herbatę, a także od czasu do czasu inne smaczne napoje barwiące , if you know what I mean ;) Z tego powodu kolor zębów odbiega od idealnego, ale już widzę poprawę, ciekawa jestem co będzie po paru miesiącach :) Ale, ale.. jak wygląda to całe ssanie/płukanie olejem ? Codziennie rano, na czczo płuczę jamę ustną 1 łyżką oleju, przeciągając go między
Corner With RecipesCiekawa propozycja na wytrawnie - kabanosy otulone są cienką warstwą drożdżowego ciasta, które w smaku nie przypomina typowej drożdżówki - bardziej smakują jak bułka. Wyrabia się je bardzo szybko i nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie - przygotowanie zajęło mi 10 minut i od razu do piekarnika :) Dodatek keczupu (ja dałam dość grubą warstwę pikantnego) sprawia, że całość nie jest sucha
Kto ugości moich gości?Sałatki są dobre na wszystko i na każdą okazję. A najlepsze są te bez okazji ;) I dzisiaj taka ciekawa w smaku sałatka. Dla mnie octowe pieczarki i słodki ananas to nie była dobrana para, a jednak ;) Wyszła pychota! Sałatka z kęskami piwnymi i ananasem Składniki: 1 woreczek ryżu 4 kęski piwne puszka kukurydzy słoik pieczarek pół puszki ananasa
Lawendowe NieboKoktajl, który zachwyca nie tylko wyglądem, ale i smakiem. Jest gęsty, kremowy i mocno owocowy. Zielona warstwa przeplatając się z różową dostarczy nam ciekawych połączeń smakowych. Oczywiście każda z nich może stanowić osobny koktajl ;) Jednak gorąco zachęcam Was do takiego przeplatańca :) Składniki na 3 porcje: Kolor zielony: 1 szklanka jogurtu greckiego 1 łyżeczka siemienia lnianego 1/2 szklanki soku
Moja Galeria Smakudalekie. Można je przygotować w mniej niż godzinę, a w dodatku z dość prostych składników. Nie wymaga też żadnych szczególnych umiejętności w kuchni. Pomimo prostoty jest to jednak bardzo ciekawa propozycja zarówno smakowo jak i wizualnie. Filet z kurczaka zapiekany pod boczkiem i serem 2015-07-27 21:44:06 Prosty w przygotowaniu i świetnie smakujący filet z kurczaka
Kulinarna Pokusajest tak pięknym miejscem na polskiej mapie, do które warto wracać i które warto promować. Jednak nie o historii Wrocławia chciałam się rozprawiać, choć jest ona niezmiernie ciekawa! Lecz to blog kulinarny, a nie historyczny ;) W końcu docieram do głównego celu dzisiejszego wpisu. Wprawdzie długo zastanawiałam się, czy jest sens o tym napomknąć
W kuchni Karmel-itkiciasteczek ;) Korzystając z kolejnego dnia 'normalnych' temperatur na zewnątrz znowu uruchomiłam piekarnik, co zresztą dodatkowo przydało się też bochenkowi chleba, któremu brakowało słońca, by wyrosnąć :) Tych ciastek byłam bardzo ciekawa, tak samo jak jednego ze składników - płatków teff*. Wykorzystałam je już w owsiance, ale przypomniałam sobie o tym przepisie i postanowiłam spróbować. Jak na ciasteczka kokosowe są nietypowe
FitKotDzisiaj pora na kolejny post w ramach współpracy z De Care. Tym razem postanowiłam wykorzystać olej kokosowy. Wiele czytałam na temat jego właściwości i byłam bardzo ciekawa tego specyfiku. Olej kokosowy ma swoje zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. Dzięki swoim właściwościom zdrowotnym i pielęgnacyjnym uznawany jest za najzdrowszy olej na ziemi. Poniżej spis kilku jego właściwości
My simple kitchenstronę, gdzie znajdziecie multum wspaniałych przepisów z przepięknymi zdjęciami jej autorstwa. Dawno nie poznałam tak ciepłej i sympatycznej osoby! Dodatkowo, organizatorzy tego spotkania rozpieścili nas wczoraj zwykłym, aczkolwiek ciekawym w sposobie, śniadaniem z belVitą, gdzie zostaliśmy zasypani ich ciasteczkami wraz z jogurtem, orzechami i toną świeżych owoców takimi jak: malinki, jeżynki i borówki. Już czekam na kolejną edycję SeeBloggers
Be Fit Be StrongUwielbiam owoce w wersji wytrawnej. Ty razem połączyłam ze sobą jabłka, kaszankę i wiśnie. Powstała bardzo ciekawa smakowo potrawa, która z pewnością zachwyci zaproszonych na grilla gości. SKŁADNIKI: 3 duże jabłka, 2 kaszanki, 15 dag wiśni, 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina, sól, pieprz, PRZYGOTOWANIE: 1. Jabłka myję i osuszam. Nożem odkrawam wierzch. Następnie wydrążam środek jabłka
Tradycyjna kuchnia KasiŻadnych glutaminianów czy innych wzmacniaczy smaku, emulgatorów, utwardzaczy, aromatów, konserwantów itp.- czysta natura! Użyta sól jak najbardziej podkreśla smak orzeszków, więc w tym przypadku jest wręcz wskazana. Strasznie byłam ciekawa jego smaku, bo tak jak masło orzechowe wcześniej nie raz jadłam, tak z masłem z nerkowców spotkałam się po raz pierwszy. Zainteresowało mnie ono tym bardziej
Kto ugości moich gości?przygotować deser z owocami - lekki, świeży i orzeźwiający. Przyznam, że mimo obaw było bardzo smacznie więc na pewno Chia jeszcze się pojawią na blogu. Sante ma w ofercie dużo ciekawych produktów, które niedawno miałam okazję poznać i wypróbować. Sernik z ksylitolem zamiast cukru był pyszny i zdrowszy niż zwykły. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzawarsztat poszedł bób. Wiele osób ciągle nie ma na niego pomysłu i przyrządza go bardzo tradycyjnie. Choć wiem, że są i tacy, którzy wykorzystują go, w różnych, bardzo ciekawych daniach. Ja uwielbiam go w sałatkach i dość często tworze nowe kombinacje. Czasami nawet nie mam czasu zrobić zdjęcia, bo sałatka znika w oka mgnieniu. Tym razem ocaliłam tylko moją
Przysmaki Karolkismaku, całkiem nieźle sprawdzają się w zupie. Przepis ten powstał już pod koniec maja, ale całkowicie o nim zapomniałam (ach, ta skleroza!). Niemniej zupa wyszła na tyle ciekawa, że postanowiłam podzielić się z Wami recepturą. Jak to zupy krem, wystarczy wrzystko ugotować i zmiksować. Haha, gdyby to było takie proste! W tego typu zupach
W kuchni Karmel-itki