miodem ,(najlepiej wykonać to silikonowym pędzelkiem) skrapiamy sokiem z cytryny i wstawimy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 10 min.* Miód skarmelizuje się i nada całości ciekawy smak, a cytryna nieco przełamie jego słodycz. 2. FARSZ Z ROKPOLA. Do miseczki wrzucamy ser i masło i rozgniatamy widelcem. Ucieramy, aby produkty się połączyły. Do masy dorzucamy posiekane
Kuchnia od dwojgaczasem polewa się rozwarstwia lub jak kto woli warzy, wtedy wystarczy tylko dodać łyżkę mleka lub wody. Ja czasem lubię poratować się sokiem pomarańczowym. Nabiera wtedy ciekawego smaku. I taką polewą delikatnie dekorujemy zimne ciasto. Dla mnie sernik rewelacja, nie dość że prosty to do tego smaczny . Masło doskonale zastąpiła śmietana, która nie dość że ma o wiele mniej
Dieta moja pasjasobie z tego sprawę, ale Twój blog jest jak Biblia - przynajmniej dla mnie. Normalnie masz takie świetne, pomysłowe przepisy, że ja zawsze, kiedy mam ochotę na coś nowego i ciekawego, to wpadam tutaj i znajduję coś niesamowitego. Dziękuję Ci za to! To tylko dwa przykłady z ostatnich dni, dziękuję Wszystkim za miłe słowa. Dzięki Wam tym bliższym
Dieta moja pasjamuszą zjeść to co nagotuję. :D A poważnie bardzo z tego miejsca chciałam podziękować Justynie. :) 7. Jakie blogi lubisz najbardziej? Nie mam takich bardzo bardzo lubianych. Jak fajnie, ciekawo pisany każdy fajny, to ludzie tworzą atmosferę, a nie sama tematyka. 8. Czy spotykasz się z osobami prowadzącymi różne blogi? Mam nadzieję, że te najlepsze spotkania jeszcze przede mną
Dieta moja pasjamój prezent będzie kwintesencją, przysłowiową wisienką na podsumowanie roku. Dziś proponuję tak dobrze wszystkim znane kotlety mielone, ale z wkładką. Z wkładką która nadaje bardzo ciekawego i oryginalnego smaku. 0,5 kg mielonej łopatki kajzerka jajko średnia cebula 0,5 szklanki rosołu czarny pieprz i sól do smaku paczka suszonych śliwek bułka tarta tłuszcz do smażenia papierowe ręczniki Bułkę
Dieta moja pasjapółek był wykonalny. Ja swoje ,,szyszeczki" zrobiłam w wersji mini i z trochę innych składników. Dodałam bakalie bez konserwantów Helio , które nie tylko dodały słodkości, ale i ciekawego smaku. puszka mleka skondensowanego z obniżoną zawartością cukru 100 g ryżu preparowanego kilka suszonych moreli pół szklanki suszonej żurawiny 2 łyżki suszonej morwy białej 3 łyżki
Dieta moja pasjareszcie wody rozrabiamy mąkę i jeśli sos jest rzadki zagęszczamy go mąką. Po zdjęciu z ognia dosładzamy melasą. Polecam tą czarną, oryginalną w smaku słodycz. Nie tylko nadaje ciekawego smaku, ale i jest o wiele zdrowsza od cukru. Upieczony pudding wykładamy na kratkę aby odparował. Podajemy jeszcze z ciepłym sosem i cząstkami owoców ( druga pomarańcza i kiwi
Dieta moja pasjalubi. I to tyle w temacie przygotowań. Nie jestem fanką wątróbki, ale w tym wydaniu ona wcale nie smakuje jak wątróbka. Mimo małej ilości przypraw całość nabiera intensywnego, ciekawego smaku który nic a nic nie przypomina podrobów
Dieta moja pasjaWczoraj C. wyszedł do pracy ostentacyjnie oświadczając, że nie ma pojęcia, kiedy wróci, ale jak już wróci, nie pogardziłby obiadem. No dobrze - myślę sobie. I tak nie mam nic ciekawego w planach poza absolutnym nicnierobieniem (w końcu przed pracującym weekendem i poprzedzającymi go trzema zwariowanymi dniami muszę naładować akumulatory), to coś tam mogę ugotować. Tylko co...? Najpierw pomyślałam o tarcie
Pożeraczka, czyli raz adobrzesteków z plackami ziemniaczanymi – jeśli mamy gotowe placki można zrobić obiad w 2 minuty. Dobrze wyglądają odświeżone klasyczne sałatki np. cezar czy nicejska i błyskawiczny creme brulle. Ciekawy jest pieczony ratatouille i ciasta gallette, do których nie trzeba mieć formy. Pomysły są tak proste i genialne, że naprawdę warto mieć tę książkę, żeby nauczyć się jak małym wysiłkiem można
Ugotowane pozamiataneczytelnikach i odkrywcach świata zarazem. To książka do oglądania, zadawania pytań i nieustającej nauki połączonej z wyśmienitą zabawą. Książka stanowi zbiór czternastu barwnych rozkładówek, które w przystępny a także ciekawy sposób pokazują małemu odkrywcy świat zarówno ten najbliższy, będący każdego dnia na wyciągnięcie ręki, jak i ten trochę odleglejszy. Na kolejnych stronach znajdziemy całkiem sporo wielobarwnych, przystępnych w odbiorze powodów
Krzywa Prostawygląda lepiej, krajobrazy cieszą oko, a oświetlenie wygląda imponująco. Jednocześnie mamy wrażenie, że kraina Nordów nieco straciła na swej mroźnej surowości przez tak podkręcone efekty świetlne. Jesteśmi ciekawi Waszych wrażeń z remastera – wszelkie opinie możecie wyrażać w komentarzach u dołu wpisu. Przy okazji premiery remastera chcemy odświeżyć także listę skyrimowego menu i zatrzymać się na chwilę przy księdze kucharskiej
Nerds Kitchenmoim drugim blogu Jedz Rośliny >>KLIK<< jeśli chcecie poznać więcej informacji, a teraz zapraszam Was do obejrzenia filmiku z unboxingiem paczki :) Jeśli jesteście ciekawi na jakie produkty się skusiłam to oglądajcie! :) PODOBAŁ CI SIĘ FILM? ZACHĘCAM DO SUBSKRYPCJI MOJEGO KANAŁU >>KLIK
breakfast of dreamsmiseczek, dlatego potrawy są robione na idealnie jeden kęs tak, by nie trzeba było ich później kroić. W kulturze chińskiej uważa się, że noże wprowadzają złą energię. Bardzo ciekawy jest także chiński kulinarny savoir-vivre dotyczący posługiwania się pałeczkami bambusowymi. Nie wolno na nie nabijać jedzenia, oblizywać ich lub wskazywać nimi na inną osobę. A krzyżowanie pałeczek przynosi nieszczęście! Kuchnia
Ekocozy | Naturalnie na co dzień