naleśniki: - 1 szklanka wody - 1 szklanka mleka - 1 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - 1 łyżeczka oleju nadzienie: - ser mozzarella - pasta warzywna z nutą czosnku niedźwiedziego Rolnik (brokuły, szpinak, cukinia) dodatki: - olej rzepakowy do smażenia - suszona bazylia do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe przekładamy do miski i miksujemy. Jest ono rzadkie. Rozgrzewam patelnię, przesmarowuję ją lekko
Kuchnia co dniamasy na patelnię. 4. Placki smażymy na mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia. Placki podałam z lekkim sosem czosnkowym . Jeśli lubicie warzywne placki, koniecznie wypróbujcie również te z cukinii . SMACZNEGO
Bez Cebuliowoce kiwi 2 cebulki dymki sól i świeżo zmielony pieprz do smaku oliwa z oliwek świeże zioła do dekoracji warzywa np. brokuły (najlepiej lekko obgotowane przed grillowaniem), bakłażan, cukinia lub pomidory - jakie lubicie :) PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Mięso płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Krok 2. Kiwi obieramy, kroimy w drobną kostkę, lekko rozgniatamy widelcem, dodajemy około 2 łyżki oliwy z oliwek, posiekaną
Moja Książka Kucharskamamy w lodówce. Ja miałam patisona i pomidory z ogródka mojej Cioci oraz czerwoną paprykę. W zamrażalniku było też mięso gulaszowe i stąd dzisiejsze danie. Patisona można zamienić na cukinię, dynia również idealnie się sprawdzi. Do zupy można dodać ulubione zioła, u mnie była to natka pietruszki, którą uwielbiam. Przepis ze strony Psoty Psotki . Polecam! Zupa gulaszowa Składniki
Smak mojej kuchniorzechy lub łyżkę tartego parmezanu. Można też dodać „proszki” – chlorellę, ostropest, młody jęczmień, acai. Nasiona konopii, siemienia lnianego, chia, wiórki kokosowe, bakalie. Startą marchew, buraka, dynię, cukinię – co chcecie. Łączymy wszystkie składniki i już mamy masę, z której będzie nasz omlet. Patelnię dobrze nagrzewamy, dodajemy odrobinę oleju, by masa nie przywarła. Zmniejszamy ogień, wylewamy masę jajeczną
KucharzycaZiemniaki tłuczone z masłem z dodatkiem cebuli dymki ze szczypiorkiem. Fasolka zielona. Cukinia smażona z solą, pieprzem cayenne, papryką słodką i czosnkiem niedźwiedzim. Jajko sadzone
JejKuchnianaszego mózgu, przyspiesza rozw ój nowotworów i na samym końc u najmniej szkodliwy element, czyli odkładanie si ę w tkance tłuszczowej. Smacznego :) Inna wersja placków "ziemniaczanych" - placki z cukini: http://dieta-rozdzielna.blogspot.com/2016/04/przepis-na-placki-z-cukini.html
Dieta Rozdzielna i Zdrowiekonstrukcji, po których będą się pięły w górę. Jak zwykle posialiśmy koper, pietruszkę i rzodkiewkę. Dokupiliśmy drobne sadzonki, pora, selera, cebulki - w przyszłości sami zasadzimy wcześniej. Ponadto większe sadzonki: cukinii, papryki, pomidorów i ogórków. Już nie mogę się doczekać kanapek z własnym, świeżym, ogórkiem. Mam też nadzieje, znajdziemy czas na wdrożenie w życie pieczenia własnego chleba żytniego
Dieta Rozdzielna i ZdrowieCukinia Gdyby nie rozmiar to nie wiem czy było by co pokazywać i było by to godne uwagi. Główne nawozy sztuczne, którymi "rolniczy" użyźniają pole do produkcji , odpowiadają za przyrost masy, rozmiar, czyli okazałość danego warzywa, zboża czy owoców. Tymczasem możemy zobaczyć, że bez żadnych dodatków sztucznych , tylko na nadwozie z kompostownika, może wyrosnąć okaz jakiego
Dieta Rozdzielna i ZdrowiePrzygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię z niewielką ilością tłuszczu i dusimy z 10 minut. Następnie dokładamy pokrojone w kostkę papryki, pomidory (sparzone i obrane ze skórki), cukinię i dalej dusimy. Gdy warzywa są już prawie miękkie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, przyprawiamy solą i pieprzem i chwilę jeszcze dusimy aby warzywa przeszły przyprawami. Smacznego
Dieta Rozdzielna i Zdrowieczosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka papryki chilli 1 łyżeczka papryki peperoni 1 szalotka 3 ogórki konserwowe 20 dag sera żółtego tartego 1 cukinia 2 marchewki 2 łyżki pasty tikka Olej do smażenia np rzepakowy 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu PRZYGOTOWANIE: Kurczaka myję, kroję w kostkę, doprawiam a następnie na rozgrzaną patelnię
Gotowanie Patkipomocą malaksera i specjalnej wkładki. Utarte ziemniaki mieszam z jajkami, mąką i solą. To są moje tradycyjne placki ziemniaczane! Jeśli mam ochotę to dodaję do nich marchewkę lub cukinię . Do placków dodaję mąkę ale niekoniecznie pszenną. Świetnie sprawdza się mąka grahamka jak również żytnia. Ile jej dodać? Zawsze robię to na oko, bo wszystko zależy od rodzaju ziemniaków
codojedzeniatrufle Są dość małe, zazwyczaj podłużne i mają dużo oczek. Jeżeli zdecydujecie się na ich gotowanie, najlepiej ugotujcie ze skórką, nie stracą tak dużo koloru. Zobacz też: Placuszki z cukinii i ziemniaków Przepis na chipsy z fioletowych ziemniaków Drukuj przepis Porcji: 1 blaszka Czas gotowania: 20 minut Składniki 4-5 fioletowych ziemniaków łyżeczka oliwy z oliwek sól morska gruboziarnista Przepis
Kuchnia BazyliiKlasyczny składnik, czyli cukinia (lub kabaczek) przemieniony w klasyczne placuszki. Dzisiaj jednak, proponuję Wam wersję nieco mniej zdrowszą, ale super super pyszną. Do tych placuszków dodałam odrobinę wędzonego boczku oraz czosnek! Spróbujcie sami! Składniki: * 2 kabaczki * 2 plastry wędzonego boczku * 1 mały ząbek czosnku * sól i pieprz * 1 jajko * 3-6 łyżek mąki gryczanej (im więcej tym twardsze placuszki) * olej
Klasyka GotowaniaKocham Włochy i tą miłością chcę zarazić każdego mojego czytelnika! Skusisz się na dzisiejszy przepis? Makaron szpinakowy z warzywami / 2 porcje Składniki: 2 porcje makaronu z dodatkiem szpinaku 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 bakłażana 1/2 szklanki różyczek brokuła 1 ząbek czosnku 5 łyżek konserwowego groszku 2 łyżki suszonego tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól, pieprz do smaku
Moja smaczna kuchnia