ciasto - 164325 przepisów (strona:5490/10955)

Ciasto chałwowo śmietankowe bez pieczenia 232

Brak piekarnika zmusza mnie do wymyślania kolejnych ciast bez pieczenia, bo nie może być tak żeby w weekend nie było ciacha do kawy. Tym razem ofiarą mojej kreatywności padła zalegająca od jakiegoś czasu chałwa, połączyłam ją ze śmietaną i groszkiem ptysiowym i wyszło genialne piankowe ciacho, które zniknęło równie szybko jak powstało. Masa chałwowa: 250 g mascarpone 400 ml śmietany

Cynamonowe szczęście
DONUTY CZYLI PĄCZKI AMERYKAŃSKIE 131

łyżkę mąki, ponownie wymieszać. Miskę zakryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce, aby zaczyn zaczął pracować na około 15 minut. Po tym czasie do zaczynu dodać pozostałe składniki. Ciasto dobrze wyrobić najlepiej dłońmi. Zakryć ścierką i ponownie odstawić na około 1 godzinę. Następnie ciasto rozwałkować na stolnicy podsypanej mąką na grubość około 1 cm. Przy użyciu np szklanki wyciąć krążki

Zrób to smacznie
Gniazdka (pączki hiszpańskie) 604

olej albo smalec do smażenia * szklanka wody Zagotowałam wodę z masłem i solą. Do gotującej się wsypałam przesianą mąkę i dość energicznie wymieszałam. Mieszałam dotąd aż rozbiłam wszystkie grudki, ciasto miało jednolitą konsystencję i odstawało od naczynia. Odstawiłam do ostygnięcia. Wbijałam kolejno po jednym jajku i miksowałam. Wcześniej naszykowałam sobie papier do pieczenia, pocięłam go na kwadraty(...)jeden papierek wyciskałam 3 kręgi. Gniazdka po usmażeniu są wtedy wyższe. Roztopiłam smalec z odrobiną oleju. Można smażyć też na samym oleju. Na rozgrzany tłuszcz papierem do góry wykładałam ciasto. Po kilku chwilach papier odchodził bez żadnego problemu. Smażyłam do momentu aż gniazdka będą miały mocno złoty kolor. Usmażone wyjęłam łyżką cedzakową na tacę wyłożoną ręcznikiem papierowym. Zrobiłam lukier przepis

Pieprzyć z Fantazją
Ciastka mleczne 179

smaku Miękkie masło rozetrzeć z cukrem, dodać jajko i mleko i aromat i ubić rózgą kuchenną. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać dokładnie i zagnieść miękkie ciasto. Stolnicę podsypać mąką, rozwałkować ciasto na placek o grubości około 5-7mm. Dowolnymi foremkami wyciąć ciastka, przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową. Piec w piekarniku nagrzanym

Smaki Armine
Ekspresowy śmietankowo-czekoladowy budyniowiec 586

Pyszny śmietankowo-czekoladowy budyniowiec na maślano-herbatnikowym spodzie to szybki deser bez pieczenia który przygotujemy w niecałe 20 min :). To mój pomysł na ciasto idealne dla zapracowanych jak i leniwców (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 gram herbatników 150 gram masła 4 budynie śmietankowe 1600 ml mleka 4 czubate łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 czubata łyżka(...)rozpuszczenia tłuszczu i powstania jednolitej masy, na herbatnikowy spód wylewamy 2/3 masy budyniowej i równomiernie ją rozprowadzamy, do pozostałej masy dodajemy kakao dokładnie mieszamy i rozprowadzamy po masie śmietankowej, ciasto wstawiamy na całą noc do lodówki do zastygnięcia, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia

Blog kulinarny S9.PL
Kruche ciastka waniliowe 170

masło ubić z cukrem na puszystą masę, dodać jajko, jeszcze raz ubić. Następnie dodać ekstrakt wanilii, mąkę przesianą razem z proszkiem do pieczenia, wymieszać dokładnie i zagnieść miękkie, elastyczne ciasto. Na blacie podsypanym mąkę rozwałkować ciasto na placek o grubości około 0,5-0,7cm, wyciąć ciasteczka dowolnymi foremkami. Przenieść ciastka na blachę wyścieloną papierem do pieczenia lub matą silikonową

Smaki Armine
Keks czekoladowy z ziemniakami 178

powiecie na czekoladowe ciasto z dodatkiem ziemniaków? Mnie tak ten przepis zaintrygował, że musiałam spróbować i wiecie co to ciacho jest super, robiłam je już kilka razy ale dopiero teraz doczekał się zdjęć i publikacji. Ten i inne pyszne ziemniaczane dania znajdziecie w książce Ziemniak Joanny Jakubiuk, którą recenzję możecie znaleźć tutaj . Składniki: 600- 700 g ziemniaków 5 jajek(...)wszystko dokładnie mieszamy. Białka ubijamy ze szczyptą soli, a gdy piana będzie sztywna mieszamy z masą ziemniaczaną, dosypujemy bakalie i jeszcze raz mieszamy. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto, wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok godziny w 180 st. C. Po upieczeniu studzimy i polewamy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej

Cynamonowe szczęście
Ciasteczka kokosowe 182

tortowa) – 80g mąki kukurydzianej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka rozbełtać z kefirem, olejem, wiórkami i słodzidłem. Dodać obie mąki i proszek do pieczenie i zagnieść miękkie ciasto, które będzie delikatnie się kleiło do rąk. Dłonie oprószyć mąką, z ciasta odrywać małe kawałki i formować kulki i delikatnie spłaszczać formując ciasteczka. Wykładać na blachę wyścieloną matą silikonową

Smaki Armine
Sernik z mlekiem w proszku 192

kokosowe Sposób przygotowania: Składniki do przygotowania sernika ogrzałam do temperatury pokojowej, wyjmując je wcześniej z lodówki. Dużą blaszkę o wymiarach ok. 25x35cm wyłożyłam papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyłam ciasto obok siebie herbatniki. Żółtka oddzieliłam od białek. Ser zmiksowałam z żółtkami, budyniami w proszku i cukrem waniliowym. Do masy serowej dolałam cienkim strumieniem olej i miksowałam do połączenia. Następnie wsypałam(...)dokładnie, śmietanę podgrzałam w rondelku i wrzuciłam do niej połamaną na kawałki czekoladę mleczną i gorzką. Mieszałam ją aż czekolada się rozpuściła w śmietanie. Tak przygotowaną polewą posmarowałam ciasto i posypałam wiórkami kokosowymi. Sernik schłodziłam w lodówce, aby czekolada zastygła i sernik się lepiej kroił.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zapraszam do wypróbowania pozostałych moich przepisów na serniki pieczone, np.: sernik

Waniliowe Improwizacje
Sernik z mascarpone 152

idealny, bo to oczywiście rzecz gustu, ale na pewno jest bardzo smaczny. Dodatkowo jest łatwy i szybki do zrobienia. Zrobiłam go na herbatnikach, więc nie wymaga zagniatania i chłodzenia ciasta oraz podpiekania spodu. Jest to tradycyjny sernik wzbogacony serkiem mascarpone. Jest delikatny, w sam raz słodki. Co tu dużo mówić, najlepiej wypróbować. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki(...)proszek budyniowy i jeszcze raz zmiksowałam do połączenia. Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę i wmieszałam ją delikatnie łyżką do masy serowej. Masę serową wyłożyłam na herbatniki. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam je około godziny w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu sernik zostawiłam na kilka minut w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyjęłam na metalową kratkę

Waniliowe Improwizacje
Parówki w cieście francuskim 151

blog with Bloglovin Jak myślimy o przystawkach na imprezę warto by dany przepis był łatwy, szybki i smaczny. Więc oto mamy dla was kolejną pyszną opcję! Parówki w cieście francuskim. The post Parówki w cieście francuskim appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Biszkopt Brzoskwinek 159

Przepis spotkałam na blogu Knurr.pl. Oczywiście, jak to ja, trochę w nim namieszałam i oto efekt. Ciasto jest przepyszne- leciutkie puszyste, jakby się mgiełkę jadło. Spróbujcie, a gwarantuję, że o nim nie zapomnicie. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)pomarańczy 1 kostka Kasi Wykonanie: Biszkopt: Białka ubiłam na sztywno ze szczyptą soli. Dodałam   cukier i żółtka i ubiłam na puszystą masę. Wmieszałam przesianą z proszkiem mąkę. Ciasto przelałam do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piekłam ok. 40 minut w temp. 180*C. Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie odsączyłam z zalewy i drobno pokroiłam. Zalewę uzupełniłam wodą z sokiem z pomarańczy

Co w garnkach piszczy
Oponki twarogowe 169

litr oleju do smażenia (u mnie rzepakowy) Twaróg rozetrzeć z cukrem, jajkiem, ekstraktem z wanilii i śmietaną, dodać mąkę przesianą razem z sodą, wymieszać dokładnie i zagnieść gładkie ciasto. Gotowe ciasto przełożyć na stolnicę oprószoną mąką i rozwałkować na placek o grubości około 1,5cm. Wyciąć szklanką lub foremką kółka o średnicy około 7cm, w środku nakrętką wyciąć mniejsze kółka

Smaki Armine
Prosty sernik bez spodu 331

klasy L 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 szklanka cukru pudru lub drobnego cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: cukier puder do oprószenia ciasta Przygotowanie: Dno formy wykładamy papierem do pieczenia (u mnie forma 24×24, sprawdzi się również tortownica 26 cm o wysokich rantach). Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu

Słodkie okruszki
Odchudzone ciasto 3-BIT 177

ODCHUDZONE CIASTO 3-BIT. Jedno z moich ulubionych, najszybszych ciast, bez pieczenia. Odchudzone dzięki serkowi zamiast bitej śmietany, budyniowi bez cukru i bez tak ogromnej ilości masła w kremie budyniowym. Robimy od lat w klasycznej wersji, ale od teraz tylko ta opcja będzie wchodziła w grę - zdecydowanie mniejsza ilość kalorii, a smak ten sam. Składniki na klasyczną blaszkę: 1 duże

Czarnawisienka

Proponowane wyszukiwania