ciasto - 164325 przepisów (strona:6701/10955)

Chleb drożdżowy z garnka 234

olej, czarnuszkę i sól, przemieszać. Dodać mąki i wymieszać aby składniki się połączyły. Potem miskę przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na noc. Miska musi byc duża bo ciasto w lodówce będzie rosnąć. Rano ciasto podsypać mąką i krótko zagnieść. Uformować okrągły bochenek, podsypać go mąką i zostawić na ok 30-40 minut do podrośnięcia. Do piekarnika wstawić garnek

Monia miesza i gotuje
Orientalna zupa krem pomidorowa z aromatyczną mleczną pianką 207

Zupa krem pomidorowa z czerwoną soczewicą i aromatyczną mleczną pianką z dodatkiem kurkumy. Zupę doprawiłam suszonym imbirem, kminem rzymskim, kurkumą i odrobiną cynamonu, dzięki którym nabrała

Oryginalny smak
Muffinki bananowe z wiórkami kokosowymi i orzechami 227

Muffinki bananowe z wiórkami kokosowymi i orzechami Kolejna odsłona muffinek - tym razem skupiłam się na tym, by była to naprawdę, jeśli nie zdrowa, to przynajmniej zdrowsza

Moje Qulinaria
Babeczki leśny mech 204

zmiksować. Dodać rozmrożony i odsączony szpinak, dokładnie wymieszać. Masę zmiksować pod koniec za pomocą blendera, by uzyskać głębszy kolor babeczek. Foremkę na muffiny wyłożyć papilotkami i rozdzielić między nie ciasto. Piec w temperaturze 180*C przez ok. 30 minut. Ostudzić i ściąć góry  babeczek, pokruszyć. Krem: Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodać śmietan-fix, 2 łyżki konfitury(...)cukry. Krem wyłożyć na babeczki, obsypać pokruszonym ciastem. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem 203

śniadanie. Jest niezwykle pożywna i pełna zdrowych kalorii. Tartę należy chłodzić minimum 2 godziny, jednak najlepsza jest na drugi dzień.   Cytrynowa tarta jaglana z rabarbarem Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 8 porcji Porcje 8 porcji Składniki Spód 200 g orzechy nerkowca lub inne 100 g daktyle 30 g wiórki kokosowe 1 łyżka skórka

Kucharzyca
Rolada szpinakowa z łososiem 803

sera philadephia Pokrój szpinak bardzo drobno i podsmaż na maśle i oleju. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i smaż jeszcze przez 2 minuty. Zmiksuj mleko, jajka i mąkę na ciasto naleśnikowe. Dodaj lekko ostygnięty szpinak, koper, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Formę o boku 40 cm x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto naleśnikowe, wyrównaj powierzchnię i wstaw

codojedzenia
Tort szwarcwaldzki Czarnolas 197

proszek do pieczenia.  Do żółtek dodajemy troszeczkę aromatu migdałowego. Ubijamy białka na sztywną pianę, wsypujemy cukier i cukier waniliowy.  Do tego dodajemy energicznie żółtka oraz sypkie produkty. Ciasto wlewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni  na 35-40 minut.  Żelatynę zalewamy 0,5 szklanki wrzącej wody. Ubijamy śmietanę i dodajemy do niej(...)żelatynę  oraz 1 łyżkę cukru pudru. Wiśnie odsączamy,  a kompot wykorzystujemy do ponczu. Pięć minut po wyjęciu, ciasto odwracamy w tortownicy do góry dnem, aby znikło "wybrzuszenie". Po wystudzeniu, wyjmujemy z formy i odkrajamy to, co wystaje nad blaszką. Przekrajamy na 3 części. Pierwszą warstwę nasączamy mocno ponczem  i rozsmarowujemy warstwę śmietany,  a następnie układamy wiśnie

Pyszności Słodkości
Rogaliki z makiem 217

jajko. Margarynę podgrzać na wolnym ogniu tak, żeby była miękka, ale nie płynna. Wszystkie składniki dodać do mąki i dokładnie wymieszać. Odstawić na kwadrans do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto wyjąć z miski na stolnicę podsypując mąką. Z gotowego ciasta wałkować koło, podzielić nożem do pizzy na 12 części - 12 trójkątów. Na każdy trójkąt nakładać nadzienie. Następnie delikatnie zwinąć

Moje domowe kucharzenie
Rolada z ciasta serowego z kurczakiem i pieczarkami 212

Rewelacyjna rolada. Po upieczeniu ciasto serowe, czyli wierzch rolady jest niezwykle chrupiący i nawet gdy jest jeszcze ciepła to kroi się bez problemu - nic się nie rozwala. Na zimno również jest wspaniała, jako przekąska lub obkład na pieczywo. Polecam. 35 dkg żółtego sera 30 dkg pieczarek 35 dkg piersi z kurczaka 1 cebula 3 jajka 1/2 szklanki majonezu sól, pieprz(...)lekko rozbijamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem.   Pieczarki kroimy na cienkie plasterki i podsmażamy wraz z poszatkowaną cebulą na oleju, oczywiście doprawiamy solą i pieprzem.   Na ciepłe ciasto serowe układamy plastry mięsa, na to pieczarki i zawijamy w roladę, zapiekamy jeszcze przez 25 minut w 180 stopniach

Jadło i czytadło
Rogaliki śniadaniowe. 224

ciepłego mleka ,1 łyżeczce cukru i dwóch łyżkach mąki .Dokładnie wymieszać ,aby nie było grudek i odstawić na 15 minut. Z pozostałych składników plus wyrośnięty zaczyn wyrobić gładkie ,lśniące ciasto . Mąkę dosypywać partiami ,aż masa nie będzie się kleić ,ale nie za dużo ,ma być lużna .Ciasto odstawiamy pod przykryciem na około 1 godzinę . Po tym czasie dzielimy

Ladylaura.
Materializm i ciasteczka. Cytrynowe z kokosem 172

zimnego masła 1 żółtko Mąki i cukier puder przesiać, wymieszać z wiórkami i skórką cytrynową. Dodać masło, posiekać, a następnie rozetrzeć palcami. Wbić żółtko, szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość 3-4 mm, wykrawać ciastka dowolnymi foremkami. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach (ciasteczka nie rosną). Piec w 180 st. C. 10-12 minut

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Jagielnik czekoladowo-malinowy 365

Pyszny jagielnik, po prosu pyszny. Jagielnik czyli ciasto jak sernik tylko bez sera ;)  Lekki, słodki, ale nie za bardzo, owocowy... Mmmniam :) Idealny dla ludzi na diecie bez.. mleka, nabiału, fodmap, dla wegan i dla każdego kto lubi po prosu dobre i zdrowe jedzenie :) Przygotowanie tego deseru nie jest pracochłonne, dlatego polecam spróbować - zamiast ciasta z cukierni zrobić takie

pyszne zdrowości
Naleśniki szpinakowe 214

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera, miksujemy kilka minut, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Odstawiamy na 15 minut, aby ciasto odpoczęło.  Na porządnie rozgrzaną patelnię partiami wlewamy przygotowane ciasto i smażymy z obu stron do zarumienienia. Podajemy na słono lub słodko z ulubionymi dodatkami. Smacznego

My Culinary Art
Drożdżowe ciasteczka "eSki" 447

300ml śmietany 18% Ponadto cukier kryształ do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać posiekaną margarynę oraz smalec i żółtka. Śmietanę rozmieszać z drożdżami. Siekając ciasto dodawać po odrobinie aż do całkowitego wykorzystania. Na końcu dodać ocet, posiekać i dobrze wyrobić.  2. Ciasto dzielimy na mniejsze części, które dłońmi formujemy na długie, cienkie wałki

Kuchnia w czekoladzie
IDEALNE CIASTO NA TARTĘ SŁODKĄ I WYTRAWNĄ 209

Lubicie piec tarty? Jeśli tak, to na pewno wiecie, jak trudno czasem przygotować idealne ciasto. Przygotowaliśmy dla Was dwa przepisy - na tartę słodką i wytrawną, które sprawią, że przejdziecie na wyższy poziom kulinarnego rozwoju! Artykuł IDEALNE CIASTO NA TARTĘ SŁODKĄ I WYTRAWNĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE

Proponowane wyszukiwania