niespotykanego. W sezonie zimowym często robię pałki po kurpiowsku , w sezonie letnim zachciało mi się czegoś nowego. Jako, że marchew w sezonie wiosenno-letnim jest najlepsza i daje ciekawy słodki posmak, który uwielbiam to postanowiłam przygotować kurczaka właśnie w ten sposób. Składniki: 1 kg pałek z kurczaka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki mleko kokosowe
Pobite gary BarbarySukienkę kupiłam w bardzo dobrym stanie, bez dziury, plamy ani nic w tych rzeczy. Jak nówka! Materiał jest przyjemny w dotyku i jak widać ma fajny wzorek :) Pewnie jesteście ciekawi ile za nią zapłaciłam ?? A więc tak... sama sukienka przed przeceną kosztowała 18 zł, po promocji (bo i w takich sklepach bywają), która wynosiła - 50% kupiłam ją za 9zł
W Moim Magicznym DomuIherb :) Od długiego czasu chciałam to zrobić i w końcu się zmobilizowałam :) Mają tam tyleeee cudownych wegańskich produktów! I to nie tylko jedzenia - ale i kosmetyków ♥ Jeśli jesteście ciekawi co kupiłam zapraszam do obejrzenia :) I przy okazji mam też dla Was kod rabatowy po którego użyciu dostaniecie $5 rabatu :) Oto i on - MGW413 KLIKNIJ TUTAJ I SUBSKRYBUJ MÓJ
breakfast of dreamspatelni upraż płatki migdałowe. Do misy blendera dodaj przestudzony ketchup oraz pozostałe składniki. Zblenduj dokładnie całość na gładką masę. Gotowe! :) W kolejnym przepisie wykorzystamy pastę w bardzo ciekawy i pyszny sposób. Czekajcie cierpliwie
Garniec Magaliekaszy jaglanej, która powoduje, że całość jest bardziej treściwa a one same mogą stanowić samodzielne danie. Kotlety smażyłam w pikantnej tempurze, przez co ich smak staje się jeszcze bardziej ciekawy, natomiast jeśli nie posiadacie gotowej tempury polecam do panierki użyć wymieszaną bułkę tartą ze szczyptą chili. Składniki (na 5-6 kotletów): 300 gram cukinii 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej garść
Mango Papajachoć jeszcze truskawki się pojawią więc zachęcam do zrobienia jak nie w tym to w przyszłym roku. Ja truskawki ze śmietaną uwielbiam a zatrzymany smak w nalewce jest bardzo ciekawy i smakuje ona wybornie. Polecam gorąco. Śmietana się nie waży i nie fermentuje - ja takie obawy miałam na początku nawet jak stoi w bardzo ciepłym pomieszczeniu. "Truskawki w śmietanie
Moje Małe Czarowanieniej zrobiłem też z moimi wypiekami. Taka chlebowa fotoksiążka. Ale zrobiłem jeszcze jedną. Czasami, jak mam czas, jak mi się chce, to robię zdjęcia. Takie różne. Jak widzę coś ciekawego to po prostu robię. Aparat zawsze noszę ze sobą. Tak się akurat złożyło, że moja mama uwielbia moje zdjęcia. Twierdzi, że mam talent. Ale wiecie, co innego matka może
Marder&Marder Manufacturejogurtowy To nic innego jak gęsty jogurt naturalny (małe opakowanie) z łyżeczką musztardy, doprawiony solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Czekam na zdjęcia Waszych lunchboxów! Może podrzucicie mi jakiś ciekawy przepis
Czerwona Porzeczkasię nie znudzą. Ale trzeba myśleć także o innych Dlatego staram się, aby na blogu pojawiały się różne przepisy, tak by urozmaicić Wam wybór oraz zainspirować do czegoś innego, ciekawego i oczywiście smacznego ale również prostego w przygotowaniu. I tak na szybko kilka moich ulubionych śniadaniowych przepisów: Owocowe śniadanie Chleb tostowy Orzechowe muffinki Nadziewane awokado
PaleoLifePesto z rukoli przygotowałam i tak sobie pomyślałam, czemu nie zrobić coś nietypowego i w smaku ciekawego. Ciasto z dodatkiem pesto w mikserze wyrobiłam i z camembert połączyłam. Następnie do formy je przełożyłam, pozostałe pesto dołożyłam, które brzegiem ciasta przykryłam i do zimnego piekarnika włożyłam. Ciasto powoli się wypiekało i pod wpływem temperatury swoją
Moniki Smakołykiserwatce zamiast wody. Przerobiłam przepis na chleb na serwatce , dodałam trochę domowego mussli i już po kilku godzinach mogliśmy się delektować domowymi bułeczkami. Dzięki mussli zyskały one bardzo ciekawy smak. Czasami można było natrafić na rodzynki, czasami na kawałek orzecha lub kilka ziaren siemienia lnianego. Bułeczki pasują do wszystkich dodatków. Dzięki nim mieliśmy pyszną kolację:) Bułeczki pszenne na serwatce
Posadzone i zjedzoneregionalna, to również kuchnia ekologiczna i zdrowa. Jedna z teorii zdrowego odżywiania mówi, że najkorzystniejsze dla ludzi jest żywienie się tym, co rośnie i żyje wokół nas. Zacytuję fragment ciekawego artykułu o ludziach Kaukazu: W jaki sposób odżywiają się długowieczni mieszkańcy Kaukazu? Przede wszystkim jedzą produkty regionalne, z klimatu w którym mieszkają. (...) sprzyja to maksymalnemu przystosowaniu człowieka do miejsca
Posadzone i zjedzonesię sporą popularnością. Warto go przypomnieć, gdyż ciasto naprawdę jest godne uwagi. Tak więc na początek sezonu proponuję kruche ciasto z rabarbarem i truskawkami. Połączenie tych dwóch owoców daje ciekawy smak, a ciasto pięknie pachnie. Martha Stewart do ciasta z rabarbarem dodaje maliny. Ta kombinacja również jest wspaniała, gdy przyjdzie czas na maliny.... na nie jeszcze za wcześnie... Z tego
Posadzone i zjedzonedrób smaczny, to reszta poniżej krytyki... _________________________~"~_________________________ Kilka słów podsumowania. VIII edycję Weekendu Kulinarnego w Gdyni spędziłam wielce smacznie i przyjemnie. Rajd po gdyńskich knajpach jak zwykle był ciekawy i obfitował w wyborne smaki. Zdarzyły się zgrzyty i wpadki, ale ogólnie lokale, jakie wizytowałam sprawiły się na medal i nie omieszkam do nich wrócić w przyszłości, już jako regularny
Grunt to przepis!danie trafiłam przypadkiem, przeglądając jedno z czasopism kulinarnych. Pomysł wydał mi się ciekawy, a że w domu miałam zapas buraków, od razu przystąpiłam do jego realizacji. I nie żałuję :) Powstało fajne, smaczne danie. Mięso przyprawione świeżym rozmarynem dobrze komponuje się ze smakiem jakże niedocenianego buraka. Warzywo należy najpierw ugotować na półtwardo, a następnie pobawić się w rzeźbienie buraczanego wnętrza ;) Koniecznie
zadanie-gotowanie