ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:483/728)

Kawa zbożowa z pigwowcem. Idealna na rozgrzanie i przeziębienie. 150

głowie gotowanie i wymyślanie, bo nawet nie chodzi już o brak sił i problem z przełykaniem a o to, że nic nam nie smakuje. Ale mam dla Was coś ciekawego, co pomoże podbudować odporność i rozgrzać w chłodne i deszczowe dni. W okresie jesiennym jest bardzo dobrze pić syrop z pigwowca, na który mamy teraz sezon. Nawet nie tyle chodzi

Poezja Smaków - blog kulinarny
Zielony budyń jaglany 86

dostać w sklepie. Doskonałe wychodzą z kaszy manny lub jaglanej - jak w tym przepisie. Jesli chcemy zrobić coś ciekawszego to na przykład możemy dodać trochę młodego jęczmienia, żeby uzyskać ciekawy zielony kolor

Milion Smaków
WARKOCZ Z KARKÓWKI Z PIECZONYMI WARZYWAMI 183

Ciekawy pomysł na obiad z użytkiem pysznej  KARKÓWKI. 60 dAG.KARKÓWki kILKA  LISTKÓW BAZYLII 2-3 ZĄBKI CZOSNKU 1 ŁYŻKA MAJERANKU 2 ŁYŻECZKI SŁODKIEJ PAPRYKI 1 ŁYŻECZKA OSTREJ PAPRYKI 60ML.OLIWY Z OLIWEK SÓL PIEPRZ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Karkówkę pokrój na kotlety o gr.1 cm. i odrobinę je rozbić tłuczkiem.Każdy kotlet pokroić wzdłuż na paski o szer.1 cm.Paski podzielić

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Oczyszczający koktajl z pietruszki i banana 144

koktajl o intensywnym zielonym kolorze, wspaniale orzeźwia i oczyszcza organizm. Natka pietruszki znakomicie komponuje się z słodkim bananem i odrobiną soku z cytryny co daje mu bardzo wyrazisty i ciekawy smak. Natka pietruszki posiada właściwości odkwaszające, jest bowiem bogatym źródłem: prowitaminy A, witamin: C, PP, K, kwasu foliowego, soli mineralnych: wapnia, magnezu, potasu, żelaza, antyoksydantów: luteoliny i apigeniny, chlorofilu

Kolorowa kuchnia Elki
Dyniowe pierogi na parze 121

gotowane na parze to przysmak mojej rodziny. Robiłam już z różnymi nadzieniami jednak z dynią zrobiłam po raz pierwszy. Dodatek dyniowego puree nadał pierogom  fantastycznego żółtego koloru i ciekawego smaku.  ciasto: 270 g mąki pszennej 100 g puree z dyni 1 jajko 1 łyżka oleju z pestek winogron szczypta soli rozczyn:  1/2 szkl. ciepłego mleka

Kolorowa kuchnia Elki
Przepiśnik jesienny - darmowa książka kucharska 138

jabłkami i gruszkami. Szukamy pomysłu na dania rozgrzewające, bardzo aromatyczne i treściwe w smaku. I takie są moje propozycje. Jestem pewna, że każda z nas bez problemu znajdzie niejeden ciekawy przepis i wykorzysta go w swojej kuchni. Serdecznie polecam- Wam czytelnikom mojego bloga, jak i wszystkim kobietom odwiedzającym portal kobieceporady.pl . Zapraszam Was do wspólnej lektury. Koniecznie dajcie znać, który przepis

SMYKWKUCHNI
Multicooker REDMOND RMC-151E - recenzja i przepisy 165

pewnego czas testuję bardzo ciekawy sprzęt jakim jest multicooker RMC-151E firmy REDMOND . Przyznam, że początkowo nie byłam pewna, czy to jest aż takie fajne urządzenie - jak zapewnia sam producent i inne opisy w internecie. Jednak po rozpakowaniu pudełka i ujrzeniu jego zawartości... Od razu chciałam przejść do testowania i sprawdzenia jego możliwości!  Tym bardziej jak przejrzałam książeczkę

Di gotuje
Chipsy z jarmużu 117

zależności od ich grubości. Chipsy są gotowe gdy liście jarmużu są suche jak jesienne liście;) Nie należy suszyć jarmużu w zbyt wysokich temperaturach, ponieważ łatwo się przypala. Jesteście ciekawi jak to smakuje? Byłam nieco zaskoczona ich smakiem, trudno konkretnie go określić, najwłaściwsze wydaje mi się - orzechowo-brokułowo-kalafiorowy z odrobiną goryczy. Prawda, że brzmi zachęcająco? :)  Wydawało mi się

Codziennik Kuchenny
Kiszona brukselka 178

innych wpisów na blogu, milszych Waszym kubkom smakowym;) A ja uwielbiam brukselkę w każdej postaci, pod warunkiem, że nie jest rozgotowana. Pomysł na kiszenie brukselki wydał mi się bardzo ciekawy, więc zrobiłam na próbę kilka słoiczków. Brukselka, będąca dzieckiem kapusty i jarmużu, świetnie daje się ukisić. Aby nie była zbyt twarda, została obgotowana i zalana wodą z kiszonych ogórków

Codziennik Kuchenny
Caldo verde - kapuśniak po portugalsku 120

Dzisiejsza zupa składa się z kilku prostych składników, które połączone w odpowiedniej kolejności dają zaskakująco ciekawy efekt smakowy. Caldo verde - Z I E L O N A  Z U P A jest jedną z najbardziej charakterystycznych zup kuchni portugalskiej. Przygotowuje się ją z couve gallega, czyli ciemnozielonej  kapusty galicyjskiej rosnącej w Portugalii i północnej Hiszpanii (Galicja). Na polskim

Codziennik Kuchenny
Zawijane bułeczki ze szpinakiem 157

Zawijane bułeczki szpinakowe upiekłam uczestnicząc w Kwietniowej Piekarni Amber . Bułeczki nie są trudne w przygotowaniu, a efekt pieczenia bardzo ciekawy, jak widać na zdjęciach;) Składniki: 450 g mąki typ 650 (lub 550) + 100 g + do podsypania 5 g suszonych drożdży instant 320 ml letniej wody 1,5 łyżeczki soli Szpinak do zielonej części bułeczek 20 0 g świeżego szpinaku

Codziennik Kuchenny
Chleb orkiszowy z kaszą gryczaną 170

orkiszowy z kaszą gryczaną ma charrrrakter, a nawet charakterek, biorąc pod uwagę jak się zapiekł na brzegach foremki i za nic nie dał się z niej wyjąć;) Ma bardzo ciekawy smak -  lekko kwaskowy i gryczany. Bardzo przypomina chleb razowy, ma chrupiącą skórkę i wilgotny środek. Ten chleb piekłam uczestnicząc w Majowej Piekarni Amber . Składniki zaczynu: 2 łyżki zakwasu żytniego

Codziennik Kuchenny
Naleśniki budyniowe 28602

Naleśniki budyniowe chodziły za mną już od kilku dni, jak tylko zobaczyłam je na blogu Nastoletnie wypiekanie. Naleśniki te mają nie tylko ciekawy smak, ale też cudownie roznoszący się waniliowy aromat i piękny złoty kolor! Polecam je na śniadanie, obiad, czy też kolację :) Zarówno małe, jak i duże łasuchy na pewno będą zadowoleni :) […] The post Naleśniki budyniowe appeared first

Kulinarne Przeboje
.1242. odkrycie roku 185

placek z płatkami owsianymi, cynamonem, nektarynką i wegańską Nutellą~ O tejże wegańskiej Nutelli (miedzy innymi) mówię w najnowszym filmie z Ulubieńcami Września. Jeśli jesteście ciekawi co to za cudo to koniecznie obejrzyjcie! :) SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ >>KLIK

breakfast of dreams
Pieczony dorsz z orzechową caponatą 202

Ponieważ sam w sobie smak fileta z dorsza nie należy do najbogatszych, to podkręciliśmy go poprzez zestawienie z lekką, świeżą i chrupiącą caponatą. Pieczony dorsz z orzechową caponatą Swój ciekawy smak ryba zyskała dzięki marynacie. Sos sojowy, oliwa i miód nadały jej lekkiego i wyraźnego smaku. Filet pieczony był w piekarniku, przez co nie wysuszył się i nie pokruszył

Ciasna Kuchnia