nieporównywalnie intensywniejsze i przede wszystkim zdrowy bez konserwantów – same zalet 500 ml kompotu-ja użyłam wiśniowy 2 łyżki mąki ziemniaczanej ( z tej ilości wychodź bardzo gęsty) Cukier- mój kompot był słodzony więc ja już nie dodałam Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w 100 ml zimnego kompotu, resztę zagotować. Na gotujący kompot wlać rozpuszczoną mieszaninę , intensywniej mieszać do czasu
RAROSSAwtedy ciasto robi się błyskawicznie. Składniki: Biszkop tz 4 jajek (lub gotowe biszkopty) Masa Bananowa 4 banany 250 g masła roślinnego 2 galaretki cytrynowe 2 żółtka Opcjonalnie 4 łyżki cukru pudru Dekoracja 1 banan 2 galaretki truskawkowe 2 białka 1 galaretka brzoskwiniowa Masło . utrzeć . z . żółtkami, . dodać . banany . rozdrobnione . blenderem, . na . końcu . dodać . 2 . tężejące . galaretki . cytrynowe . rozpuszczone
RAROSSAmoje pierniczki są nieco jaśniejsze od tych, które proponuje siostra Aniela. Ciasto 50 dag mąki 1 łyżeczka; kakao, sody, 2 łyżki przyprawy korzennej 10 dag masła, 10 dag cukru, 10 dag miodu płynnego (jeżeli miód jest twardy należy rozpuścić w mleku) 0,5 szklanki mleka 1 jajko Przygotowanie Do mąki dodać wszystkie produkty sypkie, jajko, miód. Masło roztopić dodać mleko
RAROSSAzarówno z makaronem jaki do popijania miedzy kolejnymi potrawami. 30 dag suszonych śliwek (bez pestek) 30 dag fig 30 dag gruszek suszonych 30 dag jabłek suszonych około 5 łyżek cukru 5-6 goździki mała cytryna Wszystkie owoce płuczemy. Następnie zalewamy chłodną przegotowaną wodą tak aby pokryła owoce i moczymy przez całą noc (można każdy rodzaj owoców moczyć w oddzielnym
RAROSSApączki. W rondelku mocno rozgrzewamy olej, smażymy pączki na złoto po 2-3 minuty z każdej strony, pączki odsączamy na ręczniku papierowym. Gdy lekko przestygną posypujemy je dosyć obficie cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Smacznego! The post Pączki z jabłkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięgrzeszą inaczej niż ty. Autor nieznany Po co się przejmować brakiem mąki w szafce, gdy ma się płatki owsiane? Ciasto bez mąki i bez cukru. Składniki: 1.5 szklanki płatków owsianych 1/3 szklanki wiórek kokosowych 1/3 szklanki łuskanego słonecznika 2 duże banany lub 3 małe + 1 banan do dekoracji 6 łyżek mleka (użyłam migdałowego ) 1 łyżeczka
Weganizm infantylnykwiatka... całe nasze życie by się zmieniło. Buddha Składniki: 3/4 szklanki suchych płatków owsianych (użyłam górskich) ok. 3 i 1/2 szklanki letniej, przegotowanej wody 3 kopiaste łyżeczki kakao Ewentualnie: cukier do smaku Przygotowanie: Płatki owsiane zalewamy ok. 1/2 szklanki wody tak, aby wszystkie je pokryła, a żeby szklanka nie wypełniła się po brzegi. Odstawiamy je na chwilę
Weganizm infantylnyzależności od preferencji) 3 krople olejku waniliowego 1 łyżka oliwy z oliwek lub innego tłuszczu roślinnego (np. oleju kokosowego) szczypta soli dodatkowo: otręby z czarną porzeczką wafle lodowe bez cukru Przygotowanie: Obieramy banany i kroimy je na plasterki. Wrzucamy do miksera (jeszcze nie miksujemy). W osobnym naczyniu rozpuszczamy w wodzie kakao, dodajemy syrop z agawy, olejek waniliowy
Weganizm infantylnyłyżeczka siemienia lnianego 1/3 łyżeczki sody 1/3 szklanki wody 1/3 szklanki jagód + kilka na wierzch 10 łyżek syropu z agawy (można więcej, wedle życzenia ;)) 20g budyniu waniliowego bez cukru 1/2 szklanki mleka migdałowego lub innego roślinnego szczypta soli Przygotowanie: Mieszamy ze sobą składniki suche, tj. mąkę, kakao, proszek do pieczenia, siemię lniane, sodę. W blenderze
Weganizm infantylnyprzygotowaniu takiego oto torcika. Składniki: Opakowanie okrągłych wafli tortowych (ok. 7 sztuk) Tabliczka gorzkiej czekolady (100 g) Puszka mleka kokosowego (ok. 400 ml) Masło orzechowe Syrop z agawy lub cukier Aromat śmietankowy 1 łyżeczka kakao Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W międzyczasie przygotowujemy krem kokosowo-śmietankowy. Mleko kokosowe w postaci stałej oddzielamy od wody (puszkę możemy
Weganizm infantylnyprzy wieczku i powinno go być dość dużo. Wykładamy go do miski, do której wsypujemy także kakao, wlewamy aromat śmietankowy i słodzimy syropem z agawy/cukrem lub innym "słodzikiem" (ilość cukru według własnego uznania, ja użyłam trzech łyżek syropu z agawy). Całość dokładnie mieszamy. Możemy posłużyć się mikserem, ale łyżka lub widelec też dadzą radę! ;) Po wymieszaniu dodajemy bakalie i pokrojone
Weganizm infantylnySkładniki: 4 porcje 4 dojrzałe brzoskwinie 1 łyżka brązowego cukru (jeśli brzoskwinie są kwaśne) Wykonanie: Brzoskwinie obrać ze skórki, wyciągnąć pestkę i zmiksować blenderem. Następnie wlać do pojemników na lody. Włożyć do zamrażarki na ok. 4 godziny
Gorący kąsektajna receptura :) 2 łyżki majonezu, następnie wkrajany bardzo drobno cebulę, dodajemy 1 łyżeczkę musztardy angielskiej (albo bardzo ostrej), jeden ząbek czosnku (wciśnięty), pół małej łyżeczki octu winnego, pół łyżeczki cukru, mały ogórek konserwowy bardzo drobno posiekany. wszystko starannie mieszamy i sos jest gotowy. Kotletów niczym nie doprawiamy, uformowane smażymy na patelni grillowej z plastrami boczku, bułkę obsmażamy
Niezły Młynekmoże Smoothie malinowo, cytrynowo - miętowe ? Składniki na 2 porcje: 0,5 kg malin wyciśnięty sok z 1 cytryny ok 25 listków świeżej mięty 1 jogurt naturalny 2 łyżki cukru ( do smaku jak kto lubi, może być bez) Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksować w blenderze i gotowe
Niezły Młyneksię zdrowo, pijmy więc swoje soki i kompoty. Do obiadu proponuję przygotować kompot z rabarbaru: 0,5 kg rabarbaru 5 dużych jabłek ok 25 listków mięty 0,5 szklanki cukru 4l wody
Niezły Młynek