kilka dni do Warszawy, do mojego taty. Pobyt tam był również bardzo aktywny, gdyż w ciągu dwóch dni przeszłam ponad 32km, widziałam słynną defiladę 15.08 i porobiłam wiele ciekawych zdjęć. Niestety waga pokazuje mi liczbą zupełnie nieadekwatną do dotychczasowego trybu życia, aczkolwiek może być to spowodowane zmianą diety. Zaś 21.08 wybieram się na obóz/praktyki do Podlesic (Jura Krakowsko
Be Fit Be StrongZapiekanki, któż ich nie lubi? Wystarczy do naczynia do zapiekania włożyć ulubione półprodukty, zalać ciekawym smakowo sosem i do piekarnika. Po około godzinie mamy pyszny obiad. Wiem powiecie że teraz za gorąco, ale upały kiedyś się skończą a obiady jadać trzeba zawsze. Polecam gorąco. Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedrodzy, dziś mam niebywałą przyjemność wprowadzić Was w pyszny świat sosów. W związku z nawiązaną niedawno współpracą z firmą Folwark na blogu będziecie mogli znaleźć wiele pysznych i ciekawych przepisów, których smak wzbogacą sosy Folwark. Powstała w 1991 roku firma Folwark zaspokaja potrzeby najbardziej wymagających konsumentów produkując nie tylko tradycyjne, ale również unikalne sosy kuchni śródziemnomorskiej czy orientalnej
Słodkie okruszkimija Wam ostatni ciepły weekend tego lata? Ciekawa jestem, czy prognozy się sprawdzą, jeśli tak - od poniedziałku czeka nas chwila oddechu od upałów ... Bawcie się cudownie i w międzyczasie (to ostatnio moje ulubione słowo, bo czasu brak ...) zróbcie przepyszny i bardzo prosty jabłecznik. Oficjalnie sezon na jabłka uważam za otwarty, te do jabłecznika zebrałam u drugiej Mamy
Garniec Magalienakładają. Dodatkowo: listki świeżej mięty piwo typu angielski porter do podania Kawałek upieczonego brownie podajemy z gałką lodów, listkami świeżej mięty i piwem typu porter angielski. Smacznego, Klaudia. Dla ciekawych zdjęcie samego brownie tuż po upieczeniu. Konsystencja idealna
Mango PapajaSteak z tuńczyka – proste,szybkie Jak zawsze ciekawa świata i nowych smaków , nie była bym sobą , gdybym nie spróbowała nowości . Steaki z tuńczyka to nowość w naszych sklepach , o której kiedyś , można było pomarzyć , tak jak o wycieczce do Chin . Tej ostatniej sobie nie kupie niestety , finanse w tym roku padły tak, że szkoda gadać , ale steak czemu
Ogrodnik w podróżyPotrawę można podawać z gorącym ryżem, jak również samą. Kiedy ostygnie i postoi kilka godzin, to całość przejdzie wszystkimi aromatami i wtedy warto spróbować jej na zimno z bagietką - ciekawa propozycja szczególnie na gorące
zobacz ich smakKolejne ciasto z czereśniami o bardzo ciekawym smaku i co ważne bardzo szybkie do wykonania. Jedyny minus - następnego dnia wydaje się już zbyt "zbite" i nie jest już takie dobre, na szczęście wszystkim tak smakowało, że nie zostało go zbyt wiele na następny dzień. Przepis na cisto znaleziony tutaj . Składniki : 200 g półtłustego niezmielonego twarogu 5 łyżek
Słodka Kraina Wypiekówwieczory w kobiecym gronie najlepsze są słodkie i szybkie smakołyki, które dopełnia obecność piwa o słodowo-słodkawym charakterze z karmelowo-orzechowymi nutami. Takie połączenia, wraz z ciekawymi i dowcipnymi opowieściami zawsze sprawdzają się idealnie. Dlatego zapraszam Was na czekoladowo-karmelowe chwile (babeczki) z orzechami, które są wprost idealne do zimnego piwa Brown Ale. Spróbujcie. Składniki: (na 14-16 babeczek
Słodkie okruszkimógł się obyć bez słynnych klusków z dziurką, dobrej zasmażanej kapusty i kotleta w panierce (lub wołowej rolady). Jednakże w mojej kuchni mięso gości sporadycznie, więc ciągle poszukuję ciekawych roślinnych zamienników dla naszych rodzimych polskich dań, Tym razem było nie inaczej. Postanowiłem wykorzystać sezon na bób i przygotować moje ulubione gumiklyjzy w alternatywnym zielonym kolorze. Z modrej kapusty
Food SquareBardzo proste o ciekawym smaku, Kolejne danie w temacie na obiad i na zimno do pracy :) Czytaj więcej
Pasja tworzeniaCurry z Kurczaka. Dziecko od jakiegoś czasu pytało jak smakuje takie danie. Cóż mogłam zrobić? Opowiedzieć o smaku? Wolałam ugotować, tym bardziej, że i ja byłam ciekawa jak smakuje to danie. Dużo dobrego słyszałam o takich daniach, więc wzięłam lenia za rogi i mimo czterdziestostopniowego upału przygotowałam Curry na obiad. Nie było źle, bo danie nie zajmuje dużo czasu
Blondynka GotujeRoladki z wędzonego łososia z dodatkiem mascarpone i musztardy francuskiej to szybka, łatwa i do tego bardzo ciekawa przekąska na zimno. Słoność wędzonego łososia jest przełamana łagodnością mascarpone i podkręcona dodatkiem musztardy. Składniki: – 200g łososia wędzonego w plastrach – 200-250 g serka mascarpone – 1 słoiczek musztardy francuskiej – natka pietruszki – pieprz dodatkowo: folia spożywcza
Pociąg Do Kuchniprzyda się zarówno profesjonalnym kucharzom, jak i zwykłym osobom gotującym w swojej kuchni. Nikt wcześniej nie zebrał w jednym miejscu takich przepisów i w takiej ilości. To naprawdę bardzo ciekawa książka, w której głównej roli nie gra gwiazda na okładce i piękne fotografie, ale prawdziwa pasja i miłość do gotowania. Książka powstała na razie małym nakładem
Parowar FacetaOmlet zapiekany z mięsem do ciekawa propozycja podania pożywnego śniadania lub ciepłej przekąski dość sytej. Za pierwszym razem gdy przygotowywałam omlet zapiekany z mięsem przygotowałam go na śniadanie w niedzielę (jajka pod każdą postacią), ale świetnie też nadaje się na lunch lub wczesną kolację. Składniki na: Omlet zapiekany z mięsem 8 jajek cztery łyżki śmietany […] The post Omlet
Magiczny Garnek