki z ziemniaka z sosem czosnkowym NA 5 OSóB PRZEPIS: DUZE ZIEMNIAKI 8 SZT 2 XCEBULA CZERONA 1 CUKINIA 1 PAPRYKA CZERWONA 1 PAPRYKA ZOLTA ZOLTY SER PEPPERONI SZCZYPIOREK BOCZEKPOR DO OZDOBY (pokrojony w nitki patrz zdj.obok) SPOSOB: *Ziemniaki myjemy nie obieramy ze skory gotujemy na pol twardo w osolonej wodzie *wyciagamy i studzimy *kroimy wszytkie skladniki
Viola cooks with passion