Pyszny domowy pasztet z cukinii i ziemniaków . To taka warzywna zapiekanka z tartą cukinią, ziemniakami oraz cebulą i kilkoma dodatkami, które sprawiają, że pasztecik wychodzi super smaczny i aromatyczny. Jeśli lubisz pieczone warzywa, to spodoba Ci się również mój przepis na pasztet z soczewicy lub pasztet jaglany z warzywami
AniaGotuje.plmój debiut jeżeli chodzi o tę zupę. Jestem pewna, że częściej będzie gościć na naszym stole. Polecam ją i wam. Składniki: 100 g fileta z kurczaka 1-2 młode cukinie ( małe ) 2 szklanki zielonego groszku 2 marchewki 3-4 ziemniaki 3 ząbki czosnku 2 garści poszatkowanej kapusty Kawałek pietruszki Pomidory z puszki – 1 Sól Pieprz 2 l wody Wykonanie: Fileta(...)kurczaka gotujemy w osolonej wodzie, zdejmujemy szum. Do wody w pierwszej kolejności trafiają pokrojone w kostkę marchewki, pietruszka. W dalszej kolejności ziemniaki, groszek a na koniec kapusta z cukinią i oczywiście pomidory z puszki. Całość doprawiamy solą i pieprzem oraz czosnkiem. Gotujemy do miękkości wszystkich produktów. Fileta z kurczaka wyjmujemy, kroimy i ponownie umieszczamy w zupie. Podajemy na ciepło. SMACZNEGO
Smaki Ewydobrze mi nie wychodzi jak tego typu sałatka. O zdrowotności nie muszę wspominać? Składniki: 1 pęczek botwinki pół kostki białego sera pół szklanki niepalonej kaszy gryczanej pół małej cukinii 1 mała cebula 1 ząbek czosnku pół pęczka koperku sok z połowy cytryny sól pieprz oliwa (przepis na 2-3 porcje) Kaszę gotujemy al dente, odcedzamy. Botwinkę dokładnie myjemy, szatkujemy. Buraczki(...)jeżeli botwinka takie posiada) obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojone w kostkę cebulę i cukinię, rozdrobniony czosnek, buraczki, smażymy 2 minuty. Pod koniec wrzucamy liście botwinki i smażymy paręnaście sekund. Do miski wrzucamy kaszę, podsmażone warzywa, poszatkowany koperek, dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz. Mieszamy. Przed podaniem posypujemy pokruszonym białym serem
KardamonovySkładniki : 3 kg zielonych, gruntowych ogórków 1 kg młodej cukinii 1/2 kg marchwi 1/2 kg papryki 1/2 kg cebuli 1/4 szklanki soli 7 ząbków czosnku pokrojonego w plasterki Zalewa: 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 2 szklanki wody 1 i 1/2 łyżki soli dodatkowo: Do każdego litrowego słoika włożyć: 2 ziarna ziela angielskiego, 1 liść laurowy, 10 ziaren pieprzu czarnego(...)ciut ziaren gorczycy, kto lubi doda jeszcze kilka plasterków czosnku. Przygotowanie : Umyte ogórki, obraną cebulę i cukinię w skórce pokroić w plastry Obraną marchewkę podgotować lekko w garnuszku, pokroić po ugotowaniu w plasterki Wszystkie warzywa przełożyć do dużego garnka lub miski, posypać 1/4 szklanką soli, wymieszać i pozostawić na 2 godz. Przygotować zalewę z podanych składników- zagotować Warzywa odcisnąć dokładnie
Proste PotrawySkładniki: 1 pęto kiełbasy 1 papryka 1 cebula 4-5 pieczarek 1/2 bakłażana 1/2 cukinii przyprawa do szaszłyków Przygotowanie: Kiełbasę pokroić w półcentymetrowe krążki. Paprykę w kostkę, cukinię, bakłażana i pieczarki … Czytaj dalej Szaszłyki z kiełbasą
czarrna od kuchnidżemem czy owocami. Puszyste i delikatne pancakes idealnie sprawdzą się jako pyszne śniadanie czy kolacja. Spróbujcie sami! A jak macie ochotę na inne fit przepisy, polecam Makaron z cukinią, pomidorem i fasolką – idealny na upał oraz Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese . Follow my blog with Bloglovin Artykuł Fit pancakes na bazie płatków owsianych
A to pestkaminut. Teraz już czas na ziemniaki, rozłożyć je naokoło mięsa. Ponownie piec 20 minut, ale zwiększyć temperaturę do 220 . Najlepiej piec z funkcją termoobieg. Cukinię pokroić w plasterki i delikatnie posypać solą i zostawić na chwilkę. Dodać do zapiekanki wcześnie jak pozostałe warzywa. W osolonej wodzie ugotować warzywa, oprócz cukinii. Jak już ziemniaki są zarumienione rozłożyć warzywa. Piec już tylko
Kuchnia Pokoleńładniki: 1,5 kg cukinii 0,5 kg cebuli 0,5 szkl. cukru 0,5 szkl. octu jabłkowego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 papryka czerwona 1/2 łyżeczki chili 600g przecier pomidorowy 1 łyżka soli Wykonanie Umytą ,obrana cukinie i cebulę , zetrzeć na tarce jarzynowej. Włożyć do miski ,wymieszać z 1 łyżka soli i zostawić na noc. Rano odsączyć
w mojej kuchnirestaurację Dalmatina. Kolejny raz nie znalazłam strony internetowej. Może to taka natura chorwacka, że dobrego reklamować nie trzeba :) Poniżej przedstawiam dania na które się zdecydowaliśmy. Dorada podana z grillowaną cukinią, frytkami, szpinakiem i ćwiartką cytryny. Podobnie jak w Konobie MAX ryba została ugrillowana tak, aby była delikatna i soczysta w środku, a skórka pozostała chrupiąca. Moja mama naprawdę wczuła się(...)daje morze, a w weekend dopiero mięso. Gigantyczna porcja, którą po jednej zamówili sobie mój mąż i tata. W mojej ocenie mix grillowanych mięs (przeróżnych) z frytkami, cukinią i ajvarem spokojnie wystarczyłby dla dwóch osób. Bardzo dobrze przyrządzone mięsa. No i na koniec przyszła pora na moje danie. Średniowysmażony idealny stek, którym bez cienia wątpliwości Dalamtina skradła moje serce
Karola gotujeszybkim i smacznym przepisem na to nieskomplikowane, jednogarnkowe danie :) Składniki na ok. 4 porcje: 4 kiełbaski śląskie 1 duża cebula ok. 400 g pieczarek 2 czerwone papryki 1 średnia cukinia 3-4 dojrzałe pomidory (lub puszka krojonych pomidorów) 0,5 łyżeczki cukru ew. 2 duże łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, słodka papryka wędzona w proszku Kiełbaski pokroić w półplasterki(...)zależności od ich wielkości) i dodać do garnka, gdy cebula zacznie się złocić. Całość posolić, przykryć i smażyć aż pieczarki puszczą sok. W tym czasie oczyszczoną paprykę i nieobraną cukinię pokroić w dużą kostkę. Wrzucić je do garnka, wymieszać. Na koniec dodać sparzone, obrane i pokrojone w kostkę pomidory, przyprawy oraz koncentrat i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem
Simply FoodTaki szybki i smaczny obiadek. 2 kg cukinii 2-3 marchewki 1 cebula 0,5 kg kiełbasy 5 łyżek koncentratu pomidorowego 200 ml wody 3 łyżki oliwy sól, pieprz listek, ziele papryka słodka, ostra Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce.Cebulę pokroić w kostkę lub piórka.Cebulę lekko zeszklić na oleju, dodać marchewkę i smażyć razem około(...)minuty, następnie dodać pokrojoną kiełbasę. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać od smażonej warzyw z kiełbasą.Całość zalać koncentratem wymieszanym z wodą oraz przyprawy. Dusić na małym ogniu do momentu, aż warzywa będą miękkie
Moje domowe kucharzeniebataty: pokroić w kostkę, skropić oliwą, wyłożyć na blachę wyłożona papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego na 220 stopni, piec około 20 minut (ostatnie 5 termoobieg) . Sałatka : Kroimy cukinie, ogórek zielony, cukinie, koperek skrapiamy octem jabłkowym niefiltrowanym i olejem lnianym tłocznym na zimno, odstawiamy na godzinę do lodówki. Dodajemy ugotowana cieciorke i ewentualnie doprawiamy solą kłodawską. Podajemy z kiszonym
Szkrab Je Samzastąpić ryżem czy nawet makaronem. WEGAŃSKA POTRAWKA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I ZIELONĄ PASTĄ CURRY Czas przygotowania 20 minut Z podanych składników wyszła jedna porcja Pół szklanki mleczka kokosowego Pół cukinii 5-6 pomidorków koktajlowych Szklanka ugotowanej ciecierzycy Łyżka zielonej pasty curry (lub mniej w łagodniejszej wersji) Mleczko kokosowe wymieszać z pastą curry i gotować na małym ogniu Cukinię pokroić
HealthyCreationsŚwietny przepis na kolorową i zdrową sałatkę z kaszą jaglaną. To pyszna i szybka sałatka bez mięsa, za to z podsmażoną cukinią. Idealne połączenie słodyczy mięciutkiej cukinii z delikatnym smakiem kaszy. Sałatka z kaszy jaglanej to super propozycja zarówno na obiad, jak i na kolację czy dodatek do dań głównych na przyjęcia. Jeśli lubisz takie warzywne pyszności
AniaGotuje.plrodziny. Niesamowitego smaku nadaje świeży koperek. Sposób smażenia oraz składniki sprawiają, że obiad jest zdrowy, idealny dla dzieci. U nas zagoszczą jeszcze nie raz. 1 filet z kurczaka ½ młodej cukinii 100 g żółtego sera 1 pęczek świeżego koperku 5 pieczarek 1 biała cebula 4 duże jajka ¼ szklanki mleka 2 łyżki mąki ryżowej Sól Pieprz Czosnek granulowany Przyprawa do mięsa Filet(...)piersi kurczaka kroimy w bardzo mała kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do mięsa. Cukinię obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ser oraz pieczarki ścieramy również na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy nożem. Cebulę kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki dodajemy do mięsa. Wbijamy jajka, wlewamy mleko i wsypujemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 minut do lodówki
VioletoweKucharzenie