października Truskawki - od maja do czerwca Warzywa: Bakłażan - od czerwca do września Botwinka - od maja do września Bób - od maja do lipca Cebula dymka - od marca do września Cukinia - od lipca do października Dynia - od sierpnia do listopada Fasolka szparagowa - od lipca do października Kalarepa - od maja do września Kukurydza - od lipca do października Ogórek - od maja do października Papryka
Zasmakuj Kuchnipatentem na uzyskanie soczystego, aromatycznego dania. Najczęściej mięso przygotowane w taki sposób obtaczałam w pokruszonych krakersach i zapiekałam. Tym razem postanowiłam zrobić szaszłyki. Kawałki kurczaka przekładałam na przemian z cukinią, papryką i porem. Podawałam z pieczonymi ziemniakami i marchewką oraz sosem czosnkowym. I taki oto obiad zaserwowałam moim chłopakom po powrocie z wycieczki rowerowej. Byli zadowoleni :) Składniki: 300 g piersi
zadanie-gotowaniebarwa wiosny, natury, odradzającego si ę życia. Zielony rządzi moim talerzem bez dwóch zdań. Przygotowałam makaron z awokado, cukini ą, groszkiem, bobem, polany aromatycznym pesto z bazylii, natki pietruszki i mięty. Szybkie danie, gotowe w 30 minut. Idealne do pracy, na piknik lub na domowy posiłek
La grande e la piccola cuocaSzaszłyki z grilla Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 czerwona cebula 1 mała cukinia 3-4 pieczarki kilka kawałków bakłażana marynata: 4-5 łyżek oleju sok z 1/2 cytryny 1 … Czytaj dalej Szaszłyki z kurczakiem w marynacie ziołowej
czarrna od kuchniSyty, smaczny obiad Składniki 250 g mięsa mielonego 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1 kromka czerstwego chleba sól, pieprz słodka papryka, chili świeże zioła, bazylia i oregano mąka pszenna … Czytaj dalej Pulpeciki mięsno-warzywne w sosie
czarrna od kuchnizawarłam 16 przepisów - po 4 receptury na każdą porę roku. Są to przepisy z bloga oraz 3 nowe, które opublikuję dopiero za jakiś czas: falafele buraczane, letnia tarta z cukinią, pomidorami i parmezanem oraz sałatka nicejska z grillowanym stekiem z tuńczyka. Ale powiem Wam, że najwspanialszy był moment, kiedy dostałam już wydrukowane książki! Gdy zobaczyłam swoje zdjęcia i przepisy
Chilli Czosnek i OliwaSałatka z kabaczkiem i bulgur , czyli lato na talerzu. Tego typu dania coraz częściej przygotowuję o tej porze. Jasno zielony kabaczek to rodzaj cukinii, który zawsze kojarzy mi się z latem i bigosem . Rzadko spotykam kabaczki w sklepie. Może mi się uda wychodować je w tym roku. Sałatka z kabaczkiem smakuje delikatnie miętą pieprzową. Przyrządziłam dressing z mięty, którym polałam
codojedzeniaAromatyczny, sezonowy obiad Składniki 0,5 kg schabu suszone pomidory z kaparami 1/2 główki czosnku garść świeżych ziół, bazylii i oregano 3 większe pomidory 1/2 cukinii 1 szalotka sos piri-piri sól, … Czytaj dalej Schabowe z pomidorami w sosie
czarrna od kuchnipodwędzić na grillu, by nabrały charakterystycznego dymnego smaku i aromatu. Przepis bierze udział w konkursie sklepu ALMA www.alma24.pl ----- Podobne: Sałata do potraw grillowanych Hummus z czosnkiem niedźwiedzim Grillowane cukinie i brokuły
Weekendy w domu i ogrodzieOrientalne danie na obiad Składniki 1 arkuszy papieru ryżowego 1 filet z kurczaka 100 g krewetek koktajlowych 1 marchewka 1/2 papryki kawałek cukinii 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku sos … Czytaj dalej Sajgonki z kurczakiem i warzywami
czarrna od kuchniCoś dla smakoszy krewetek i kalmarów Składniki 2 szklanki ryżu 250 g mieszanki owoców morza 2 filety z udka kurczaka 1 czerwona papryka 2 szalotki 1/2 młodej cukinii 1 puszka … Czytaj dalej Hiszpańska paella z owocami morza
czarrna od kuchnifrancuskiej 1/2 łyżeczki sosu sojowego szczypta ostrej papryki 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/2 łyżeczki miodu Ulubione warzywa - u mnie: 4 papryki bez gniazd nasiennych, pokrojone w szerokie paski 1 cukinia - nieobrana, pokrojona w paski garść pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli, pokrojona w krążki 1 główka czosnku, nieobrana, przekrojona na 3 plastry Wszystkie składniki na marynatę wymieszaj w misce. Następnie
Powiedz dietom nieKlasyczny francuski przepis na aromatyczne, warzywne danie, pachnące czosnkiem, tymiankiem... Artykuł PROWANSALSKIE RATATOUILLE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEsprawdźcie sami! SKŁADNIKI (danie przygotowujemy w woku): - 4 łyżki oleju kokosowego - filet z kurczaka (marynata: sos chili z kokosem, sos worcestershire, sok z 1/4 cytryny, starty imbir) - 2 malutkie cukinie - 1/2 pęczka szparagi zielone - 6 pomidorków koktajlowych - 4 plastry ananasa świeżego - 6 ząbków czosnku - przyprawy: 5 łyżek sosu chili z kokosem, 2 łyżeczki melasy z granata, kilka kropel sosu
SMYKWKUCHNIpełnowartościowe danie. Najlepszym dodatkiem do dietetycznej pizzy są warzywa i grzyby. ja wybrałam pieczarki, pomidory i cebule, ale także świetnie się tu sprawdzą pieczone boczniaki, papryka, brokuły czy cukinia. Bezglutenowa pizza z ziemniaków (dietetyczna) Składniki: 500 g ugotowanych ziemniaków 100 g skrobii ziemniaczanej sos pomidorowy/ketchup ulubione dodatki (u mnie pieczarki, pomidor i cebula) opcjonalnie ser wegański Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki
wegujemy