ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:434/728)

Niefortunna pomyłka z pysznym efektem. SERNIK BANANOWY PIECZONY. 196

lodówce zalegały bezcelowo i leniwie  przejrzałe banany. Dogorywające już. Gdzieś tam poniewierał się biały twaróg. A ja miałam ogromną ochotę na sernik. Poszperałam w sieci. Znalazłam kilka ciekawych przepisów, a drogą eliminacji wybrałam ten jeden jedyny. Zabrałam się za przygotowywanie. Zadowolona łatwością i sprawnością działania, w połowie pracy, kiedy masa pokryła podpieczony spód, zerknęłam jeszcze ostatni

W kuchni Karmel-itki
Prosto z Czech. Drožďová pomazánka. 158

Drożdżowa pasta do chleba. Jak usłyszałam o niej, nie dowierzałam. Musiałam więc sprawdzić sama, czy  Laura szczerze ją zachwala (o nic nie podejrzewałam, ale byłam niesamowicie  ciekawa, co wyjdzie). Zaraz w niedzielę z rana, po powrocie z konkursu, raczyłam się świeżym, domowym chlebem (przepis później) z gorącą pastą drożdżową. I uwierzcie.. To naprawdę smakuje fenomenalnie

W kuchni Karmel-itki
OŚMIORNICZKI Z SALSĄ Z PALONYCH POMIDORÓW. 134

wyrzutów sumienia. Kolejny "dziwny" dla mnie produkt, którego nawet bym do domu przynieść nie mogła, aby mnie z niego nie wyrzucili, mogę odhaczyć na swej liście. Ośmiorniczki mają ciekawą strukturę. Dobrze przygotowane nie ciągną się jak guma, ani nie są zbyt miękkie. Smak nie jest jakiś szczególnie wyróżniający się, czuć jakby jadło się jakieś delikatne w smaku mięso

W kuchni Karmel-itki
KOTLECIKI Z KASZY GRYCZANEJ PRAŻONEJ I CHLEBA ŻYTNIEGO Z ŻÓŁTYM SEREM. 226

swój ulubiony, w kwiatki i już wiedziała, nie wiadomo skąd, co przyrządzi. Właśnie z tej nieszczęsnej kaszy. Sprawdźcie sami, co wykombinowała. Karmel-itka poszperała w sieci i znalazła sporo ciekawych przepisów. Jednak żadnym z nich się nie posłużyła, przygotowując dzisiejsze kotleciki. Wykorzystała tylko inspirację, by właśnie kotleciki z kaszy zrobić. A reszta ułożyła się sama. Kotleciki wyszły pyszne

W kuchni Karmel-itki
KARMEL-ITKA W PRASIE LOKALNEJ. 182

których można się naprawdę wiele nauczyć. Począwszy od tego jak szybko i sprawnie kroić cebulę po filetowanie ryb. Warsztaty zwykle też odbywają się w ciekawych miejscach, dużych profesjonalnych kuchniach. W przypadku Kurta Schellera była to na przykład kuchnia, w której kręcono sceny do serialu TVN „Przepis na życie” – zdradza

W kuchni Karmel-itki
TARTA POMARAŃCZOWA Z PIANKAMI. 181

spróbuję czegoś nowego. To już trzecia z receptur, gdzie wykorzystuję jakieś słodkości marki JOJO. Tym razem są to pianki Party. Zapieczone na pomarańczowej tarcie zapewniają atrakcyjny wygląd i dodają ciekawą nutę smakową (słodką jak diabli). Oczywiście, najlepiej tarta ta smakuje na gorąco, gdy pianki są tak cudownie miękkie, klejące, syczące... Rozkoszy nie ma końca. TARTA POMARAŃCZOWA Z PIANKAMI

W kuchni Karmel-itki
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 159

gdzie przechowywane są wina z rejonów Podkarpacia, aby móc degustować wyborne trunki, opatrzone ujmującymi opisami. Somelierzy - lokalny oraz z firmy Spolmlek, wprowadzili nas w magiczną atmosferę oraz zdradzili kilka ciekawych tajników, dotyczących sposobów pozyskiwania tychże win oraz trików, jakie dobra do danego sera długo dojrzewającego. Odbył się tez mini konkursik, gdzie za poprawną odpowiedź na pytanie jednego ze somelierów

W kuchni Karmel-itki
Chłodnik z groszku z nutą pikantnego oleju rzepakowego i awokado 197

letnie dni. Jest w nim wszystko – słodycz groszku i pomidorów, moc chili, orzeźwienie od limonki i mięty oraz sytość awokado. Smakował mi najbardziej, ze wszystkich chłodników jakie jadłam! Ciekawym dodatkiem jest kontrastowy dressing z chili, limonki i oleju, który nadaje chłodnikowi charakteru. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego nie tylko dostarczy nam niezbędnych składników

Poezja smaku
Sernik na zimno z Czarną Porzeczką 154

Źródło  MW . Sernik nie tylko o ciekawym wyglądzie, ale i smaku. Pieczemy  Biszkopt z 2 jajek  z tego przepisu, albo idziemy na łatwiznę i spód tortownicy wykładamy ciastkami lub okrągłymi biszkoptami :) Jak kto lubi, jak kto woli. Ja upiekłam biszkopt. Masa serowa: 700 g twarogu półtłustego lub tłustego zmielonego dwukrotnie 1 łyżka soku z cytryny

Blondynka Gotuje
Cytrusowa Herbata z Nuta Cynamonu 138

smaku, kto nie słodzi pomija ta linijkę. Następnie wrzucamy korę cynamonu. Plastry owoców kroimy na 4 równe części i wrzucamy do herbaty. Szukamy wygodnego miejsca w domu, otwieramy ciekawą książkę lub włączamy jakiś film i delektujemy się naszym gorącym napojem :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Pomarańczowe Ciasteczka z Kaszą Manną 180

przepis zaintrygował mnie na tyle, że postanowiłam go wykonać w swojej kuchni. Byłam bardzo ciekawa jak będzie smakowała kasza manna w ciastkach i ..... całkiem nieźle! Dobre to były ciastka! Były, bo nie ma po nich śladu:) Źródło:  Palce Lizać Składniki: 125 g miękkiego masła skórka otarta z 1 dużej pomarańczy 100 g cukru pudru 55 g kaszy manny

Blondynka Gotuje
Woda Fit 192

około godzinę, aby woda nabrała smaku. Jeśli chcemy ten proces przyspieszyć, musimy rozgnieść nasze składniki. Ja jednak wolę poczekać, tym bardziej, że już po 30 minutach woda zaczyna nabierać ciekawych smaków. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Spirulina - co , jak, z czym i dlaczego? 172

Spirulina nazywana jest pożywieniem przyszłości, bogatym w witaminy, a ubogim w kalorie. Brzmi obiecująco. Pierwszy raz usłyszałam o algach w jakimś programie śniadaniowym. Jestem typem ciekawym, więc w mojej głowie narodziła się myśl "Muszę to mieć!". W sklepie Skworcu znalazłam produkt i niedługo po tym spirulina zawitała w mojej kuchni. Następnym krokiem było przeszukiwanie internetu i czytanie, czytanie, czytanie

Blondynka Gotuje
Chlorella, przez którą stałam się Glonojadem! 203

Mogę napisać, że 20 g na długo wystarczy ;) Co do sklepu SKWORCU - z czystym sercem polecam i zapraszam do zerknięcia na bogatą ofertę ciekawych produktów spożywczych w przyjaznych cenach ;) Zaręczam, że nie będziecie mieli problemów ani z zamówieniem, ani z przesyłką, która w bardzo krótkim czasie dociera do klienta. Dziś napisała do mnie znajoma, pytała o spirulinę, bo zamówiła

Blondynka Gotuje
Klasyczna tarta z owocami 342

Gotowy krem przełożyć do miski, zafoliować i odstawić do wystygnięcia. Zimny roztrzepać rózgą i wyłożyć na ciasto. Przygotowanie tarty   Na spód wykładamy krem, a następnie ulubione owoce tworząc ciekawą kompozycję. Całość zalewamy tężejącą galaretką (wykonanie galaretki wg instrukcji znajdującej się na opakowaniu). Smacznego

coolinarnastrefa.blogspot.com