cukinia - 18701 przepisów (strona:978/1247)

Zielony tort warzywny 184

Ależ to było smaczne! A poza tym spektakularny efekt wizualny! Zapiekanka na bazie zielonych warzyw – cukini, szpinaku i szparagów, z dodatkiem kulek mozzarelli, w aksamitnej masie jajeczno-śmietanowej. Sos czosnkowy to przysłowiowa kropka nad i. Składniki: • 4 małe cukinie • 150 g świeżego szpinaku • 1 pęczek zielonych szparagów • 2 małe ziemniaki

To co kocham
Gulasz z dyni 113

każdej postaci, a ponieważ jest to warzywo bardzo uniwersalne, można je serwować na słodko i na słono. Gulasz ten to takie leczo, gdzie zamiast cukini jest dynia. Smakowo i wizualnie wyszedł bardzo dobry. Polecam dla niedowiarków, że dynia może być dobra! Składniki: • 1 kg dyni • po 1 papryce czerwonej, zielonej

To co kocham
Muffinki dyniowe 131

mięsiste i chrupiące dzięki orzechom i migdałom, a przy tym bardzo aromatyczne. Trudno znaleźć dobry przepis na ciasto z dodatkiem mokrych składników typu dynia, cukinia czy marchewka. Ja inspirowałam się… swoją książką kucharską na blogu i przepisem na  Murzynek bardzo czekoladowy. Próbowałam różnych receptur, nawet ze znanych blogów kulinarnych, niestety

To co kocham
Kotleciki kurczakowe z cukinią i marchewką 159

koloru a mięso kurczaka jest aromatyczne i kruche. Bardzo smaczne kotleciki na szybki obiadek. Składniki: • 2 filety z kurczaka • 2 małe cukinie – 300 g cukini • 1 mała marchewka • 3 jajka • 2 ząbki czosnku • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia Wykonanie: • Kurczka pokroić w kostkę. • Cukinię

To co kocham
Cukiniowe vegetti z orzechowym sosem 119

koktajlowych Pesto orzechowe • garść liści bazylii • garść liści botwinki • 3 łyżki orzechów laskowych • sok z 1/2 cytryny • 4 łyżki oliwy • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Z cukini ściąć końcówki i zrobić „vegetti” czyli cukiniowe spaghetti za pomocą narzędzia ze zdjęcia lub bardzo drobno pokroić w cienkie paseczki. • Zmiksować w blenderze

To co kocham
Dyniowe leczo 129

Dalsza część dyniowych przysmaków na blogu. Było klasyczne leczo z cukini, tera pora na leczo dyniowe. Właściwie to trochę taki gęsty bigosik z kiełbasą, bardzo smaczny i pożywny. Składniki: • 1 kg dyni • 2 cebule • puszka kukurydzy • 1 pęto kiełbsy cienkiej, u mnie toruńska • sól, pieprz, papryka słodka i ostra • 3 liście laurowe

To co kocham
Bananowe placuszki z nutą cynamonu 165

zmiksuj za pomocą blendera. Dodaj jajka, miód, cynamon i całość jeszcze raz zmiksuj. Na patelni rozpuść odrobinę oleju kokosowego i usmaż na niej placuszki. Spróbuj także: Placki z cukini cukinia koperek szczypiorek Placuszki ze szpinakiem szpinak twarożek

Fit&Fast Kitchen
Podsumowanie akcji "Grzyby i warzywa jesienne. 2016" 158

marchewkowy Krem dyniowy Kiszonka z kalafiora i marchwi Zupa kalafiorowa z serem Rozgrzewająca zupa krem z pieczonych buraków / Warming cream of beetroot soup Cielęcina w Sosie Kurowym Zupa z cukinii

Weekendy w domu i ogrodzie
Krajalnica spiralna do warzyw i owoców :) 208

marki Delimano stajesz się posiadaczem trzech różnych ostrzy - bardzo ostrych, wykonanych ze stali nierdzewnej. Z każdym przygotujesz inny kształt pokrojonych warzyw.  Szersze spiralne ostrze - do stworzenia linguini z cukinii czy papryki Cieńsze spiralne ostrze - do stworzenia makaronu warzywnego Wstążeczkowe ostrze - do cięcia ziemniaków, marchewki i cebuli bez łez :)  Sposób używania krajalnicy jest bardzo prosty. Obierasz lub nie obierasz

Zdrowie na języku :P
Surówka z cykorii i ogórków konserwowych 130

Składniki: 2 cykorie 4 ogórki konserwowe pół cebuli czerwonej Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Sposób wykonania: Cukinię kroimy w krążki, zostawiając twardą końcówkę. Ogórki kroimy w plastry. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Majonez mieszamy z musztardą. Polewamy surówkę sosem i delikatnie mieszamy

Qchnia po prostu
Kulinarne nowINKI - czyli warsztaty z Kawą Inka i Sebastianem Olma. 151

Pozostałe grupy przygotowywały: krem z pieczoną dynia, imbirem, kawą Inka i grzankami smażony kalafior z morelami, kawą Inka i orzechami laskowymi łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym creme brulee z kawą Inka i pieczoną gruszką Kalafior podbił moje kubki smakowe i serce. To było coś wspaniałego. Nie będę dużo pisać, by były

kolorowotorcikowo
KULINARNE nowINKI – warsztaty z Sebastianem Olmą / #instamix 142

smaczne! W menu: Krem z pieczoną dynią, imbirem, kawą Inką i grzankami Smażony kalafior z morelami, kawą Inką i orzechem laskowym Łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym Ciasto marchewkowe z kawą Inką i sosem waniliowo-kardamonowym Crème brûlée z kawą Inką i pieczoną gruszką   Dania powstały w błyskawicznym tempie, by później we wspólnym

Ostra na Słodko
Zupa marchewkowa, czyli marchewka na zdrowie. 215

wlożyć do niej pora i marchewkę. A co dalej do niej dorzucimy, puśćmy wodze fantazji. Jeżeli chcecie, by Wasza zupa miała gęstszą konsystencję, możecie wkroić do niej ziemniaczka czy cukinię. A dalej w pełni improwizować …. Np coś w tym rodzaju. Gotujemy 2 pory i jedną marchewkę (plus dodatkowo warzywa, które wpadną nam pod rękę). W moim przypadku była

MODA NA BIO
Najlepsze przepisy z blogów #2 | Przepisy z orzechami 161

orzechami włoskimi BLOG: http://magicznyskladnik.pl/ Sos mole czy meksykański sos z czekoladą BLOG: http://www.jadlonomia.com/ Snickers krem BLOG: http://smakowitykasek.pl/ Strucla orzechowa BLOG: http://www.everycakeyoubake.pl/ Orzechowe ciasto z cukinią BLOG: http://www.mojewypieki.com/ Miodownik z orzechami BLOG: http://cupcakefactory.pl/ Brownies z orzechami włoskimi BLOG: http://picante-jalapeno.blogspot.com/ Rogaliki orzechowe BLOG: http://straga.pl/ Kurczak w glazurze z masła orzechowego BLOG: http://karmelowy.pl/ Schab

Kuchnia Bazylii
Tagliatelle z dynią 162

Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Cebulę szklimy na odrobinie oleju (najlepiej na oleju kokosowym – nasza potrawa nie będzie miała dodatkowo smaku oleju), następnie dodajemy pokrojoną cukinię i całość dusimy ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej . Jak dynia będzie w połowie miękka, dodajemy śmietanę, starty parmezan, starty imbir- wszystko mieszamy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Proponowane wyszukiwania