ciasto - 164325 przepisów (strona:612/10955)

Ciasto kakaowe z masą marchewkową i śmietanką, delikatne i przepyszne-MARCHEWKOWE POLE-+FILM 19

 Cześć Kochani, witam Was w kolejnym poście, dziś chcę Wam przedstawić przepis na rewelacyjne ciasto w takim troszkę jesiennym klimacie. Jest to moje autorskie ciasto

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Wilgotny murzynek z wiśniami – łatwy wypiek na każdą okazję 18

Wilgotny murzynek z wiśniami to ciasto, które smakuje każdemu i sprawdzi się dosłownie zawsze – na co dzień, do kawy, ale też od święta. Jest miękkie, kakaowe

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto bez pieczenia 3 bit truskawkowy 16

Zapraszam na nowe, pyszne ciasto bez pieczenia z truskawkami. Będzie idealne na lato i nie tylko😊. Ciasto jest proste w przygotowaniu. Wygląda apetycznie i jest bardzo

Mała Cukierenka
Klasyczna Wuzetka/WZK-najlepszy przepis, delikatna i pyszna +FILM 41

 Cześć Kochani, dziś zapraszam na chyba wszystkim znany klasyk-ciasto Wuzetka. Niezwykle pyszne ciasto, podzielone na pojedyncze porcje z charakterystycznym kleksikiem bitej śmietany, polewą czekoladową

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe 43

Ciasto marchewkowo-pomarańczowe na mące orzechowej, bez białego cukru, bez glutenu, wegańskie Hejka, Odkąd mam Thermomixa nic tu nie wrzucam, a to dlatego, że korzystam z

moj przepis na
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe 43

Ciasto marchewkowo-pomarańczowe na mące orzechowej, bez białego cukru, bez glutenu, wegańskie Hejka, Odkąd mam Thermomixa nic tu nie wrzucam, a to dlatego, że korzystam z

moj przepis na
Królowa Ciast Pychotka/Pani Walewska na dużą blaszkę najlepszy przepis +FILM 39

 Cześć Kochani , dziś zapraszam na klasyk-ciasto Pychotka/Pani Walewska  Wspaniałe, łatwe, zawsze się udaje, smakuje nieziemsko. Pięknie wygląda, idealne na specjalne okazje, ale też

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto, które zjesz i na śniadanie i na deser! 64

mojej wersji – z dodatkiem domowej marmolady z owoców i nasion chia. Domowa owsiana krajanka z marmoladą – zdrowy comfort food W przepisie znajdziecie sporo składników z kategorii superfoods , dzięki którym ciasto jest naprawdę sycące. Bez problemu zastąpi poranną owsiankę, drożdżówkę albo nawet drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Smakuje trochę jak deser, ale z czystym sumieniem można sięgnąć po nią(...)samego rana. Owsiana krajanka to takie ciasto-kruszonka – trochę się sypie, ale bez problemu da się je pokroić na kawałki i wziąć do ręki. Można je przygotować na kilka różnych sposobów, w zależności od tego, co akurat macie w kuchni albo jaką wersję wolicie. Zamiast dulce de leche możecie dodać miód, a jeśli zależy Wam na wersji wegańskiej – masło spokojnie

codojedzenia
Tarta z mięsem i boczkiem 46

możecie przygotować zarówno na zwykły obiad, jak i na kolację z gośćmi? Tarta z mięsem i boczkiem będzie strzałem w dziesiątkę! {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","recipeIngredient":["1 opakowanie ciasta francuskiego,\r","300g fileta z kurczaka,\r","250g boczku pokrojonego w kosteczk\u0119,\r","1 cebula,\r","ok 50g sera lazur,\r","6 jajek,\r","fili\u017canka \u015bmietanki(...)u00f3l, pieprz,\r","przyprawa dalmaty\u0144ska"],"name":"Tarta z mi\u0119sem i boczkiem","recipeCategory":"dania mi\u0119sne, zapiekanki","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Ciasto francuskie wy\u0142o\u017cy\u0107 w foremce na tart\u0119 formuj\u0105c brzegi - reszt\u0119 ciasta usun\u0105\u0107.\r","Ciasto nak\u0142\u00f3\u0107 widelcem.\r","Kurczaka pokroi\u0107 w paski lub kostk\u0119. Przyprawi

Bardzo Gruby Smok
ciasto maczek z brzoskwinią 56

składniki na ciasto makowe na białkach: 285 g białek 160 g mąki 160 g suchego maku 180 g cukru 100 g masła (roztopionego) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego wykonanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz makiem. Białka ubijamy na sztywno z solą. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier cały czas miksując. Następnie(...)dodajemy wymieszane suche składniki i miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Na końcu dodajemy roztopione masło i miksujemy tylko do połączenia się z ciastem. Gotowy wykładamy do foremki (ok.23×33 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 175 st. C prze ok 40-45 min. składniki na krem brzoskwiniowy: 500 ml syropu brzoskwiniowego

Domowy Smak Jedzenia
Truskawkowa fantazja 56

Truskawkowa fantazja to ciasto, które nie tylko pięknie wygląda, ale także rewelacyjnie smakuje. Wypiek idealny na święta i inne wyjątkowe okazje w ciągu roku. Przepis na ciasto truskawkowa fantazja nie jest trudny i nie wymaga skomplikowanych składników, dlatego nawet osoba mało doświadczona w wypiekach z łatwością sobie poradzi z upieczeniem tego pysznego ciasta. Z czego składa się ciasto truskawkowa fantazja(...)Ciasto truskawkowa fantazja składa się z puszystego biszkoptu przełożonego chrupiącą, czekoladową warstwą oraz kremem śmietankowym. Wierzch zdobią truskawki zatopione w galaretce. Całość prezentuje się doskonale, a smakiem zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Polecamy również sprawdzić nasz wcześniejszy przepis na kostkę truskawkową . Ciasto jest bez pieczenia i zawsze wychodzi przepyszne! TRUSKAWKOWA FANTAZJA PRZEPIS Składniki Biszkopt 140 g mąki pszennej tortowej

Alle Dobre!
Bułeczki z ciasta twarogowego 50

Biję się w piersi i przepraszam, że tak rzadko do Was przychodzę. Na przeprosiny przynoszę coś naprawdę extra. Przepyszne bułeczki z ciasta twarogowego, które przepięknie wyglądają. Znajomi nazwali je mandarynkami, ponieważ można je podzielić na cząstki, tak jak się dzieli mandarynki. Ja mówię o nich jeżyki. A jak Ty je nazwiesz? Może śnieżne kule? To tak już na ostateczne pożegnanie(...)zimy. A może masz jakąś inną nazwę, jestem bardzo ciekawa. Naprawdę warto wypróbować przepis na bułki z ciasta twarogowego . Bułeczki są bardzo smaczne, pachnące, mięciutkie, a ich przygotowanie jest bardzo ciekawe. Nie potrzebujemy żadnych nowych foremek, albo specjalnych urządzeń, które zalegają później w szufladach. Wystarczy zwykły drewniany patyk do szaszłyka. Nie masz drewnianego, może być metalowy. Ok trzonek drewnianej łyżki

dolcevitainmykitchen
Ptysie z kremem budyniowym i malinami 50

rozpieszczać moich chłopaków czy też gości. Robiłam je już na wiele okazji, ale to właśnie na Walentynki postanowiłam się podzielić z Wami tym przepisem. Podstawa jest bardzo prosta – ciasto parzone, jak do karpatki, a w środku ten sam pyszny budyniowy krem. Dodatkowo malinowe serce i zwieńczenie – polewa z białej czekolady i pistacje, aby było nie tylko smacznie(...)bardzo gęsty, aksamitny budyń. Ściągamy z ognia, jeszcze chwilę mieszamy aby nie przywarło do dna garnka. Przykrywamy kawałkiem folii spożywczej, w dotyku. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.   Robimy ciasto – do rondelka wlewamy wodę i dodajemy masło – wstawiamy na ogień, zagotowujemy i mieszamy do chwili gdy masło całkowicie się rozpuści. W międzyczasie przesiewamy mąkę do miski. Gdy masło całkowicie się rozpuści

Smaczna Strona
Lekkość, chrupkość i doskonały krem – oto przepis na deser marzeń! 63

petits choux – uwielbiam te francuskie nazwy. Brzmią tak arystokratycznie i elegancko. Mimo wszystko łatwiej powiedzieć „mini ptysie”, prawda? Ale niezależnie od nazwy, smakują równie wybornie! Ciasto parzone – proste, ale wymagające precyzji. Kilka zasad i masz gwarancję na pyszne mini ptysie! Mini ptysie powstały z ciasta parzonego . To ciasto nie sprawia trudności w przygotowaniu, ale należy przestrzegać kilku(...)zasad. Po pierwsze, przed dodaniem jajek ciasto powinno nieco odparować. Nie oznacza to jednak, że musi całkowicie wystygnąć – wystarczy odczekać około 2 minuty, miksując je w mikserze. Patrząc pod światło, łatwo zauważyć moment, w którym para przestaje się unosić – to znak, że czas na dodanie jajek. Wprowadzam je stopniowo, miksując na średnich obrotach. Ciasto jest gotowe, gdy staje się lśniące

codojedzenia
Ptysie z kremem budyniowym i malinami 71

rozpieszczać moich chłopaków czy też gości. Robiłam je już na wiele okazji, ale to właśnie na Walentynki postanowiłam się podzielić z Wami tym przepisem. Podstawa jest bardzo prosta – ciasto parzone, jak do karpatki, a w środku ten sam pyszny budyniowy krem. Dodatkowo malinowe serce i zwieńczenie – polewa z białej czekolady i pistacje, aby było nie tylko smacznie(...)bardzo gęsty, aksamitny budyń. Ściągamy z ognia, jeszcze chwilę mieszamy aby nie przywarło do dna garnka. Przykrywamy kawałkiem folii spożywczej, w dotyku. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.   Robimy ciasto – do rondelka wlewamy wodę i dodajemy masło – wstawiamy na ogień, zagotowujemy i mieszamy do chwili gdy masło całkowicie się rozpuści. W międzyczasie przesiewamy mąkę do miski. Gdy masło całkowicie się rozpuści

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania