Przeszukując różne przepisy - na dynię nic ciekawego nie znalazłam... Wcześniej bawiłam się z cukinią ( klik ) i pomyślałam, że zrobię coś podobnego. I to była dobra decyzja! Dynia znikała prosto ze słoika, choć świetnie komponuje się też w różnych sałatkach i deserach! Polecam! 1,5 kg dyni 1,5 l wody 2 płaskie łyżeczki kwasku cytrynowego 1/2 kg cukru 1 opakowanie
Di gotujeGłównym składnikiem lasagne są płaty makaronu przekładane sosem i zazwyczaj mięsem. U mnie dziś wegetariańska wersja tej popularnej potrawy. Wyszła równie pyszna! Składniki: 1 opakowanie makaronu lasagne 1 młoda cukinia 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 marchewka 1,5 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki soku pomidorowego ½ szklanki startego parmezanu tymianek bazylia sól i pieprz do smaku
Tradycyjna KuchniaViolaPassion ViolaPassion Zapiekanki z ziemniaka z sosem czosnkowym NA 5 OSóB PRZEPIS: DUZE ZIEMNIAKI 8 SZT 2 XCEBULA CZERONA 1 CUKINIA 1 PAPRYKA CZERWONA 1 PAPRYKA ZOLTA ZOLTY SER PEPPERONI SZCZYPIOREK BOCZEKPOR DO OZDOBY (pokrojony w nitki patrz zdj.obok) SPOSOB: *Ziemniaki myjemy nie obieramy ze skory gotujemy na pol twardo w osolonej wodzie *wyciagamy i studzimy *kroimy wszytkie skladniki
Viola cooks with passionCzas na grilowanie ,uwielbiam szaszłyki Składniki: (w zależności ile szaszłyków robimy) Pierś z kurczaka wędzony boczek ogórki kiszone cukinia papryka żółta czerwona cebula czerwona i biała Do marynaty mięsnej : olej,czosnek,majeranek,słodka papryka,tymianek ,oregano,cząber ,sól,pieprz Sposób: Kurczaka kroimy w większą kostkę i marynujemy na minimum godzinę im dłużej tym lepiej. Kroimy nasze warzywa wedle uznania
Viola cooks with passionłyżki smalcu Kilka łyżek oliwy z oliwek 3 ząbki czosnku plus kilka do marynaty Warzywa : marchew , cebula czerwona , cebula biała,por ,korzeń pietruszki ,fasolka,natka piertuszki (połowa) cukinia Sposób: Jak zwykle dobrze jest kurczaka umyć,oczyścić przeciąć na pół od korpusu i zamarynowac w wodzie, majeranku ,czosnku i soli na całą noc. Następnie rozpuszczamy kostkę rosołową
Viola cooks with passionkogoś obrazić swoim zdaniem ,ale myślę że niektórych rzeczy nie powinno się zmieniać, i nie które potrawy powinny zostać nietknięte. Tatar wołowy z oliwkami ,tatar z grzybami ,tatar z cukinia samą marchewką a nawet frytkami. Ja się pytam co to jest?????????????????????Na pewno nie oryginalny tatar!!!!!! Tatar wołowy powinien być z ogórkiem i cebulką Tego "Pana" jakim jest
Viola cooks with passionprawdziwa uczta dla kubków smakowych. Tak bogaty okres w świeże owoce i warzywa nie zdarza się w żadnym innym miesiącu, mamy w czym wybierać, maliny, jeżyny, borówki amerykańskie, młode cukinie, kabaczki, dynie, które smakują teraz najlepiej, młode jabłka, gruszki, brzoskwinie, ogórki gruntowe czy prawdziwe pomidory niehodowane w foliach. I jak tu nie kochać wakacji? Nie da się ;-))) Dzisiejsza propozycja
SMYKWKUCHNIPrawdziwe węgierskie leczo przygotowuje się z papryki pomidorów i cebuli smażonych na prawdziwym dobrej jakości oleju rzepakowym lub na wędzonej słoninie, w oryginalnej wersji nie dodaje się mięsa ani cukinii (tak przynajmniej podają niektóre źródła). O czym trzeba pamiętać przygotowując prawdziwe idealne leczo? Po przeanalizowaniu wielu przepisów z wielu różnych książek kulinarnych (zarówno tych starszych jak i tych młodszych) oraz
zdrowa vege kuchniagdyż menu zawiera propozycje kilkunastu zestawów smakowych. Zaczynając od klasycznych Classic Burger z sosem BBQ, Cheese Burger z serem cheddar, poprzez burgery smakowe jak choćby Curry Burger z grillowaną cukinią, Italian Burger z grillowaną salami peperoni, Onion Burger z krążkami cebulowymi, aż po ekstremalne smaki typu Diablo Hot Spice Burger – "piekielnie pikantny o mocy porównywalnej do ukąszenia skorpiona" jak twierdzi
Grunt to przepis!nalewkami i winem. Mam ręce pełne roboty, ale za to jaki efekt!!!. A poniżej znajdziecie linki do ulubionych przepisów na przetwory i nalewki : Ogórki po meksykańsku Sałatka z cukinii do słoików na zimę Ogórki kanapkowe w plastrach z kurkumą Dżem z dyni, cytrusów i galaretki Korzenna cytryna z imbirem do herbaty Suszone pomidory w oliwie z czosnkiem, mini
Apetyczna babeczkapowracam do tego smaku zawsze gdy tylko mam okazję. Wypełnienie to oczywiście szpinak. Naleśniki ze szpinakiem w wersji wegetariańskiej będą kombinacją szpinaku, z serem feta lub parmezanem. Dodać można cukinie lub bakłażan. Można też kwestię wypełnienia pozostawić gościom, podając świeżo usmażone naleśniki i oddzielnie dodatki. Jednak, moim ulubionym połączeniem jest wspomniany szpinak z dodatkiem grzybów oraz odrobiną żółtego sera
Naleśnikiobiadu bo szybko się robi. Najczęściej kuskus podaję do dań z drobiu, podaje sam lub też od razu mieszam z warzywami. Kuskus łączyłam już z papryką oraz cukinią a teraz polecam orzeźwiającą wersję ze świeżym ogórkiem i koperkiem. składniki: 1 szklanka kuskusu 4 średnie ogórki gruntowe mały pęczek koperku olej słonecznikowy* Kuskus przygotować według instrukcji
Monia miesza i gotujeskórki. Przed wrzuceniem na grill, kiełbasę posyp mieszanką przypraw grillowych. Efekt – doskonały. Warzywne szaszłyki w kilka chwil Chcesz zaproponować gościom przekąskę wegetariańską? Grillowane warzywa to strzał w dziesiątkę. Papryka, cukinia, bakłażan i cebula – to wystarczy, by stworzyć fenomenalne szaszłyki. Wszystkie składniki pokrój dość grubo, posyp przyprawą do grilla i skrop delikatnie oliwą, a potem wrzucaj na ruszt. Wystarczy dosłownie kilkanaście
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Zapiekanka z cukinii to super sprawa, jest pyszna. Jednak trzeba pamiętać że jest to głównie woda i nawet gdybyśmy zjedli całą brytfankę zaraz czujemy głód, więc jest to świetny dodatek do obiadu. Czytaj więcej
Pychotkaaawtedy będzie on sprawnie pracował, itd. CZEGO NIE TRZYMAĆ W LODÓWCE Nie wszystkim produktom spożywczym lodówka służy. Chleb przechowywany tam dużo szybciej zrobi się czerstwy, a owoce egzotyczne, pomidory, cukinia czy też rośliny strączkowe szybciej się zepsują ( p anujący bowiem chłód niszczy ich odporność na choroby ). O CZYM PAMIĘTAĆ PRZY PRZECHOWYWANIU PRODUKTÓW? Pamiętajmy przede wszystkim, aby nie przechowywać surowego mięsa
Ostra na Słodko