ciasto - 164325 przepisów (strona:5859/10955)

Sałatka z kurczakiem i selerem konserwowym 334

Smaczna i kolorowa sałatka z kurczakiem i selerem konserwowym – pasuje na różne okazje, domowe uroczystości, święta, czy domowe imprezy.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z

Przepiski.pl
Szybka babka cytrynowa 96

Wilgotna, puszysta i bardzo smaczna babka cytrynowa, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Składniki 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka

Wasze Przepisy
Naleśniki z białek, nadziewane ricottą i suszonymi pomidorami 107

białka, idealnie sprawdzają się w kuchni, są świetną alternatywą dla kurzych jaj i mają bardzo mało kcal - w 100 gramach jest zaledwie 58 kcal 😊   A oto co potrzebujemy: CIASTO: 120 g płynnego białka od Farma Białka (30 g płynnego białka odpowiada 1 porcji białka jaja kurzego) , 200 g mąki pełnoziarnistej, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki wody, sól, oliwa(...)smażenia NADZIENIE: ricotta, garść suszonych pomidorów, sól, pieprz Białka jaj blenduję z mąką, mlekiem i wodą. Blenduję aż uzyskam gładkie ciasto. Doprawiam solą. Na patelni rozgrzewam oliwę. Staram się aby nie było jej zbyt dużo - zależy mi tylko na tym aby naleśniki się nie przypaliły. Smażę naleśniki po ok. 3 minuty z każdej strony. Suszone pomidory odsączam z nadmiaru oleju

Przepis na Dzień Dobry
Muffinki z cukinią i żurawiną 107

soli Wykonanie: ? Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. ? Dodać odciśniętą cukinię, rozpuszczoną margarynę, następnie sodę, sól, cynamon, gałkę oraz mąkę. ? Na koniec wymieszać z żurawiną. ? Ciasta wychodzi dość dużo. Zrobiłam 12 muffinek i resztę ciasta włożyłam do keksówki. ? Piec muffinki 15 minut w temp. 180 st.C, następnie wyjąć muffinki i pozostawić keksówkę jeszcze na 20 minut

To co kocham
Knedle ziemniaczane ze śliwkami i bakaliami 105

szklanki orzechów włoskich ? 1/2 szklanki migdałów ? 1/2 szklanki rodzynek Sos ? 1/2 litra kompotu z suszu Hortex ? 1 limonka ? laska cynamonu Wykonanie: ? Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub zmielić. ? Zagnieść ciasto na knedle z mąką, jajkami i szczyptą soli. ? Kompot z suszu gotować z cynamonem i skórką z 1/4 limonki do zredukowania do sosu, dodać sok z limonki. ? Migdały zalać wrzątkiem(...)obrać ze skórki. ? Uprażyć na suchej patelni orzechy i migdały, zmiksować je z rodzynkami. ? Nadzienie wkładać między 2 połówki śliwek, następnie oblepić ciastem formując knedle. ? Gotować w osolonej wodzie ok. 5 minut po wypłynięciu na powierzchnię. ? Knedle podawać z sosem i posypane kruszonką bakaliową.{jcomments on} Przepis ten pochodzi z Warsztatów Polska Gotuje – Ziemniaki

To co kocham
Babka krówkowa 92

małe kawałki, oprószyć mąką. ? Masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku i ucierać, aż masa będzie puszysta. ? Dodać ajerkoniak i po łyżce mąki z proszkiem nadal ucierając. ? Ciasto wylać do formy na babkę posmarowaną masłem i posypaną tartą bułką. ? Wierzch posypać pokrojonymi krówkami, które wpadną do środka podczas pieczenia. ? Piec 40 minut w 180 st.C. ? Po wyjęciu babki(...)formy i lekkim przestudzeniu polać gotową masą kajmakową uprzednio podgrzaną. Ja wymieszałam krówki z ciastem i za bardzo opadły mi na dno. Z tego powodu wierzch babki był mokro – krówkowy

To co kocham
Kokoski 119

razem. ? Na koniec wsypać mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem. ? Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. ? Piec w 170 st.C przez 30 minut. ? Ciasto najlepiej kroić po wystygnięciu, nawet na drugi dzień. ? Pokroiłam na kwadraty – 6 długich pasków wzdłuż i 8 pasków w poprzek. ? Mleko, cukier i masło rozpuścić, dodać kakao i cukier(...)waniliowy, zagotować. ? Na koniec wlać wódkę. ? Kostki ciasta nabijać na widelec i maczać w ciepłej polewie. ? Następnie wkładać do miski z wiórkami i dokładnie obtoczyć z każdej strony. ? Można przechowywać kilka dni w zamkniętym pudełku

To co kocham
Paluszki ziemniaczane z makiem 92

ziemniaków ? 20 dkg mąki ? 2 jajka ? 1 szklanka maku ? 1 szklanka cukru ? 3 łyżki masła Wykonanie: ? Ziemniaki obrać i ugotować w posolonej wodzie, utłuc i wystudzić. ? Zagnieść ziemniaczane ciasto z mąki i jajek. ? Formować z ciasta paluszki i ugotować w posolonej wodzie. ? Mak sparzyć, zemleć i wymieszać z cukrem. ? Podawać polane stopionym masłem i posypane makiem.{jcomments

To co kocham
Pierniczki 2012 91

się zetnie, to podgotować wszystko. ? Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z sodą i przyprawą do piernika. ? Do mąki dodać rozpuszczone składniki, lekko przestudzone, przesiekać nożem. ? Wbić jajka i zagnieść ciasto. ? Położyć na noc do lodówki zawinięte w folię aluminiową. ? Na następny dzień, podzielić kulę ciasta na 4 części. ? Rozwałkować i wycinać różne pierniczki. ? Piec w 170 st.C przez 5 minut

To co kocham
Spaghetti z bobem i zielonym groszkiem 99

pomidorków koktajlowych ? 1/2 opakowania mrożonego bobu ? 1/2 opakowania mrożonego groszku zielonego ? 100 ml wina białego wytrawnego ? 50 g parmezanu ? 4 łyżki oliwy ? sól, pieprz do smaku ? garść rukoli Ciasto ? 400 g mąki semoliny ? 4 jajka ? 1 płaska łyżeczka soli ? ewentualnie gotowy makaron spaghetti 500 g Wykonanie: ? Z mąki, jajek i soli wyrobić dość twarde ciasto i zrobić makaron spaghetti, jeśli

To co kocham
Pieczone jabłka z żurawiną w cieście 96

się jury konkursu. Wyników jeszcze nie ma ale nam smakował. Składniki: ? 4 jabłka ? 3 łyżki suszonej żurawiny Do duszenia jabłek ? 3/4 szklanki białego wina ? 1 cytryna ? 2 łyżeczki cukru Ciasto na jabłka ? 2 żółtka ? 3 białka ? 2 czubate łyżki mąki pszennej ? 1 cukier wanilinowy ? 2 łyżki cukru ? 2 łyżki płatków migdałowych ? cukier puder do posypania Wykonanie: ? Jabłka obrać, przekroić(...)ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, lekko przemieszać. ? Dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać. ? Jabłka przełożyć do naczynia do zapiekania, w miejsca po gniazdach nasiennych włożyć żurawinę. ? Rozłożyć ciasto na jabłka, posypać płatkami migdałowymi, zapiekać w 200 st.C przez 6 minut. ? Podawać ciepłe, posypane cukrem pudrem. Z pryjemnością informuję, że tym deserem zakwalifikowałam się do półfinałów ogólnopolskiego konkursu

To co kocham
Kwiatuszki z różaną konfiturą 94

jajko ? 2 żółtka ? 4 łyżki kwaśnej śmietany ? szczypta soli Wykonanie: ? Masło posiekać z mąką, dodać oba cukry i szczyptę soli. ? Siekać dalej z jajkiem, żółtkami i śmietaną. ? Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 30 minut do lodówki. ? Rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm i wycinać foremką kwiatki. ? W połowie ciastek wyciąć w środku małe kwiatuszki

To co kocham
Makaron cesarecce z ragout mięsno-warzywnym 99

polędwiczki wieprzowej ? 2 łodygi selera naciowego ? 1/2 puszki pomidorów w puszce ? 1 marchewka ? 1 cebula ? 100 ml wina białego wyytrawnego ? 4 łyżki oliwy ? sól, pieprz do smaku Ciasto ? 400 g mąki semoliny ? 4 jajka ? 1 płaska łyżeczka soli ? ewentualnie gotowy makaron casarecce 500 g Wykonanie: ? Z mąki, jajek i soli wyrobić dość twarde ciasto i zrobić makaron casarecce jeśli posiadamy

To co kocham
Słoneczka orzechowe 102

masła ? 250 g mielonych orzechów włoskich ? 1 kieliszek rumu ? 200 g mielonych orzechów włoskich do obsypania Wykonanie: ? Posiekać nożem masło z mąką, dodać żółtka i śmietanę. ? Zagnieść ciasto, przykryć folią spożywczą i zostawić na noc w lodówce. ? Białka utrzeć z cukrem pudrem pudrem na gładki lukier, najlepiej ręcznie, aby go nie napowietrzać. Ucierać ok. 20 minut. ? Ciasto rozwałkować na grubość

To co kocham
Makaron linguine z brokułami 91

filecikami anchois. Składniki: ? 2 ząbki czosnku ? 1 mała puszka anchois w oleju ? 1 opakowanie mrożonych brokułów ? 4 łyżki oliwy ? sałata radicchio ? sól, pieprz do smaku ? 50 g parmezanu Ciasto ? 400 g mąki semoliny ? 4 jajka ? 1 płaska łyżeczka soli ? ewentualnie gotowy makaron linguine 500 g Wykonanie: ? Z mąki, jajek i soli wyrobić dość twarde ciasto i zrobić makaron linguine (jeśli

To co kocham

Proponowane wyszukiwania