cukinia - 18701 przepisów (strona:969/1247)

Gołąbki z cukinią pieczone w piekarniku na kaszy jęczmiennej 134

koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej Sól Pieprz Gołąbki: Mięso mielone przekładamy do miski. Wbijamy jajka i dodajemy bułkę tartą. Dokładamy również obraną i pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz cebulę. Kapustę szatkujemy na bardzo drobne piórka, dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy okrągłe gołąbki. Mięso obsmażamy na złoto na rozgrzanej patelni z odrobiną

VioletoweKucharzenie
Piersi w sosie z niebieskiego sera i suszonych pomidorów 193

jest za gęsty – dodajemy mleko do uzyskania bardziej płynnej konsystencji. Do sosu wkładamy usmażonego wcześniej kurczaka. Podajemy kurczaka z makaronem (np. w zdrowej opcji ze zdjęć– z makaronem z cukinii), z dowolną kaszą, z naturalnym lub dzikim ryżem . Pyszny jest też w duecie z brokułem gotowanym na parze czy kalafiorem. Podajemy ze wszystkim, co wchłonie sos. Chociaż on jest

Karo in the Kitchen
“Niebezpieczne związki kulinarne” – recenzja 147

Ponieważ znam go z potrawki fricasea, wiem, że jest pyszny i że dodawanie go do prawie każdego dania nie jest przesadą. Dobrze wygląda też ośmiornica w winie, faszerowane cukinie, karczochy po konstynapolitańsku, pieczona jagnięcina i dolmadakia, czyli gołąbki z liści winogron, Smacznego, czyli καλή όρεξη [kali oreksi]! Niebezpieczne związki kulinarne Autor: Andreas Staikos Wydawnictwo: Książkowe Klimaty Data premiery: 2014 Ilość

Ugotowane pozamiatane
Zapiekanka warzywna Kolory Lata 200

Moje uwieńczenie kończącego się lata! Jest pięknie, kolorowo i smacznie :) Widziałam kiedyś w sieci podobną inspirację i te plasterki mnie wprost urzekły :D Składniki: 1 mała cukinia 2 pomidory 1 czerwona cebula 2 ziemniaki 1 łyżka oliwy  15 dag mozzarelli Przyprawy: świeże listki bazylii, oregano sól, czosnek suszony, majeranek Wykonanie: Warzywa pokroić w plastry, wymieszać w misce z oliwą

Tradycyjna Kuchnia
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 02.09.2016r. 175

błyskawicznych piatków .  Przepisów zebrało się dwanaście.  Arek  Fusilli z boczkiem i kozim serem     Marta Kurczak w sosie kurkowym     Iwona Placki ziemniaczane z cukinią i sosem kurkowym     Diana  Kurczak curry z bananem     Justyna Marynata do kurczaka     Agnieszka Budyń czekoladowy z kalafiora     Marzena  Owsianka pieczona

Magiczne Życie Marty
jesienna zupa dyniowa 198

Jesienna zupa dyniowa  Z czym, w sensie kulinarnym, kojarzy nam się późne lato i wczesna jesień? Okres zbiorów jabłek, gruszek, śliwek, ziemniaków, buraków, cebuli, papryki, cukinii, kabaczków i wielu innych warzyw, a co się z tym wiąże, z produkowaniem wszelkiej maści przetworów z tych płodów natury, które pozwolą nam przetrwać zimę, racząc się mało przetworzonymi, naturalnymi i pozbawionymi chemii

Aromatyczne Podróże
Ogród warzywny na pięć zagonów 207

rośliny z tych samych lub spokrewnionych rodzin. Każdy zagon dostał ekstra wsparcie w postaci ziół specjalnie dobranych, aby zminimalizować rozwój chorób i szkodników. *będzie jeszcze miejsce na fasolę i cukinię w innych częściach ogrodu

Posadzone i zjedzone
Domowy ocet jabłkowy 134

Ocet jabłkowy jest bardzo starym specyfikiem znanym już w starożytności. Chociaż jest to blog kulinarny i powinnam podać przepis na np. pikle ogórkowe lub z cukinii zakonserwowane octem jabłkowym, dziś będzie wpis dotyczący urody :) Niektórzy przekonują, że ocet jabłkowy jest bardzo dobrym środkiem dla osób chcących zrzucić kilka kilogramów (hamuje apetyt i daje poczucie sytości), ale ja wolę go używać

Posadzone i zjedzone
Mrożony mus jabłkowy na zimę 160

tylko bowiem doba u mnie nie jest z gumy, lecz ściany spiżarni również … Z pomocą przyszły mi woreczki strunowe i zamrażarka. W zeszłym roku (KLIK) zamroziłam tak pomidory, fasolkę, cukinię i dynię. W tym roku do kolekcji doszły jabłka. A jak zamroziłam jabłka? Mrożony mus jabłkowy na zimę Dowolną ilość jabłek obrać, wykroić gniazda nasienne, pokroić na mniejsze części

Posadzone i zjedzone
Leczo, czyli warzywne ragoût 161

czyszczenie lodówki,  gdyż możemy do garnka wrzucić wszystko i niekoniecznie musimy trzymać się moich proporcji :) Składniki: 250-500 g kiełbasy 1 łyżka smalcu 1 cebula 1 duża cukinia 1 papryka 1 papryczka chili 2-3 marchewki 4-5 dużych, dojrzałych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego słodka papryka w proszku ostra papryka w proszku sól pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki pokroić

Malinowo w kuchni
Domowy snickers 1 (tylko 4 składniki - bez cukru, bez nabiału) 159

Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Domowe ciasto z cukinią Domowe szyszki czekoladowe Domowy tort urodzinowy (w 5 minut) Domowe gofry  Domowy knoppers Domowe płatki nesquik Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na  Facebooku !  Jeśli spodobał

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Wielka uczta z Erin Gleeson? 175

nawet sałatkę persymony. Tu znajdziemy również rady jak przygotować dressingi robione w słoiku czy dipy robione przy pomocy blendera. Dania z warzyw to m.in. rozmarynowe szaszłyki, harmonijki z cukinii czy cynamonowy kalafior. Na deser zaś nie zabraknie słodkości, za którymi przepada sama autorka. Wśród nich znajdziemy przepis na daktyle z pomarańczami i pistacjami, greckie parfait, smażone banana split czy deser

Krzywa Prosta
Skrawaki do dwóch typów sera - Fiskars 202

dłuższą końcówką wyśmienicie radzi sobie z twardymi serami. Bez problemu możemy wykroić idealne listki parmezanu i położyć na grzance z rukolą. Skrawak nadaje się również do krojenia warzyw - ogórków, cukinii czy bakłażanów.  Skrawak do sera miękkiego, ma króciutką końcówkę, tak naprawdę zakończenie skrawaka jest tuż za ostrzem do krojenia. Taka forma ułatwia krojenie miękkiego sera i zapobiega przyklejaniu się

Gotowanie i blogowanie
Zbiory na polu u Państwa Majlertów 129

gospodarstwa. Jesień to przepiękny okres na polu. Obfitość wszelakiego dobra. Okres zbiorów, cudnych kolorów i zapachów. Jak widać na zdjęciach spacer po polu był bardzo udany i owocny. Kwiaty cukinii na pewno będą faszerowane i smażone w tempurze. Odkrycie roku (u mnie na blogu zeszłego roku) – młodziutki bób w strączkach do jedzenia w całości. Ale również możliwość zakupu w sklepiku

królestwo garów