Można zamówić także piwo litrowe, które jest serwowane w dużych kuflach (13-14 zł). Po jakimś czasie zdecydowałam się jeszcze na paste: zamówiłam tagliatelle z cukinią i polędwiczkami wieprzowymi (ok. 26 zł). Porcja dania była spora, ale aromat zachęcał do jedzenia. Polędwiczki świetnie komponowały się z makaronem i kremowym sosem. To danie z pewnością mogę polecić. Do Browaru Zamość
Pasja SmakuIwoną . Pomysłów było naprawdę wiele, ale ostatecznie zdecydowałyśmy się na faszerowane roladki z kurczaka (szpinak, czerwona cebula i ser z niebieską pleśnią) oraz sałatkę z makaronu pełnoziarnistego z cukinią i fasolką szparagową oraz dużą ilością czosnku. W międzyczasie na innych stanowiskach także powstawały ciekawe i kolorowe potrawy. Oczywiście żadna z nas nie odmówiła sobie rozmów z innymi blogerkami, podglądałyśmy się
Pasja Smakufrytki są dobrze zrobione, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Cena trochę za wysoka, Lub Burger wypada po tym względem lepiej. Burger Włoska Robota Pizza Czuły Pirat to cukinia, pesto, kozi ser i krewetki (prawie niewidoczne, czuć, że nie są to krewetki koktajlowe najlepszej jakości). Pizza w ocenie Męża, jak i mojej była mało wyrazista, a ciasto słabo wypieczone
Pasja Smakusałatek i doskonale smakują z sezonowymi warzywami. Na pierwszą letnią sałatkę wybrałam mój ulubiony pęczak i młodziutki bób. Miało być sycąco ale i lekko. Wy możecie dodać grilowaną cukinię, pomidorki, kukurydzę, rybę lub ulubiony ser. Na koniec całość koniecznie skropcie nitką tymiankowo-cytrynowego dressingu z oleju rzepakowego, ktory jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego nie powinno zabraknąć
Mia Cucina Sofietajedynie nasza propozycja podania takich szparagów, w przyrządzeniu możecie zabawić się kreatywnością i zamienić składniki na Wasze ulubione np. filet z innej ryby, szynkę szwarcwaldzką, zielone szparagi, paski cukinii lub awokado, do sosu dodać mozarellę lub musztardę, świeży koperek lub inne ulubione zioła: do odważnych świat należy
Symfonia Smakówjeszcze bedzie czas ;) Przepis znalazlam w zakupionej przypadkiem francuskiej gazetce "Maxi cuisine 10/11 2009" i od razu mialam ochote go wyprobowac. Wprowadzilam jednak pare zmian mi. zastepujac ziemniakami cukinie, ktorej akurat nie mialam. Zapraszam wiec na moje jesienne placuszki, czestujcie sie :) Placuszki z dyni i ziemniakow skladniki dla 2 osob: 3 srednie ziemniaki 300g dyni brokul - okolo 125g 1 jajko
Przysmaki Karolkiprzyjemnoscia donosze, ze moj przepis na Grillowane roladki z cukini i kurczaka w boczku zostal wyrozniony w konkursie zorganizowanym przez serwis Ugotuj.to i Gazete Wyborcza. Ten i inne sprawdzone przepisy biorace udzial w konkursie znajda sie w dwoch ksiazkach "Kuchnia na majowke", ktore ukaza sie jako dodatek do Gazety Wyborczej dzis (28 kwietnia - miesa, przekaski, salatki, sosy) i jutro
Przysmaki KarolkiJakis czas temu do mojej kuchni zawitala dynia. Podobnie jak latem cukinia, tak teraz dynia zdominoala moje gotowanie. Wszystko za sprawa upraw mojej sasiadki. Dynie w Jej ogrodzie obrodzily w tym roku jak nigdy dotad. Ten urodzaj sprawil, ze zostalam obdarowana kilkoma okazami. Na otwarcie sezonu dyniowego zaserwowalam pyszna zupe , ta sama, od ktorej zaczela sie moja przygoda
Przysmaki Karolkibardzo mi tego brakowalo. Teraz czekam na pierwsze ogrodowe uprawy. Juz widac jak wschodzi salata i rzodkiewki. Truskawki puszczaja mlode listki. Niedlugo zacznie sie wysiew ogorkow i cukini. Ciekawe czy podobnie jak rok temu i teraz bedzie urodzaj tej ostatniej? Tak piekny dzien byl tez dobra okazja by rozpoczac sezon grillowy. A do grillowanych mies byla pyszna salatka, ktora goraco
Przysmaki Karolkizaczac zyc normalnie, choc juz nigdy nie bedzie tak jak kiedys. Narazie nie poczynilam w kuchni nic spektakularnego.Pare przepisow wciaz czeka na przetestowanie, szczegolnie kilka pomyslow na dania z cukinia, ktore mam w glowie od zeszlego roku. Jest tez pare fajnych pomyslow na owoce, jednak nie wiem czy czas pozwoli by sie podzielic nimi jeszcze tego lata. Tymczasem dzis
Przysmaki KarolkiSezon na cukinie oficjalnie rozpoczęty . Cieszę się przeogromnie, bo wręcz uwielbiam to warzywo. Niebawem zamieszczę nowy wpis cukiniowy. Już teraz zapraszam. Mileno popołudnia Wam życzę
Przysmaki Karolkismaczny i szybki obiad. Wystarczy mieć pierś z kurczaka i kilka dodatków, jakich to zależy od tego, co jest w lodowce. A nadaje sie wszystko pieczarki, papryka, oliwki, kukurydza, cukinia, pomidory suszone i co tylko wam przyjdzie do głowy. Sprawdza się zawsze na zimno i ciepłu, również do kanapek. Te kotleciki są u nas najczęstszym daniem. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikKabaczek, czyli inaczej cukinia, znany jest ze wspanialego smaku. Ponadto odkwasza organizm oraz pomaga w przemianie materii. zycze smacznego
Smaki EdytyZapraszam na rybe pieczona w warzywach w sosie czosnkowo ziolowym Kroimy pieczarki, papryke, cukinie, brokuly kalafior I por Wrzucamy do naczynia zaroodpornego, na wierzch kladziemy dorsza. Sos czosnkowy- jogurt grecki ok 200 ml, smietana ok 200 ml, 4 zabki czosnku, ziola- majeranek, bazylia, oregano, tymianek I pietruszka. Mieszamy I dodajemy ok 100 gr sera mozzarella Zalewamy rybe. Pieczemy
Smaki EdytyLeczo , czyli obiad na wczoraj :) Pokroilam- kielbasa slaska , cebule, pieczarki, papryke, cukinie Podsmazylam cebule na niewielkiej ilosci oleju, dodalam kielbase. Smazylam ok 5 min Dodalam puszke calych pomidorow I puszke pokrojonych. Doprawilam papryka, sola, pieprzem Wrzucilam pokrojone warzywa- dusialam ok 20 min na wolnym ogniu Zycze smacznego I pozdrawiam serdecznie
Smaki Edyty