dyniowe, razowe pierogi z jagodami) - podwieczorki (brownie z orzechami i chili, bezglutenowy makowiec z bakaliami) - przekąski (krakersy na słodko, jaglane trufelki z suszonymi owocami, batoniki musli) - kolacje ( racuszki z cukinią na słodko czy gryczane naleśniki z musem malinowym). Każdy dietetyczny przepis ma podany czas i trudość wykonania, tagi typu bez glutenu, bez jajek czy bez mleka. Podane są wskazówki
Moje Kuchenne Rewelacjegodzin lub na noc. • Cukinię pokroić w grubsze plastry, a plastry na połówki. • Paprykę obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki wielkości cukini. • Na drewniane patyczki nabijać mięso kurczaka naprzemian z warzywami, do wykończenia składników. • Posmarować gotowe szaszłyki oliwą. • Położyć na tacce aluminiowej na rozgrzany grill
To co kochamAleż to było smaczne! A poza tym spektakularny efekt wizualny! Zapiekanka na bazie zielonych warzyw – cukini, szpinaku i szparagów, z dodatkiem kulek mozzarelli, w aksamitnej masie jajeczno-śmietanowej. Sos czosnkowy to przysłowiowa kropka nad i. Składniki: • 4 małe cukinie • 150 g świeżego szpinaku • 1 pęczek zielonych szparagów • 2 małe ziemniaki
To co kochamkażdej postaci, a ponieważ jest to warzywo bardzo uniwersalne, można je serwować na słodko i na słono. Gulasz ten to takie leczo, gdzie zamiast cukini jest dynia. Smakowo i wizualnie wyszedł bardzo dobry. Polecam dla niedowiarków, że dynia może być dobra! Składniki: • 1 kg dyni • po 1 papryce czerwonej, zielonej
To co kochammięsiste i chrupiące dzięki orzechom i migdałom, a przy tym bardzo aromatyczne. Trudno znaleźć dobry przepis na ciasto z dodatkiem mokrych składników typu dynia, cukinia czy marchewka. Ja inspirowałam się… swoją książką kucharską na blogu i przepisem na Murzynek bardzo czekoladowy. Próbowałam różnych receptur, nawet ze znanych blogów kulinarnych, niestety
To co kochamkoloru a mięso kurczaka jest aromatyczne i kruche. Bardzo smaczne kotleciki na szybki obiadek. Składniki: • 2 filety z kurczaka • 2 małe cukinie – 300 g cukini • 1 mała marchewka • 3 jajka • 2 ząbki czosnku • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • sól, pieprz do smaku • olej do smażenia Wykonanie: • Kurczka pokroić w kostkę. • Cukinię
To co kochamkoktajlowych Pesto orzechowe • garść liści bazylii • garść liści botwinki • 3 łyżki orzechów laskowych • sok z 1/2 cytryny • 4 łyżki oliwy • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Z cukini ściąć końcówki i zrobić „vegetti” czyli cukiniowe spaghetti za pomocą narzędzia ze zdjęcia lub bardzo drobno pokroić w cienkie paseczki. • Zmiksować w blenderze
To co kochamDalsza część dyniowych przysmaków na blogu. Było klasyczne leczo z cukini, tera pora na leczo dyniowe. Właściwie to trochę taki gęsty bigosik z kiełbasą, bardzo smaczny i pożywny. Składniki: • 1 kg dyni • 2 cebule • puszka kukurydzy • 1 pęto kiełbsy cienkiej, u mnie toruńska • sól, pieprz, papryka słodka i ostra • 3 liście laurowe
To co kochamzmiksuj za pomocą blendera. Dodaj jajka, miód, cynamon i całość jeszcze raz zmiksuj. Na patelni rozpuść odrobinę oleju kokosowego i usmaż na niej placuszki. Spróbuj także: Placki z cukini cukinia koperek szczypiorek Placuszki ze szpinakiem szpinak twarożek
Fit&Fast Kitchenmarchewkowy Krem dyniowy Kiszonka z kalafiora i marchwi Zupa kalafiorowa z serem Rozgrzewająca zupa krem z pieczonych buraków / Warming cream of beetroot soup Cielęcina w Sosie Kurowym Zupa z cukinii
Weekendy w domu i ogrodziemarki Delimano stajesz się posiadaczem trzech różnych ostrzy - bardzo ostrych, wykonanych ze stali nierdzewnej. Z każdym przygotujesz inny kształt pokrojonych warzyw. Szersze spiralne ostrze - do stworzenia linguini z cukinii czy papryki Cieńsze spiralne ostrze - do stworzenia makaronu warzywnego Wstążeczkowe ostrze - do cięcia ziemniaków, marchewki i cebuli bez łez :) Sposób używania krajalnicy jest bardzo prosty. Obierasz lub nie obierasz
Zdrowie na języku :PSkładniki: 2 cykorie 4 ogórki konserwowe pół cebuli czerwonej Sos: 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sarepskiej Sposób wykonania: Cukinię kroimy w krążki, zostawiając twardą końcówkę. Ogórki kroimy w plastry. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Majonez mieszamy z musztardą. Polewamy surówkę sosem i delikatnie mieszamy
Qchnia po prostuPozostałe grupy przygotowywały: krem z pieczoną dynia, imbirem, kawą Inka i grzankami smażony kalafior z morelami, kawą Inka i orzechami laskowymi łosoś z białą kaszą gryczaną w emulsji kawowej, cukinią i pesto ziołowym creme brulee z kawą Inka i pieczoną gruszką Kalafior podbił moje kubki smakowe i serce. To było coś wspaniałego. Nie będę dużo pisać, by były
kolorowotorcikowo