Leczo, smaczne danie. średnia cukinia 1 duża cebula 30 dkg kiełbasy 2 papryki [ czerwona i zielona] 200 g pieczarek 1 pomidor słoiczek koncentratu pomidorowego około 1 szkl.wody smalec sól, pieprz, papryka ostra, majeranek Warzywa umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać smalec, dodać cebulę,kiełbasę a następnie pieczarki. Całość podsmażać około 5 minut. Następnie dodać paprykę(...)cukinię i pomidor.Wlać wodę , dodać przyprawy i dusić pod przykryciem, na wolnym ogniu ok. 15 minut. Na koniec, gdy warzywa będą już miękkie, dodać koncentrat pomidorowy i ewentualnie przyprawy
Moje domowe kucharzeniebrązowego, którego gotuje się dłużej: 20-25 minut, biały jest gotowy dokładnie po 18 minutach. Składniki: 300 g polędwiczek drobiowych 100 g ryżu (szklanka) 300 g groszku cukrowego Mała cukinia 1/2 brokuła Mała cebula Przyprawy 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka wędzonej słodkiej papryki (lub zwykłej sproszkowanej papryki) Liść laurowy Sól Pieprz 2 1/2 łyżki oleju(...)spaliło. Przywróć na drugą stronę i smaż jeszcze minutę. Krok 5 Przemieszaj widelcem ugotowany ryż, posól. Podawaj z polędwiczkami, brokułem, groszkiem cukrowym i pokrojoną w cienkie paski albo julienne cukinią. Artykuł Środa: Polędwiczki z ryżem a la pilaf pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzSkładniki : ● 12 kwiatów cuknii ● 1 białko jajka ● 75 g mąki pszennej ● 2 szczypty proszku do pieczenia ● ok.120 ml wody gazowanej ● Oliwa z oliwek (lub inna, do smażenia) Przygotowanie : Kwiaty cukinii delikatnie oczyść. W misce wymieszaj mąkę, 2 szczypty proszku do pieczenia i 2 szczypty soli. Domieszaj 1 łyżkę oliwy z oliwek, 1 białko i dodawaj stopniowo, mieszając trzepaczką, około(...)wody gazowanej, aż do uzyskania konsystencji dość gęstego ciasta naleśnikowego. Zanurzaj w cieście pojedyncze kwiaty cukinii. Smaż na rozgrzanym oleju, po czym osącz na ręczniku papierowym. Dopraw do smaku solą, pieprzem lub przyprawami np curry czy pieprzem Cayenne. Możesz również faszerować kwiaty cukini ricottą wymieszaną ze startym parmezanem (ok. 180 g ricotty i 30 g parmezanu
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPoniedziałek – Tagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi Wtorek – Polędwiczki drobiowe z młodymi ziemniakami, fasolką i gotowaną kukurydzą Środa – Polędwiczki drobiowe z brązowym ryżem, groszkiem cukrowym, cukinią i brokułem Czwartek – Stir fry z polędwiczką, warzywami i makaronem ryżowym Piątek – Zupa brokułowa z grzankami Pobierz menu na tydzień Wszystkie składniki na dania na 5 dni kosztowały(...)góry ułożonego planu: 1. W garnku parowym gotują się ziemniaki, fasolka i groszek cukrowy – 10 minut 2. W międzyczasie na suchej patelni podpieka się pokrojona papryka i cukinia, które później trafią do stir fry – 5 minut 3. Na rozgrzaną patelnię trafiają pomidorki koktajlowe – podpiekają się na dużym ogniu po przykryciem 4. W międzyczasie przyprawiamy polędwiczki: jedną partię
Niedzielny kucharzulubionych potraw obiadowych to danie zajmuje pierwsze miejsce, mogłabym jeść je codziennie! Pycha J Składniki na 2-3 porcje ¾ szklanki ryżu arborio 1,5 szklanki młodego bobu 2 małe cukinie 2 małe cebule 3 ząbki czosnku Około ½ litra warzywnego domowego bulionu 2 łyżki mascarpone ½ szklanki białego wytrawnego wina Pęczek natka pietruszki duża garść startego sera parmezan lub grana padano(...)czosnek obrać, posiekać drobno w kostkę. Na głębokiej patelni rozpuścić masło z oliwą, wrzucić cebulkę i czosnek, zeszklić pod przykryciem 2-3 minuty , dodać pokrojoną na pół plasterki cukinię, wsypać ryż i podsmażyć kilka minut aż ryż nabierze szklistego koloru, wlać wino, dusić do odparowania. Stopniowo wlewać po pół szklanki gorącego bulionu , każdą następną porcję wtedy gdy ryż całkiem
Wanilia i Kardamonodpowiedź na pytanie co jeść na diecie GRILLOWANY ŁOSOŚ Ilość porcji: 1 Przygotowanie: 30 minut Składniki: – 2 porcje świeżego łososia – oliwa z oliwek – 8 plastrów cukinii – 1 duży pomidor – sól i pieprz – 1 cytryna – 200 ml jogurtu greckiego – 2 ząbki czosnku – 1 długi ogórek szklarniowy – garść świeżej mięty – ugotowana(...)quinoa do podania Przygotowanie: Łososia polej odrobiną oliwy, dopraw solą i pieprzem. Podobnie postąp z pokrojonym w grube plastry pomidorem oraz cukinią. Cytrynę przekrój na pół. Na grillu na specjalnej srebrnej tacce lub na patelni grillowej przygotuj łososia oraz warzywa. Warzywa powinny pięknie się zarumienić a łosoś usmażyć w środku. Cytrynę także zgrilluj ze strony z której została przekrojona
nietylkopasta.plogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków
Kulinarne przygody Gatitynajnowszej książce Kuchni Lidla, ja podaje go z moimi zmianami. Salatka z kaszy bulgur i grillowanych warzyw 200 g kaszy bulgur 300 ml wywaru warzywnego 1 cebula 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 6 zielonych szparagów 2 łyżki oliwy sól i pieprz sos: 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki sosu sojowego ciemnego 100 ml oliwy skórka(...)wersji vegan Kaszę zalewamy gorącym wywarem i odstawiamy pod przykryciem na ok 15 minut. Warzywa myjemy, kroimy: paprykę i cebulę w grubą kostkę, szparagi na 1 cm kawałki, cukinię na plastry. Warzywa układamy na blasze z papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika pod grzałkę grillą (lub na patelnię grillową, lub w folii aluminiowej na grillu tradycyjnym). Grillujemy
Dzieje kuchennej WiewiórySurowe raviolo z cukinii. Brzmi dziwnie? Czytajcie dalej, by przekonać się o co chodzi 🙂 Ten przepis przygotowałam specjalnie na stronę moich włoskich przyjaciół – Bruno i Daniela prowadzą sklep ze zdrową żywnością i ekologicznymi produktami La Gallina Cubista w Pontremoli 🙂 (gorąco polecam i zachęcam do odwiedzenia, jak będziecie w okolicy!). Mam to szczęście, [...] Artykuł SUROWE RAVIOLO Z CUKINII pochodzi
SandraFrej.comogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków
Kulinarne przygody Gatitytutaj mamy jajka z płynnym żółtkiem, z warzywami i pikantną kiełbasą chorizo, za którą przepadam. Podana z chrupiącym pieczywem smakuje bosko. Można tutaj dodać też inne ulubione warzywa, np cukinię, jednak ja dodałam to co w tamtym momencie miałam pod ręką. Jeżeli tak jak ja zasmakujesz a w tego typu śniadaniach, a nie przepadasz za tak pikantnymi smakami, polecam także(...)moją szakszukę z chorizo, cukinią i ciecierzycą bo też jest przepyszna! Scroll down for recipe in English Szakszuka z chorizo z chili (4 porcje) Składniki: olej roślinny do smażenia 1 czerwona cebula, pokrojona w kostkę 4 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 czerwona papryka, bez pestek, pokrojona w kostkę 1 czerwone chili, pokrojone w drobną kostkę 150 g kiełbasy chorizo, pokrojonej
karmelowyindyka. Odkładamy na 1/2 godziny (a najlepiej na całą noc). Grillujemy piersi aż będą kruche i soczyste. Następnie na tej samej patelni grilujemy aż się zarumieni z każdej strony cukinię pokrojoną w grubsze plastry. Następnie płukamy szpinak i wrzucamy na zwykłą rogrzaną patelnię z dodatkiem łyżki oleju rzepakowego. Skrapiamy lekko cytryną i smażymy aż liście szpinaku zwiędną. Nagrzewamy piekarnik(...)minutach posypujemy opcjonalnie tartym parmezanem). Ryż jaśminowy gotujemy wg instrukcji na opakowaniu dodając 2 łyżeczki przyprawy curry. Indyka wyciągamy z piekarnika ukladamy na talerzu dodajemy ryż jaśminowy i ugrilowaną cukinię. Artykuł Indyk z ajvarem i szpinakiem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEogórków sałatkę z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem sałatkę z cykorii z kiszonym burakiem surówkę z kiszonej kapusty z granatem surówkę z kapusty z marchewką i jabłkiem spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym kalafior w pikantnym sosie pomidorowym wegańską kalafiornicę frytki z dyni piżmowej wegański bigos wegańskie burgery z kalafiora grillowaną cukinię z warzywami po grecku zakwas z buraków
Kulinarne przygody Gatitydelikatną frittatę jajeczną z warzywami i serem. Robi się ją bardzo szybko i super smakuje. Polecam Składniki: 4 jajka L 1 średnia marchewka pół cebuli średniej pół małej cukinii 100 g mozzarelli szczypta soli i pieprzu łyżeczka płatków suszonych pomidorów Przygotowanie: Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki (1-2 mm). Cebulkę kroimy drobno a cukinię w małą kosteczkę
słodkie i nie tylko historie kulinarneczyli motylki. Sałatka makaronowa z mozzarellą / 1 porcja Składniki: 100 g ugotowanego wcześniej makaronu farfalle czyli kokardki 1 pomidor kilka kuleczek mozzarelli 2 łyżki startej na dużych oczkach cukinii 2 szczypty suszonego oregano 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól do smaku Przygotowanie: Makaron przekładamy do miseczki. Pomidora ze skórą kroimy na ćwiartki, a następnie na plasterki. Dodajemy do makaronu(...)Kuleczki mozzarelli rozrywamy i dodajemy do makaronu. Oliwę z oliwek mieszamy z solą i oregano. Dressingiem polewamy sałatkę i mieszamy. Na wierzchu układamy startą cukinię
Moja smaczna kuchnia