efektu wizualnego. :) W oryginalnym drinku owoce mają kształt kul (stąd nazwa), możecie jednak wyciąć owoce jak tylko chcecie, ja zrobiłam serduszka. :) Dajcie znać, jakie były Wasze pomysły, jestem ciekawa! Miłego piąteczku
Garniec Magalienakładają. Dodatkowo: listki świeżej mięty piwo typu angielski porter do podania Kawałek upieczonego brownie podajemy z gałką lodów, listkami świeżej mięty i piwem typu porter angielski. Smacznego, Klaudia. Dla ciekawych zdjęcie samego brownie tuż po upieczeniu. Konsystencja idealna
Mango Papajasądzicie o gotowaniu z podrobów? Niezwykle jestem ciekawa Waszego zdania na temat tych właśnie, konkretnych produktów ;) Serca są przez kucharzy mniej odtrącane niż inne podroby. Mają zwartą konsystencję, nie odstraszają (aż tak) wyglądem czy zapachem. To zdecydowanie propozycja dla osób, które swą przygodę z podrobami chciałyby dopiero rozpocząć. Ja serca uwielbiam! (powiało grozą) :) SERCE WIEPRZOWE ZAPIEKANE ZE SZPINAKIEM Składniki
Życie zamknięte w smakupotem dopiero wybucha właściwą gamą smaków. Obsługa poprawna. Okiem Kesji: Języka nawet nie próbowałam ruszać. Ale to coś, co smakowało jak roztopione lody – pyszne! Ziemia też bardzo ciekawa w smaku i chyba najlepsza, w porównaniu do innych wersji „ziemi” w innych lokalach. Niestety oceny nie będzie, bo nie tknęłam głównej części potrawy. 3. Breadnia 0/10 pkt Tutaj
Życie zamknięte w smakujakie problemy może tutaj chodzić, ale warto je przypomnieć, bo lista nie jest krótka – zgaga, nudności, zaparcia, infekcje dróg moczowych, skurcze łydek, wysokie ciśnienie krwi i obrzęki czy żylaki. Ciekawą lekturą „Zdrowie z natury” okaże się także dla wszystkich fanów tradycyjnych kulinariów. W poradniku znaleźć można wskazówki jak upiec prawdziwy, chrupiący i pachnący chleb, jak przygotować domowym sposobem jogurt
Życie zamknięte w smakuCiasto wymyśliłam zupełnie przypadkiem, sama byłam ciekawa co z tego wyjdzie. No i wyszło pysznie. Idealne ciasto szczególnie dla miłośników sernika i miłośników szarlotek. Rewelacja. Składniki: Ciasto kruche – na tartę ( przypomnienie ) 150 gram masła/ margaryny 100 gram cukru 300 gram mąki 1 jajko Masa serowa: Ok. 500 gram twarogu ( mielonego do serników ) 2 jajka ½ szklanki cukru ¼ kostki masła
Smaki EwyCiepły, prawie wiosenny dzień tegorocznej łagodnej zimy zachęcił nas do niedzielnego spaceru. Wybraliśmy się więc do Torunia, a dokładnie na jego pięknie odnowioną starówkę. Po długim spacerze, odwiedzeniu kilku ciekawych miejsc i przejrzeniu ofert bogatej miejscowej gastronomii ( a także miejscowej astronomii ) zdecydowaliśmy się na obiad w Browarze Staromiejskim. Zachęciło nas atrakcyjne położenie tego lokalu w jednej z bocznych uliczek
Smaki Ewykącie i adapterem „Bambino” na półce ( starsi pamiętają go na pewno ). Wszystko razem tworzy jednak specyficzny klimat, w którym gość czuje się dobrze. Specjalnością „Gniewka” są oczywiście dania ciekawej kuchni kociewskiej, a pośród nich kociewskie bulwy przyrządzane w oryginalny sposób jako kompozycja pieczonego ziemniaka i sosów – mięsnych, drobiowych, podrobowych lub rybnych. Ja najchętniej zamawiam bulwy z kurczakiem, mój mąż
Smaki EwyDzisiaj przy piątku, oczywiście rybka i to nie byle jaka a marlin. Sama byłam ciekawa jak smakuje dlatego trafił do naszego sklepowego koszyka. Musicie koniecznie sami wypróbować, jest to czysty kawałek ryby bez ości. Składniki: 2 steki z marlina starta skórka z cytryny sól Marynata 100 ml śmietany 18% słodkiej 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka ketchupu 1 łyżka
Smaki Ewynatknęłam się gdzieś i kiedyś. Oczywiście również uległ pewnym modyfikacjom, ale idea pozostała. Myślałam, że kasza po smażeniu zrobi się twarda a tu nic bardziej mylnego. Bardzo ciekawa potrawa. Do przyrządzenia tego dania wykorzystałam białą kaszę gryczaną ( stosunkowo niedawno się pojawiła ), można oczywiście zrobić to samo z klasycznej kaszy gryczanej. Polecam. Składniki: Kasza gryczana ugotowana ( 2 woreczki
Smaki Ewyustach. Niestety, nie przewidziałam dodatku cynamonu, na który jestem uczulona. Opłaciłam więc to szaleństwo kilkugodzinnym katarem. Mąż chwalił łososia z grilla podanego z leniwymi pierożkami, co okazało się ciekawym zestawieniem. Córka zajadała się polędwiczkami wieprzowymi podanymi na maślakach ( dla mnie były zdecydowanie zbyt „różowe”, zważywszy iż wieprzowina nigdy nie powinna po obróbce mieć takiego koloru ). Do tych dań dodatki
Smaki Ewyjuż byliśmy na miejscu. Pogoda przez cały tydzień była wymarzona, słoneczenie, cudownie! Bez graniczeń czasowych, na totalnym luzie. Już w pierwszych dniach pobytu wyruszyłam na promendę, aby poszukać ciekawych kulinarnych miejsc, a przede wszystkich pysznych lodów, który w Katowicach niestety brak. Jest takie miejsce na promenadzie w Świnoujściu, które zachwyciło mnie swoim włoskim i anielskim klimatem, obsługą
Moja smaczna kuchniakryształkami cukru. Zespół, który pojawił się znikąd i od razu trafił do mojego top10 ostatnich miesięcy. Ma w sobie to, czego szukam w muzyce - świeżość, ciekawą formę, dobre teksty. Już nie mogę się doczekać jesieni, bo będę miała to szczęście, żeby posłuchać ich na żywo
sama złodyczZakupiłam kilka gazetek z przepisami kulinarnymi i znalazłam dużo ciekawych inspiracji. W jednej z gazetek przeczytałam o crostini. Poszperałam trochę w internecie i zrobiłam swoją wersję tych pysznych grzanek. Crostini to włoskie kanapeczki. Są bardzo smaczne i robi się je z pieczywa pszennego np, bagietki, ciabatty, delikatnie posmarowanego oliwą z oliwek lub olejem. Podobne są do bruschetty
Zakątek rozkoszy kulinarnychsię pojawią, obiecuję też przepisy z innymi owocami. Moja umowa z Mamą, dotycząca działań kuchennych, działa bez zarzutu, więc jak już wrócę z wakacji będę miała dla Was kilka ciekawych (mam nadzieję) inspiracji
Pożeraczka, czyli raz adobrze