Dzień dobry, Śledzący moją stronę na Facebooku wiedzą, że niedawno moją kolekcję książek kulinarnych zasiliła nowa pozycja. "The Lebanese Kitchen" Salmy Hage to przepięknie wydane tomisko (waży chyba ze 3 kilo) zawierające kilkaset tradycyjnych libańskich przepisów - od przystawek po desery. Wątpię, czy kiedykolwiek będę potrzebowała kolejnej pozycji o kuchni libańskiej :) A propos, chcielibyście jej recenzję? Zainspirowana moją nową książką oraz typowo libańskimi produktami, o których przeczytałam we wstę... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...