Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 torebki ryżu 1 łyzka vegety 1/2 papryki 1/2 cukini 1 łyżka koncentratu 20 dag pieczarek 1 cebule 2 ząbki czosnku 10 dag startego sera żółtego 2-3 łyżek majonezu 2-3 łyzki ketchup łagodny 2 łyzki masła przyprawa gyros papryka słodka ,ostra
Ugotujmy Cośmoże się równać do domowo wykonanego szaszłyku z elektrycznego grilla. ,,, Ale,na dobry początek: Szaszłyk drobiowy SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 żółta papryka 1 cebula 1 cukinia kilka pieczarek kilka plasterków boczku przyprawa do grilla, oliwa z oliwek z czosnkiem Wszystkie produkty należy umyć i oczyścić. Pokroić w kostkę, następnie wsypać do jednej miski. Przyprawić przyprawą do grilla
MarciochaKucharzySKŁADNIKI: 150 g kaszy bulgur 500 g mięsa mielonego wieprzowego papryka czerwona i zielona natka pietruszki 1 duże jajko bulion warzywny sól, pieprz, czosnek, papryka słodka puszka cieciorki 1 cukinia 1 cebula 2 puszki pomidorów z puszki kiść boczniaków (ewentualnie) sól, pieprz, czosnek, tymianek, oregano, chilli Kaszę bulgur zalać wrzącym bulionem 1 cm nad kaszę, dodać pietruszkę, zamieszać i odstawić
MarciochaKucharzyLato powolutku dobiega końca... ale właśnie teraz najlepsze są bakłażany cukinie czy dynie Zapiekany bakłażan faszerowany kaszą z mięsem mielonym SKŁADNIKI: 2 bakłażany 1 łyżka oliwy z oliwek 400 g mielonego mięsa garść kaszy bulgur sos pomidorowy 1 cebula 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, papryka, zioła, lubczyk 2-3 łyżki bułki tartej do posypania Bakłażany umyć i pokroić
MarciochaKucharzyMoje ulubione warzywo strączkowe z aromatyczną hiszpańską kiełbasą chorizo SKŁADNIKI: 100 g ciecierzycy 1 cukinia 1 cebula kolorowe papryki 4-6 pomidorów 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, pasta paprykowa, tymianek, lubczyk, zioła prowansalskie, oliwa kuskus Ciecierzyce moczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin i następnie gotować przez 45 minut w lekko osolonej wodzie, aż ciecierzyca będzie
MarciochaKucharzyoraz rozmaryn i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 10 minut do uzyskania spieczonej skórki . Dzielimy na porcje i podajemy z resztą składników. DODATKOWO młoda mini cukinia pieczarki w całości - pieczone razem z polędwicą szpinak boćwina por - zaparzony kilka sekund by można było go związać Smacznego
na gaziemarchew, buraki, seler, pietruszka, rzodkiew, rzodkiewka, rzepa, - warzywa kapustne - kapusty wszelkie łącznie z brukselką, kalafior, brokuł, kalarepa, jarmuż, - warzywa cebulowe - cebula, czosnek, por, szczypiorek, - warzywa dyniowate - dynia, ogórki, kabaczek (cukinia), - warzywa psiankowate - pomidor, papryka, bakłażan - ale zapomnijcie o ziemniakach!!! - warzywa liściowe - sałata, rukola, roszponka, szpinak, boćwina, seler naciowy, natka pietruszki, cykoria, warzywa przyprawowe, zioła. O strączkach wszelkich zapominamy, również
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEkanapek śniadaniowych, bądź dań głównych mięsnych oraz warzywnych. Składniki: (na 1 słoiczek około 200-250 ml) 3-4 duże ogórki szklarniowe (bardzo długie, o gładkiej skórce- długością podobne do cukini) 1,5 do 2 szklanek cukru sok z całej cytryny półtorej łyżeczki kwasku cytrynowego poszatkowane świeże listki mięty z kilku gałązek Przygotowanie: 1. Górki umyć dokładnie. Nie obierać
KreatywnePinyBrownie chyba najlepsze jakie do tej pory próbowałam, do tego bez grama tłuszczu i z dodatkiem cukinii. Ciasto jest mocno czekoladowe, wilgotne i z dużymi kawałkami czekolady w środku. W takie wietrzne poniedziałki potrzeba coś dobrego na poprawę humoru. A wiecie co najlepiej wpływa na jego zmianę ;) Bazowałam na przepisie z blogu Cake Time. Składniki200
Pink Envelopeblokowiska, do mojej małej kuchni, wielkich kubków na kawę i blaszek na muffiny :) Pierwsze co przygotowałam dla Was to przepis na wyborny makaron z pesto, do którego dorzuciłam sporą cukinię. Zostawiam Wam kuszące pesto i zbieram siły na ogarnięcie walizki, która ciągle czeka
Pink Envelopemięsa, pikantne z grillowaną cukinią – buraczane burgery. Jestem w 100% mięsożercą, ale czasem lubię spróbować zastąpić czymś mięso. I tak dziś w pełni poświęcam post burakowi. Inspiracją do burgerów był sam burak, który leżał w lodówce już 5 dzień, a ja ciągle otwierając ją zastanawiam się, co też mogę z niego zrobić
Pink Envelopekoncentratu i pomidorów. Bo to akurat miałam w domu. A czego użyłam do tego lekkiego, dietetycznego i smacznego dania? -makaron u mnie tagliatelle -kapusta biala -marchewka -kalarepa -seler -cukinia baby -bazylia -kalafior -zielona natka pietruszki -oliwa z oliwek OLITALIA od IndexFood Wszystkie warzywka starłam na tarce o dużych oczkach i poddusiłam w wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, kminku oraz
Z Kuchni Do Kuchniorkiszowej typ 2000 100 gram masła 1 żółtko szczypta soli 2-3 łyżki kwaśnej śmietany lub jogurtu naturalnego opcjonalnie łyżka wody, jeśli ciasto nie chce się kleić Farsz: 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 6-7 pieczarek 1 ząbek czosnku majeranek, zioła prowansalskie sól, pieprz oliwa z oliwek Masa jajeczna: 3 jaja + pozostałe białko z ciasta kruchego szczypta soli 60 gram startego
Mango Papajaorientalnym sosie. Smacznie i naturalnie bez fixow i gotowych rozwiązań - żeby nawet mój mały, półtoraroczny buntownik mógł spróbować;) Składniki podwójna pierś kurczaka 2 średnie marchewki czerwona papryka mała cukinia zielona fasolka (najlepsza ta cienka) średnia cabula 3 cm kawałek imbiru 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu pieprz łyżka oleju roślinnego łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/3 szklanki wody kolendra Przygotowanie
Kulinarne Inspiracjeskładany na połowę. Osobiście preferujemy pieczenie ich po dwa na patelni i nakładamy gulasz na wierzch. Łatwiej się robi i wygodniej konsumuje. Składniki gulasz: 1 puszka soczewicy 1 młoda cukinia 1/2 papryki czerwonej 3 gałązki selera naciowego 1 duża cebula 2-3 łyżki kukurydzy konserwowej 1 passata ok. 250 ml oliwa z oliwek pieprz, ostra papryka, słodka papryka, oregano
vegetanie