Już Wam pisałam, że lubię te ciasto i jest ono uniwersalne. Była już cukinia ( klik ), fasolka ( klik ) i kiełbaski z mozzarellą ( klik )... Takie parówki są rewelacyjne i świetnie komponują się z ulubionym sosem. 6-7 parówek (dobrej jakości) Ciasto: 1 jajko 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka (może być 1:1 z wodą) 2-3 łyżki prażonej cebulki
Di gotujeworkach. Po sezonie podzielę się z Wami swoim doświadczeniem. W roboczo nazwanych przez na s „trumienkach” rosną między innymi: jarmuż, patisony, cukinie, seler, marchew, buraczki, pietruszka, poey, groszek, bób (już po), czosnek, ogórki, cebule… Mój ekologiczny patent na mszyce zadziałał. Między bobem i groszkiem posadziłam czosnek. W zeszłym roku robiłam miksturę z czosnku
greenscarfJedną z moich ulubionych greckich potraw jest gemista (gr. γεμιστά), czyli warzywa faszerowane ryżem. Mogą to być pomidory, cukinie, papryki, czy bakłażany, jednym słowem - najpiękniejsze warzywa, jakie lato ma nam do zaoferowania. Wprost zajadałam się gemistą w czasie mojego pobytu na wyspie Kos , a potem odtworzyłam przepis na gemistę w domu. Tym razem postanowiłam danie trochę urozmaicić dodając
Chilli Czosnek i Oliwaprzypieczone salami u mnie pepperoni. To jest moja wersja, Ty możesz dokładać sobie tyle składników il przyjdzie ci do głowy :) np. pieczarki, pierś z kurczaka, paprykę, cebulę, kukurydze, pomidory, cukinie i tak mogłabym wymieniać i wymieniać. Jedynym ograniczeniem tutaj jest Twoja wyobraźnia :) Zachęcam do skorzystania z przepisu, na imprezie na pewno zaskoczysz swoich gości tą potrawą :) Składniki
Kuchnia VikiSkładniki 2 marchewki pół melona 1 jabłko 2 ogórki średniej wielkości świeże 1 cukinia Wykonanie Marchewkę umyta obrać .Melona obrać ze skórki.Reszta skladników ze skórką . Wszystkie składniki przepuścić przez wyciskarkę do soków ,lub sokowirówkę
w mojej kuchnirisotto robię latem dość często, kiedy w sklepach pojawiają się polskie cukinie. Wyjątkowo odpowiada mi połączenie tych delikatnych warzyw z wyrazistym boczkiem w towarzystwie kremowego risotto i koniecznie z kieliszkiem białego wina
Milion SmakówKolejna pyszna przekąska, która bardzo szybko znika. Cukinię ( klik ), fasolkę ( klik ) oraz parówki ( klik , klik ) - już Wam prezentowałam. Pieczarki również są niezwykle smaczne i proste w przygotowaniu. Ciasto czosnkowo-paprykowe idealnie się z nimi komponuje. Ja je uwielbiam w wersji solo, ale wyśmienicie pasują do lekkiego sosu. 400g pieczarek Ciasto: 1 jajko 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki
Di gotujeJuż Wam wspominałam, że to ciasto jest pyszne, uniwersalne i często gości w moim domu. Po wielkim zainteresowaniu cukinią ( klik ) - postanowiłam przygotować fasolkę. U mnie ten patent to standard, ale większość z Was jeszcze go nie znała. Koniecznie go wypróbujcie! Taka fasolka do doskonała przekąska, która znika niewiarygodnie szybko. Ja w zasadzie uwielbiam ja bez dodatków, ale równie świetnie komponuje
Di gotuje500g mąki typ "00" 350ml zimnej wody 20g drożdży łyżeczka soli oliwa Sos: szklanka passaty lub przecieru ze świeżych pomidorów dwa ząbki czosnku Dodatki: 250g mozzarelli 150g salami mała cukinia Przyprawy: sól pieprz ostra papryka bazylia oragano tymianek Drożdże rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody, dodajemy do mąki. Dolewamy zimną wodę i dosypujemy sól. Wyrabiamy gładkie ciasto. Umieszczamy w naoliwionej misce
Wrzosowa PolanaSkładniki: 6 chlebków pita 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 cebula garść oliwek 1/2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz 1 jajko 1/2 średniej cukinii + 1 łyżeczka … Czytaj dalej Pity z mielonym
czarrna od kuchniłyżki nadzienia, zlepiaj brzegi (posmaruj wodą i delikatnie dociśnij), posmaruj calzone oliwą i piecz w 210°C przez ok. 25 minut. Nadzienie, jakie kto woli. Ja użyłam: 1 mała cukinia ½ kg pieczarek 2 czerwone papryki 4 pomidory 3 ząbki czosnku kilka łyżek oliwy 300 g świeżego szpinaku 3-4 łyżki przecieru pomidorowego 100 g startego sera żółtego 2-3 kulki
Qlinarnie i Qlinarnierównie dużym powodzeniem cieszą się zupy z owoców sezonowych. Równie dobrym pomysłem na letnie dni jest gazpacho . Zupa ta może być zielona lub czerwona. Zieloną przygotujemy z zielonej papryki, cukinii lub ogórka, a czerwoną z pomidorów i czerwonej papryki. Można dodać szczypiorek, czosnek lub cebulę. Przyprawy, które nadadzą gazpacho właściwego smaku i aromatu to: sól, czarny pieprz, bazylia, oregano
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!lubimy, gdy żółtko się rozlewa). Szakszukę jajka w pomidorach podawać na ciepło, ze świeżym pieczywem, posypaną posiekanym szczypiorkiem lub kolendrą. W różnych wariancjach możecie dodać bakłażany, paprykę, wędlinę, cukinię, grzyby – cokolwiek lubicie dodawać do swojej jajecznicy. Post Szakszuka jajka w pomidorach pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni
Pociąg Do Kuchnisoczysta, chrupkie warzywa sprawiają, że danie jest świeże, lekkie i kolorowe. Składniki (dla 2 głodnych osób) : 30 dag schabu wieprzowego 1 cebula 3 marchewki 1 papryka 1 mała cukinia sos sojowy, pieprz 2 woreczki ryżu kurkuma Marynata: 1 łyżka sosu sojowego 0,5 łyżki oleju pieprz papryka słodka chilli curry 2 ząbki świeżego czosnku lub czosnek suszony Mięso umyć
Dobra karma