ciekawe przepisy - 10911 przepisów (strona:429/728)

3 rocznica bloga - pyszne ciasto/deser i najbardziej popularne przepisy:) 185

moją przygodę z kulinarnym blogowaniem:) Nigdy w życiu bym nie przypuszczała, że wytrwam tyle czasu i będzie mi to sprawiać tak dużą satysfakcję. Nie myślałam też, że poznam tyle ciekawych osób, a nawet nawiążę bliższe i bezpośrednie relacje:) Nie sądziłam, że przejdę taką rewolucję w moim kucharzeniu, że z osoby, która w kuchni przez lata starała się przebywać

Zdrowa Kuchnia Sowy
Brak tytułu 186

Ryż parboiled jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym. Wartość odżywcza w 100g: 372 kcal. Porcja ryżu dostarcza 186 kcal. Zapraszam na stronę internetową firmy:  http://www.sonko.pl/ Tu znajdziecie mnóstwo ciekawych informacji i porad. A takie danie przygotowałam - ryż z kotlecikiem z piersi kurczaka i świeża tarta marchew z odrobiną śmietany. MOJA OPINIA: Ryż smaczny, prosty w przygotowaniu. Nie musimy

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 142

rodzinna firma z gł,ębokimi tradycjami w rolnictwie. Tłocznia olejów Zielony  Nurt znajduje się w rodzinnym gospodarstwie rolnym w miejscowości Kraszewice koło Ostrowaz Wlkp. w województwie wielkopolskim. Wiele ciekawych informacji znajdziecie na ich stronie:  TUTAJ Szukajcie ich także na FB:  TU W ofercie znajdziecie także inne oeleje oraz nasiona. olej z ostropestu olej z wiesiołka olej

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 154

osób z całej Polski :) 4 godziny wspólnego gotowania minęło niczym krótka chwila. Atmosfera panująca w kuchni była wspaniała. Zarówno uczestnicy jak i organizatorzy - bardzo mili :) Dowiedzieliśmy się dużo ciekawych rzeczy, zgłębiliśmy tajniki sztuki kulinarnej, poznaliśmy podstawy - m. in - jak wybrać świeżą rybę, jak filetować kurczaka, jak zrobić własną przyprawę garam masala i wiele innych... Mam wielką nadzieję

kolorowotorcikowo
Kurczak w aksamitnym sosie orzeszkowym 160

rynku pojawił się nowy Fix Knorra, a ja oczywiście postanowiłam go wypróbować. Skusiłam się ciekawym połączeniem, choć pewnie nie powinnam iść na łatwiznę i kupować gotowego sosu. Ale co tam, na szybko fajna potrawa, choć tylko dla fanów słodkich smaków. U mnie domowników podzielił pół na pół ;) Składniki: podwójna pierś z kurczaka duża marchewka duża cebula pół czerwonej papryki

Pasja Smaku
Pyzy z mięsem 162

polskich stołach. Niewiele jest pewnie osób, które go nie jadły. Sama, realizując swój prywatny projekt wracam w ostatnim czasie do dań, które znała moja mama i babcie. To taka ciekawa podróż... Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Pasja Smaku
Sałatka z zupek chińskich 2353

Jadłam ją chyba dopiero drugi raz w życiu, ale przygotowałam z okazji przyjazdu gości. Jest ciekawa i dobra. To doskonały sposób na inne wykorzystanie chińskiej zupki. Składniki: makaron z 2 zupek chińskich filet z kurczaka puszka kukurydzy por mała kapusta pekińska 2 średnie czerwone papryki majonez sól, pieprz przyprawa gyros Wykonanie: Makaron połamać i zalać w misce wodą

Pasja Smaku
Warsztaty "Wieprzowina regionalna" - relacja 172

moim przypadku warto, ponieważ były to moje pierwsze warsztaty. Bardzo się ucieszyłam, że dostałam na nie zaproszenie, zwłaszcza po relacjach z warsztatów, które odbyły się w Warszawie, oczekiwałam naprawdę ciekawych doznań smakowych, jak i oczywiście wiele nowej wiedzy na temat wieprzowiny. 16 lipca dotarłam do hotelu Luxor i tam poznałam pierwszą uczestniczkę warsztatów. Później stopniowo docierały kolejne dziewczyny

Pasja Smaku
Lunchbox: Sałatka ziemniaczana i koreczki serowo-paprykowe 319

czasu do czasu robię sobie do pracy takie "pudełeczka". Najczęściej są to sałatki i jakieś dodatki. Sałatka ziemniaczana jest sycąca i bardzo ciekawa w smaku. Jako, że jeszcze nie zaopatrzyłam się w takie specjalne pudełko na lunch z przegródkami, to robię takie prowizoryczne. Sałatka ziemniaczana Składniki: 5 ugotowanych ziemniaków 10 dag wędzonego boczku 3 ogórki kiszone sól, pieprz ziołowy

Pasja Smaku
Ciasteczka z wróżbą 154

Andrzejki, które w tym roku spędzałam w domu postanowiłam przygotować ciasteczka z wróżbą. Małe, kruche ciasteczka, które zawierają w sobie niespodziankę. To bardzo ciekawa propozycja na różne imprezy, nie tylko Andrzejki. A pomysły na teksty? Całkowita dowolność!  Składniki: 150 g mąki 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru z wanilią 2 jajka 1 łyżka oleju przyprawa Kamis do dań

Pasja Smaku
Smażony camembert z żurawiną 235

Uwielbiam ser camembert. Dziś proponuję Wam szybką, ale ciekawą przystawkę. Warto podać ją np. na rukoli z kilkoma kroplami octu balsamicznego. Składniki: 1 camembert 1 jajko bułka tarta mleko mąka sól pieprz kilka łyżeczek żurawiny do mięs garść rukoli kilka kropli octu balsamicznego olej do smażenia Wykonanie: Camembert pokroić na osiem trójkącików. Jajka rozkłócić widelcem, dodać sól i pieprz

Pasja Smaku
Imbirowe parówki w cieście piwnym 172

Dzisiaj przedstawiam Wam propozycje na ciekawą przekąskę. W sam raz na karnawał. Imbir bardzo ciekawie łączy się z ciastem piwnym. A z pozostałego ciasta z powodzeniem można zrobić placuszki.  Przepis z Magazynu Kulinarnego Poradnika Domowego, nr 2/2014. Składniki: 30 dag cienkich parówek 25 dag mąki 2 jajka 1 szklanka piwa 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka startego świeżego

Pasja Smaku
Pijany kurczak 264

czwartkowe imieniny Taty zaplanowałam kilka nowych dań. Coś ciekawego na stół, plus oczywiście nowe przepisy na bloga. Zdjęcia niestety nie będą zbyt piękne, a to wszystko dlatego, że goście czekali na podanie jedzenia. Bardzo ciekawy w smaku był za to sos oraz oczywiście sam kurczak, który był niezwykle delikatny. Inspiracja: "Biblioteczka Poradnika Domowego: Tanie gotowanie. Obiad

Pasja Smaku
Naleśniki ze szpinakiem i ricottą pod beszamelem 242

szpinakiem. Ja przyrządzam je z serkiem ricotta, ale dobrze będzie pasował też wyraźniejszy twaróg i słona feta. Zapieczone pod beszamelem stanowią pyszne i do tego syte, wegetariańskie danie. Ciekawym akcentem jest dodatek odrobiny chili, która nadaje wyrazistości (ale nie ostrości) mdłej riccocie. Dodanie jej poleciła mi Patyska – jak dwie blogerki zaczynają gadać, to często kończy się opowieścią

Poezja smaku
Już jest letni numer Magazynu Apetyt! 140

Magazynu Apetyt ! Za nami 3 pracowite miesiące, abyśmy mogli dzisiaj oddać Wam w ręce nowy, świeżutki, bardzo letni numer naszego magazynu. Co znajdziecie w środku? Ponad 100 przepisów! Mnóstwo ciekawych artykułów do poczytania - o zdrowym grillowaniu, jedzeniu w podróży, książkach na lato. O domowych mlekach, pięknych obrazach... a z resztą, zajrzyjcie sami do środka i się przekonajcie :-). Mamy nadzieję

Pora coś zjeść